Mørbrad i fad med pikant flødeost. I dag får du opskriften på en rigtig lækker ret med svinemørbrad, flødeost og peberfrugt.
Hverdage er der flest af i vores køkkener. Nem lækker aftensmad, også til hverdag, ja tak. 🙂
I dag får du opskriften på en lækker hverdagsret, der er så god, at man skulle tro det var en avanceret weekendmenu.
Mørbrad i fad med pikant flødeost og peberfrugt. Uhm det smagte godt med fuldkornspasta og hvidløgsbrød til.
Jeg brugte Pikant flødeost, fordi vi lige havde et bæger, der skulle bruges. Al slags flødeost kan bruges, men retten er også fin uden flødeost og bare med fløde i sovsen.
Mørbrad i fad med fløde og bacon smager også godt, så tilsæt gerne bacon, hvis du har det på lager. Bacon er jo det 6. krydderi, ved du nok. 🙂
En lækker ret, som kan laves nemt og hurtigt og med få ingredienser. Slet ikke urealistisk på en hverdag.
Mørbradretten kan laves i fad i ovnen, på panden eller i gryde. Du bestemmer.
Jeg brugte min lille Scanpan bradepande, der både kan bruges på komfur og i ovn (reklamelink).
Du kan sagtens også bare bruge en almindelig stegepande med låg.
Mørbrad i fad kan sagtens tilberedes på komfuret, men du kan også lade retten stege færdig i ovnen.
En simpel menu, der også er nem at købe ind til. Den kræver få ingredienser og måske de i forvejen er i dit køleskab?
Du kan sagtens bruge flere grøntsager end jeg.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Mørbrad i fad med pikant flødeost, fløde & peberfrugt – få en god nem opskrift med svinemørbrad hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 afpudset svinemørbrad svinekoteletter, svinekød i tern, kyllingekød eller kalkunkød kan også bruges
- 4-5 spsk mel
- Smør til stegning
- 2 bouillonterninger gerne grøntsags- eller svinebouillon.
- 3 løg i skiver
- 1 peberfrugt skåret i strimler
- 200 gram flødeost - pikantost - jeg brugte den grønne al slags flødeost kan bruges, helst med smag. Flødeost kan erstattes med ekstra fløde
- 250-500 gram champignon eller 1 glas incl. væde
- 2½ dl. fløde evt. Cremefine, madlavningsfløde, kaffefløde eller piskefløde
- 2½ dl. kogende vand
- Salt/peber
- Tilbehør: Fuldkornspasta, hvidløgsbrød + salat ell. ovnkartofler
- Tilsæt evt. bacon i tern/skiver skåret i små stykker
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbraden for sener og hinder
- Skær mørbraden i 1½ cm tykke skiver.
- Bank mørbradbøfferne lidt flade med håndroden og vend dem i mel.
- Steg mørbradbøfferne 3-4 min. på hver side i lidt smør. Krydr godt med salt og peber. Jeg brugte min Scanpan bradepande, der både kan bruges på komfur og i ovn. Du kan sagtens bruge en almindelig pande, evt. sautérpande
- Tag bøfferne af panden og stil dem til side, tildækket med staniol
- Svits løgene til de er klare, i stegeskyen på panden. Svits 2 svinebouillonterninger med. Tilsæt champignon og peberfrugt og svits med nogle minutter.
- Læg mørbradbøfferne tilbage i panden/bradepanden sammen med grøntsagerne. Dæk bøfferne lidt til med grøntsagerne.
- Fordel flødeosten på mørbradbøfferne
- Hæld fløden ved og tilsæt kogende vand. Rør rundt på panden, så fløde og flødeost fordeles godt. Sørg for at mørbradbøfferne er helt tildækkede.
- Læg låg på panden og lad retten simre ½ time ca. Fadet kan også steges i et tildækket fad i ovnen i ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Smag saucen til inden serveringen. Virker saucen for tynd, så jævn evt lidt
- Servér f.eks. med pasta eller ris til til og evt. hvidløgsbrødr
Noter
Mørbrad i fad kan laves i pande, i sautérpande, i gryde eller i et ildfast fad i ovnen
Flødeost kan erstattes med ekstra fløde. Kan frysesDu kan bruge svinekoteletter, svinekød i tern, kyllingebryst, eller kalkunbryst i tern eller skiver til retten
Svinemørbrad med pikantsovs med flødeost – tilberedt i fad i ovnen, på pande eller i gryde
Du kan variere retten ved at skifte grøntsagerne lidt ud. Jeg brugte lige det udvalg jeg havde i køleskabet, men brug bare dem du har.
Prøv også mørbrad i fad med porrer, det er også lækkert. Få tips til flere opskrifter med mørbrad nederst i dette indlæg.
Vi spiste bare pasta til, men retten vil også smage godt med f.eks. ris eller ovnkartofler til. Du bestemmer. 🙂
Du kan bruge al slags flødeost til retten, dog helst gerne med smag.
Flødeost gør flødesovsen ekstra cremet og god, men du kan sagtens lave retten uden flødeost også. Bare tilsæt lidt ekstra fløde, i så fald.
Fløden og osten gør retten mild og rund i smagen. En lækker hverdagsret som alle vil elske, både store og små. Mad i fad er bare et hit. 🙂
Her kan du se arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du mørbrad i fad med pikant flødeost – se billederne her:
Det blev en rigtig nem og lækker ret med svinemørbrad. Den kan du godt springe på.
Hvis du har en sautérpande, så brug gerne den. Ellers så brug bare din store stegepande eller bradepande, til komfur eller ovn.
Du kan også sagtens lave retten som en lækker mørbradgryde i gryde. Retten bliver lækker, tilberedt på mange måder.
Vi spiste fuldkornspasta til. Det smagte super godt, synes vi. Det er også sundere, da det indeholder fibre og mætter bedre.
Rigtig god fornøjelse med den pikante mørbrad i fad ret. Mon ikke også at den bliver en populær ret hjemme hos dig? Det tror jeg på. 🙂
Hvis I er heldige, har I mad til 2 dage. Retten kan fint serveres for gæster også. En nem og billig ret. 🙂
Prøv også pikant kylling i fad – også en lækker version med kylling i pikantsauce.
Få inspiration til flere lækre retter med svinemørbrad i fad eller gryde her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej Gitte! Lyder lækkert og lidt anderledes med pikant osten! Skal prøve opskriften ved lejlighed, jeg har næsten alle ingredienserne hjemme! Her står den på rester fra gårsdagens ribbensteg!