Tortillas med grønt og sprød kylling ristet i soya og sesam

 • Tortillas med grønt, chilisauce og soya/sesamristet kylling
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

DSC_8037

Hverdagen har ramt mig og tæppet slugte mig da jeg kom hjem. Det var en hård kamp at få mig vristet fri, åh jamen det var jo blytungt det tæppe!

Nå men det lykkedes til sidst. Tæppet slap og jeg gik med blytunge skridt i køkkenet for at lave aftenens menu. Den var til gengæld nem den menu. Rigtig nem. Manden snittede det grønne tilbehør (det var det svære!), jeg stod for kødtilbehøret til dagens menu (den nemme del):

Soya/sesamristet kylling

Tortillas med grønt, chilisauce og sprød soya/ sesamristet kylling (4 pers.):

Du skal bruge: 

2 tortillas pr. person

1 kg kyllingefiletter skåret i  strimler eller tern.

4-5 spsk olie

4-5 spsk. soya

4-5 spsk. sesam

½ spsk. paprika

Hvidløgspeber.

Grønt: 

F.eks.:

½ snittet icebergsalat

2 rødløg i skiver

3 tomater i tern

1 dåse majs

½ agurk

1 peberfrugt i tern.

Tilbehør: Chilisauce

2014-07-31 19.41.19

Sådan laver du tortillas med soya/ sesamristet kylling:

 • Skær kyllingefiletterne i tern/strimler
 • Svits i et par spsk. olie (gem lidt).
 • Når væden fra kyllingen er fordampet, tilsættes soya.
 • Når soyaen er fordampet tilsættes sesam og den resterende olie.
 • Tilsæt paprika og peber. Smag til. Soya er salt, så vær varsom med salt.

DSC_8007DSC_8011DSC_8012Soya/sesamristet kylling

 • Lun tortillaerne 1 minut i mikrobølgeovnen. Læg dem på en tallerken og brug en tallerken på som låg.
 • Snit grønt og servér i små skåle. Brug de grøntsager du har eller dem du bedst kan li’.

DSC_8028DSC_8032Det blev en virkelig lækker sprødstegt kylling og ideen opstod bare ud af det blå, endda imens jeg slumrede under det tunge uldtæppe (en stille småslumren kan kraftigt anbefales! 😉

Sesam tryller jo pommes frites rigtigt lækre, så mon ikke også kylling? JO, sesamfrøene virkede igen! Soya tænkte jeg ville give en lækker stegt krydret/saltet smag, som ville være godt i de lidt neutrale tortillas? JO, soyaen virkede også!

DSC_8033Når man tænker på, at jeg lå under et TUNGT uldtæppe kl. 18.30 er det jo vildt at tænke på, at der 19.15 kunne serveres denne menu?

Virkeligt lækkert, sundt og bestemt en anbefalelsesværdig menu, hvis du en dag er travl, træt, og er helt kvast, men alligevel gerne vil have en sund ret på menuen. DSC_8035

Ligesom i går havde jeg jo en udfordring med at få lukket tortillaen, men det går galt for mig hver gang. Propper jo ALT for meget i. Kender du det? 🙂

Tortilla igen, tænker du måske, sig mig spiser de ikke andet i det hus? Der var jo også lige tortilla på menuen i går?Jo, tja, men det skyldes såmænd bare at der var 15 tortillas i den pakke vi købte og ja – pakken rakte så til to dage. FEDT med nem mad på menuen, i denne første arbejdsuge efter en lang ferie!

Jeg må advare dig. Holder du stadigvæk ferie, vil hverdagen ramme dig som en hammer. Jeg er arbejdsmæssigt ramt på den gode måde, med et interessant job og gode kolleger, men TRÆT bliver man altså!:-)

Tortilla med soya/sesamristet kylling


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer