Rabarbersirup. Uhm her får du opskriften på en lækker sirup med rabarber og vanilje.

I dag får du en lækker opskrift på den nemmeste søde rabarbersirup med vaniljesmag. Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber

Er det svært at lave sirup af rabarber?  Nej det er super nemt at lave sirup af rabarbersaft

Ja sådan spørger du nok, men tro mig, det er det nemmeste i verden!

Har du kogt en portion rabarbersaft, så er det super nemt. Det er nemlig bare rabarbersaften der skal koges ind, til den tykner.Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber

Har du ikke kogt saft i forvejen, så spring bare på opskriften nedenfor alligevel.Jeg tipper dig nemlig også om hvordan du kan koge en lille portion saft, bare til siruppen.

Det var helt perfekt, da jeg lige havde en portion rabarbersaft i overskud, da jeg kogte min sidste portion i weekenden.

Jeg har kun 1 stor og en lille glasflaske i sommerhuset, så resten kogte jeg ind til sirup. Rabarbersaft – hjemmelavet saft nem opskrift

Så nemt og lækkert og win win – med 2 lækkerier ud af en portion rabarber.

Uhm så sommerligt og lækkert. Det er en sød sirup, der smager af sommer og sol. Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber

Få inspiration til hvad du kan bruge rabarbersirup til nederst i dette indlæg.

Allerførst får du opskriften her. Den er super nem:

Rabarbersirup opskrift – få en god nem opskrift på sirup med rabarber hér

Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber
En god nem opskrift på sirup med rabarber
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber
Portioner: 2 dl
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Rabarbersirup af rabarbersaft:

  • dl rabarbersaft anden saft kan bruges
  • ½-¾ dl sukker kan evt udelades
  • 1 tsk vaniljesukker du kan også bruge ½ vaniljestang

Rabarbersirup af friske rabarber:

  • 125 gram rabarber snittet i tynde
  • dl vand
  • 100-125 gram sukker smag til
  • 1 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang

Sådan gør du

Rabarbersirup af rabarbersaft:

  • Hæld rabarbersaften i en gryde og tilsæt ½ dl sukker først og 1 tsk vaniljesukker
    Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber
  • Kog saften op, til den begynder at bruse op og tykne. Rør i gryden undervejs. Det tager ca. 15-20 minutter afhængigt af grydens størrelse og den mængde du koger.
    Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber
  • For at tjekke om siruppen er tyk nok, så dryp 1 tsk på en kold tallerken. Her vil du kunne vurdere konsistensen efter afkøling. Den tykner en del, når den bliver kold. Smag også siruppen til her evt. med ekstra sukker/vaniljesukker. Siruppen skal være ret sød.
    Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber
  • Skold et lille glas og låg og hæld straks siruppen heri. Skru låget fast og stil glasset til afkøling. Opbevares i køleskab. Den er klar til brug, når den er kold.
    Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber

Rabarbersirup af friske rabarber:

  • Vask rabarberne og skær dem i ½-1 cm stykker. Tilsæt vand og kog rabarberne i ca. 10-15 minutter, til rabarberne er kogt ud.
  • Hæld/pres saften igennem en si og hæld nu saften til bage i gryden. (pulpen kan du gemme og bruge som kompot) Tilsæt 100 gram sukker og vaniljesukker. Kog nu saften ind ca. 20 minutter. Smag til. Følg herefterne anvisningerne ovenfor.

Noter

Få opskriften på rabarbersaft her
Prøv også at lave jordbærsirup, syrensirup, myntesirup, hyldeblomstsirup, 
Opbevares i køleskabet - holdbarhed minimum 2-3 uger uden Atamon. Fryseegnet. 
Siruppen kan du f.eks. bruge som topping på morgen skyr, havregrød, ymerfromage, koldskålsfromage, på panna cotta eller pandekager med is.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En lækker sirup med rabarber. Smager af sommer og sol og er perfekt til kager, desserter eller drinks med gin eller vodka

Rabarbersiruppen var en kæmpe succes hjemme hos os. Fremover, vil jeg nu altid lave en portion rabarbersirup, når jeg koger rabarbersaft.

Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber

Det er bare så nemt, at det bare er saften der skal koge ind. Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber

Hvordan finder man ud af, om rabarbersiruppen er tyknet nok?

Rabarbersirup tykner en del, når den er helt afkølet. For at vurdere konsistensen, så læg 1 tsk rabarbersirup på en kold tallerken. På den måde kan du fornemme, om den er tyknet nok. Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber

En rabarbersirup skal være sød, da den jo fortyndes, når den bruges i f.eks. drinks eller desserter.

Du kan sagtens koge rabarbersaften ind uden sukker og så smage til, til sidst. Jeg har bare brugt vaniljesukker, men du kan også flotte dig og bruge en vaniljestang. Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber

Kan man lave sirup af anden frugtsaft?

Jeps det er nemlig så smart. Du kan lave sirup af al frugtsaft, f.eks. også jordbærsaft, blommesaft, syrensaft, solbærsaft, æblesaft.

