•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Min søn er ikke i julestemning. Det er rigtigt trist. Han er blevet en stor teenager nu og er nok ved at indse at julen ikke helt bliver det samme som da han var helt lille. Han glæder sig ikke helt. Han fortalte mig, at da han var lille, hjalp det altid at tænke på klejner, men at det ikke hjælper længere. Øv 🙁

Ja det er hårdt at blive stor og se barndommens juleglæde svinde ind. Øv også. Hvad kan vi dog gøre for at muntre ham op?

Han fik lov at ønske julekager. Det var mit håb, at yndlings-julesmåkager måske kunne spire lidt julestemning frem?

Allerhelst ønskede han sig jødekager, men hm hm. Du vil nok hurtigt finde ud af, hvis du læser med på disse sider, at jeg helst undgår bagværk der skal rulles ud. HADER det. Hader det. Klistrede deje der hænger fast. Orker det ikke.

Jeg ville dog gerne kunne imødekomme min søns ønske om julesmåkager med kaneldrys. Bladrede febrilsk i min slidte “Politikens Bagebog” og her dukkede denne opskrift frem :

Det lød præcist som nogle kager for mig! En dej der hurtigt kunne røres i røremaskinen, stænger der hurtigt kunne formes, trykkes flade, drysses med kanelsukker, bages og skæres i skiver. Voila! Ikke noget udrulning her 😉

..og kagerne?

Det smager GODT!

De er knasende sprøde og julesøde på kanelsukkermåden. Min søn har godkendt dem. Håber de kan bidrage til lidt julehumør på teenageværelset?.

Har du en røremaskine går det stærkt.

Rør fedtstof og sukker, og pisk æg i Vend de tørre ingredienser i. Form lange pølser og tryk dem flade.

Drys med kanelsukker og tryk drysset lidt ned med en kagerulle.

Jeg formede 3 stænger, men burde vist have formet 4? Mine blev en smule for brede, men kagerne blev fine alligevel.

Stængerne bages 10 minutter på 175 grader varmluft, måske et par minutter til hvis du laver lige så brede kardemommestænger som jeg.

Der breder sig den lifligste kanelduft i huset. Ah. Jødekager-looks-a-like-and smells-a-like 🙂

Kagerne skal køle af et par timer før du kan putte dem i en kagedåse. Jeg har lidt planer med nogle af mine kager.

I morgen skal jeg sige farvel til en god kollega, som holder en uformel afskedsmorgenkaffe efter færdigendt vikariat. Hun fortalte idag at hun ikke nåede julekagerne i år, men måtte købe sig til dem eller håbe nogen i familien derhjemme ville tage bagetjansen op.

Hm, hm. Den bageopfordring tog jeg op lige på stedet! Hun får en lille kagedåse med lidt blandede småkager. De nye kardemommebrød og den nye nye portion fedtebrød jeg altså også lige var nødt til at bage (jamen fedtebrøds-dåsen var jo TOM og det går jo ikke? 😉

Håber Nanna og hendes familie bliver glade for mine julesmåkage-smagsprøver.-)

Der er rigeligt til flere kagedåser.

Oh la la. Det går bare slet ikke med alle de kagefristelser i småkagedåserne! Det er en kunst at navigere udenom dem når sukkertrangen melder sig.

Elsker at bage og elsker at SPISE kage. Julen er et ELDORADO for mig…Det er nu jeg kan folde mig helt ud i 17 slags kager og hvor jeg med lidt bedre samvittighed kan prøvesmage lidt på det hele. Julesmåkager hører sig jo til!. Straffen? Den tager vi i januar. Same procedure as last year,,,;-)


  •  
  •  
  •  
  •  
  •