Syrensirup. Uhm her får du den nemme opskrift på sirup med sirener, så lækkert at bruge i drinks og desserter.
Du kan lige nå det. Der er stadig friske syrener i haverne endnu, så det er jo nu vi skal lave den gode friske syrensaft og syrensirup til sommerens drinks.
Det er faktisk så smart, at når du først har kogt syrensaften, så skal du bare lade noget af den koge ind.
Vupti, så har du lavet en frisk og lækker sirup af syrener. Smart at lave begge lækkerier på samme tid. To fluer med ét smæk.Da jeg kogte syrensaft, så brugte jeg bare den overskydende saft til sirup.
Der kunne ikke være mere saft i min saftflaske, perfekt! Så var der jo nemlig lige til et syrensirup eksperiment.
Jeg brugte kun 2½ dl syrensaft. Det passede perfekt til os. Vi drikker nemlig ikke vildt mange drinks, så portionen rækker langt for os.
Hvis du tilsætter lidt atamon, vil syrensiruppen kunne holde sig meget længe. Den kan også nemt fryses.
Uden Atamon vil syrensiruppen sagtens kunne holde sig i flere uger. Husk bare lige altid at bruge rent bestik, når du tager fra glasset.
Opskriften på syrensirup er rigtig nem og du får den lige her:
Syrensirup – få en god nem opskrift på sirup med syrener hér
Ingredienser
Syrensaft:
- 3½ dl syrenblomster kun udsprungne blomster - uden stilke. Jo mørkere syrenblomster du bruger, jo flottere farve får saften
- 4 dl kogende vand
- 275-300 gram sukker
- 1 lille øko. citron i skiver. 3-4 spsk citronsaft kan bruges i stedet
Syrensirup:
- 2½ dl syrensaft du kan også koge sirup af al syrensaften
Sådan gør du
Syrensaft:
- Skyl syrenblomsterne. Jeg lod mine ligge i vand lidt, for at få dem renset helt
- Nip blomsterne af. De små grønne stilke skal ikke med
- Hæld dem i en gryde og tilsæt kogende vand, sukker og citronskiver fra en skyllet øko. citron
- Kog saften ca. 10-15 minutter under låg
- Hæld massen igennem en si. Pres massen, så mest mulig saft, smag og farve kommer med
- Tilsæt lidt Atamon, hvis syrensaften skal holde sig længe. Smag til og rør evt. sukker i
- Skold en flaske med kogende vand og hæld straks herefter syrensaften i flasken og sæt låget på. Opbevares i køleskabet. Skal fortyndes før servering - smag til hvor stærk du ønsker saften skal være
Syrensirup:
- Hæld noget af saften i en gryde og lad den bruse op/ koge ind. Det tager ca. 10 minutter
- Når saften begynder at tykne, så hæld 1 tsk sirup på en kold tallerken - så kan du fornemme konsistensen på siruppen når den er afkølet
- Skold et lille glas (incl. låg) og hæld straks siruppen heri og skru låget på. Opbevares i køleskabet. Holdbarhed uden Atamon: 2-3 uger
- Syrensiruppen er klar til brug efter afkøling. Kan bruges til limonade eller drinks (med eller uden alkohol), på pandekager eller på morgenskyr
Noter
Syrensiruppen er frisk og lækker at bruge i limonade, isvand og i drinks med eller uden alkohol
Det tager jo ingen tid at koge en portion sirup, hvis man i forvejen har lavet en portion saft. Det er så nemt og det kan sagtens koges i en helt almindelig gryde.
Hvordan smager syrensirup / syrensaft?
Smagen er frisk, syrlig og sød. Udseendet snyder lidt. Det ligner jo næsten helt almindeligt saftevand, med mild smag.
Faktisk så smager syrensaft ret syrligt og bittert. Ja den smager næsten lidt af lemon eller grape.
Smagen er forfriskende i sommerens drinks med eller uden alkohol.
Hvad kan man bruge syrensirup til?
Hvis du er vild med syrlige drinks som Gin & tonic og vodka & lemon, så vil du elske at nyde syrensiruppen i drinks.
Du kan også bare bruge en smule i en kande isvand eller bruge en lidt større mængde i en kande limonade eller iste?
Drinks med syrensirup slukker tørsten godt.
Syrensiruppen kan du også bruge dér hvor du ellers plejer at bruge sirup: på pandekager, på din grød eller skyr om morgenen?
Du kan også bruge den i salatmarinade? Det vil også smage godt.
Smag dig frem og se hvad du synes. Måske du finder på flere nye måder at bruge din syrensirup på?
Jeg har også med stor succes lavet denne rabarbersirup kogt af rabarbersaft.
Uhm jeg glæder mig også til at prøve at lave jordbærsaft/ jordbærsirup og blommesirup af den gode blommesaft?
Uhm skøn sæson vi har forude, med alle de gode friske bær og frugter vi kan høste i haver eller vejbod. 🙂
Få flere gode opskrifter på saft og sirup her:
1.
2.
3.
4.
5.