Eksperimentér gerne med den saft du nu lige har på lager? Jeg tænker du også kan koge sirup af købe saft?Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber

Hvad kan man bruge rabarbersirup til?

Du kan bruge den søde sirup med rabarber til drinks med gin eller vodka. En rabarber mojito eller en rabarber gin hass smager så godt.

Du kan også blande det i dansk vand, så du får en skøn limonade? Brug det også gerne som topping på kager og desserter. Det kunne være en koldskålsfromage, en lækker koldskåls panna cotta, eller ymerfromage?

Prøv det også på pandekager med is, eller på din morgenmad. Det kunne være havregrød eller skyr med hjemmelavet granola eller ristede havregryn.
Hvor længe kan rabarbersirup holde sig?

Hvis du laver en lille portion som jeg, vil rabarbersiruppen sagtens kunne holde sig, lige til den er spist.

Den vil kunne holde sig mindst en måned, eller mere. Brug altid rent bestik, når du tager af glasset.

Uhm – jeg er sikker på at rabarbersirup bliver en succes, hjemme hos jer. Det smager bare SÅ godt og bare så lækkert at have i køleskabet.

Spring du bare på en portion. Du skal kun bruge en lille mængde rabarber og siruppen vil række langt.

Måske du også skulle prøve denne lækre syrensaft? Syrenerne blomstrer jo på samme tid som rabarberne skyder i haverne. Alle de lækkerier vi kan trylle.

Prøv også jordbærsirup, brombærsirup, jordbærsirup eller hyldeblomstsirup. Al slags frugtsaft kan bruges til sirup tænker jeg.

Få flere opskrifter på hjemmelavet sirup her:

1.

Syrensirup - opskrift på sirup med syrener
En frisk sirup lavet af syrener
Se opskriften her
Syrensirup - opskrift på sirup med syrener

2.

Jordbærsirup - nem opskrift på hjemmelavet sirup med jordbær
Nem opskrift på hjemmelavet jordbærsirup
Se opskriften her
Jordbærsirup - nem opskrift på hjemmelavet sirup med jordbær

3.

Hyldeblomstsirup af hyldeblomstsaft - opskrift
Nem hyldeblomstsirup lavet af hyldeblomstsaft
Se opskriften her
Hyldeblomstsirup af hyldeblomstsaft - opskrift

4.

Myntesirup - opskrift på sirup med mynte
Nem og lækker sirup med mynte
Se opskriften her
Myntesirup - opskrift på nem sirup med mynte

5.

Brombærsirup - nem opskrift på hjemmelavet sirup med brombær
Nem opskrift på hjemmelavet sirup med brombær
Se opskriften her
Brombærsirup - nem opskrift på hjemmelavet sirup med brombær

Rigtig god fornøjelse med siruppen til dig. 🙂

Rabarbersirup opskrift - sirup med rabarber

Få inspiration til kager og desserter du kan bruge rabarbersiruppen til:

1.

Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift
Lækker panna cotta med koldskål og gele af rabarber.
Se opskriften her
Koldskåls panna cotta med rabarber - opskrift

2.

Koldskålsfromage med krokant - opskrift
Lækker cremet fromage med koldskål og mandelkrokant
Se opskriften her
Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift

3.

Ymerfromage med mandel krokant - opskrift
Ymerfromage - en nem og lækker dessert
Se opskriften her
Ymerfromage med mandel krokant - opskrift

4.

Hjemmelavet is - med kondenseret mælk
Det er nemt at lave hjemmelavet is med kondenseret mælk
Se opskriften her
Stracciatella is med kondenseret mælk

5.

Pandekager - opskrift på nem pandekagedej
Pandekager i det grønne, med is, sirup og hindbær
Se opskriften her
Pandekager - opskrift på nem pandekagedej

6.

Granola opskrift - nem hjemmelavet müsli
Hjemmelavet müsli med mandler, havregryn og honning
Se opskriften her
Granola opskrift - nem hjemmelavet müsli

7.

Yoghurt fromage med citron god nem opskrift
Yoghurtfromage med citron - fløjlsblød, lækker og nem at lave
Se opskriften her

8.

Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift
Nem fromage dessert med tykmælk
Se opskriften her
Vaniljefromage nem fromage dessert - opskrift

9.

Panna cotta - opskrift på nem dessert med fløde
Nem vanilje dessert med fløde og brændte mandler
Se opskriften her
Panna cotta opskrift - nem dessert med fløde

10.

Ristet havregryn til koldskål og æblekage
Sprøde havregryn ristet på pande med smør og sukker
Se opskriften her
Ristet havregryn til koldskål og æblekage

Prøv også at koge en rabarbergele. Den kan du bruge til den lækre koldskålskage:

Koldskålskage med rabarber - nem opskrift
Kage med koldskålsmousse, rabarbergelé og kammerjunkebund
Se opskriften her
Koldskålskage med rabarber - nem opskrift

author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.