Rabarbersirup. Uhm her får du opskriften på en lækker sirup med rabarber og vanilje.
I dag får du en lækker opskrift på den nemmeste søde rabarbersirup med vaniljesmag.
Er det svært at lave sirup af rabarber? Nej det er super nemt at lave sirup af rabarbersaft
Ja sådan spørger du nok, men tro mig, det er det nemmeste i verden!
Har du kogt en portion rabarbersaft, så er det super nemt. Det er nemlig bare rabarbersaften der skal koges ind, til den tykner.
Har du ikke kogt saft i forvejen, så spring bare på opskriften nedenfor alligevel.Jeg tipper dig nemlig også om hvordan du kan koge en lille portion saft, bare til siruppen.
Det var helt perfekt, da jeg lige havde en portion rabarbersaft i overskud, da jeg kogte min sidste portion i weekenden.
Jeg har kun 1 stor og en lille glasflaske i sommerhuset, så resten kogte jeg ind til sirup.
Så nemt og lækkert og win win – med 2 lækkerier ud af en portion rabarber.
Uhm så sommerligt og lækkert. Det er en sød sirup, der smager af sommer og sol.
Få inspiration til hvad du kan bruge rabarbersirup til nederst i dette indlæg.
Allerførst får du opskriften her. Den er super nem:
Rabarbersirup opskrift – få en god nem opskrift på sirup med rabarber hér
Ingredienser
Rabarbersirup af rabarbersaft:
- 2½ dl rabarbersaft anden saft kan bruges
- ½-¾ dl sukker kan evt udelades
- 1 tsk vaniljesukker du kan også bruge ½ vaniljestang
Rabarbersirup af friske rabarber:
- 125 gram rabarber snittet i tynde
- 2½ dl vand
- 100-125 gram sukker smag til
- 1 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang
Sådan gør du
Rabarbersirup af rabarbersaft:
- Hæld rabarbersaften i en gryde og tilsæt ½ dl sukker først og 1 tsk vaniljesukker
- Kog saften op, til den begynder at bruse op og tykne. Rør i gryden undervejs. Det tager ca. 15-20 minutter afhængigt af grydens størrelse og den mængde du koger.
- For at tjekke om siruppen er tyk nok, så dryp 1 tsk på en kold tallerken. Her vil du kunne vurdere konsistensen efter afkøling. Den tykner en del, når den bliver kold. Smag også siruppen til her evt. med ekstra sukker/vaniljesukker. Siruppen skal være ret sød.
- Skold et lille glas og låg og hæld straks siruppen heri. Skru låget fast og stil glasset til afkøling. Opbevares i køleskab. Den er klar til brug, når den er kold.
Rabarbersirup af friske rabarber:
- Vask rabarberne og skær dem i ½-1 cm stykker. Tilsæt vand og kog rabarberne i ca. 10-15 minutter, til rabarberne er kogt ud.
- Hæld/pres saften igennem en si og hæld nu saften til bage i gryden. (pulpen kan du gemme og bruge som kompot) Tilsæt 100 gram sukker og vaniljesukker. Kog nu saften ind ca. 20 minutter. Smag til. Følg herefterne anvisningerne ovenfor.
Noter
En lækker sirup med rabarber. Smager af sommer og sol og er perfekt til kager, desserter eller drinks med gin eller vodka
Rabarbersiruppen var en kæmpe succes hjemme hos os. Fremover, vil jeg nu altid lave en portion rabarbersirup, når jeg koger rabarbersaft.
Det er bare så nemt, at det bare er saften der skal koge ind.
Hvordan finder man ud af, om rabarbersiruppen er tyknet nok?
Rabarbersirup tykner en del, når den er helt afkølet. For at vurdere konsistensen, så læg 1 tsk rabarbersirup på en kold tallerken. På den måde kan du fornemme, om den er tyknet nok.
En rabarbersirup skal være sød, da den jo fortyndes, når den bruges i f.eks. drinks eller desserter.
Du kan sagtens koge rabarbersaften ind uden sukker og så smage til, til sidst. Jeg har bare brugt vaniljesukker, men du kan også flotte dig og bruge en vaniljestang.
Kan man lave sirup af anden frugtsaft?
Jeps det er nemlig så smart. Du kan lave sirup af al frugtsaft, f.eks. også jordbærsaft, blommesaft, syrensaft, solbærsaft, æblesaft.
Eksperimentér gerne med den saft du nu lige har på lager? Jeg tænker du også kan koge sirup af købe saft?
Hvad kan man bruge rabarbersirup til?
Du kan bruge den søde sirup med rabarber til drinks med gin eller vodka. En rabarber mojito eller en rabarber gin hass smager så godt.
Du kan også blande det i dansk vand, så du får en skøn limonade? Brug det også gerne som topping på kager og desserter. Det kunne være en koldskålsfromage, en lækker koldskåls panna cotta, eller ymerfromage?
Prøv det også på pandekager med is, eller på din morgenmad. Det kunne være havregrød eller skyr med hjemmelavet granola eller ristede havregryn.
Hvor længe kan rabarbersirup holde sig?
Hvis du laver en lille portion som jeg, vil rabarbersiruppen sagtens kunne holde sig, lige til den er spist.
Den vil kunne holde sig mindst en måned, eller mere. Brug altid rent bestik, når du tager af glasset.
Uhm – jeg er sikker på at rabarbersirup bliver en succes, hjemme hos jer. Det smager bare SÅ godt og bare så lækkert at have i køleskabet.
Spring du bare på en portion. Du skal kun bruge en lille mængde rabarber og siruppen vil række langt.
Måske du også skulle prøve denne lækre syrensaft? Syrenerne blomstrer jo på samme tid som rabarberne skyder i haverne. Alle de lækkerier vi kan trylle.
Prøv også jordbærsirup, brombærsirup, jordbærsirup eller hyldeblomstsirup. Al slags frugtsaft kan bruges til sirup tænker jeg.
Få flere opskrifter på hjemmelavet sirup her:
1.
2.
3.
4.
5.
Rigtig god fornøjelse med siruppen til dig. 🙂
Få inspiration til kager og desserter du kan bruge rabarbersiruppen til:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Prøv også at koge en rabarbergele. Den kan du bruge til den lækre koldskålskage:
Kan sirup en fryses?
Hej
Hvor længe kan rabarbersirup holde sig efter tillavning og skal det stå i køleskab?
Venlig hilsen
Jane Vestrup