Naanbrød – opskrift på pandebrød med hvidløg

  • Naanbrød - opskrift på pandebrød med hvidløg
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Juhuu – jeg har lært at lave hjemmelavede naanbrød og vi var så vilde med dem herhjemme, at jeg da straks vil dele opskriften med dig. Måske du tænker at naanbrød lyder eksotisk og svært? Næh nej, fortvivl ej, det er faktisk ganske nemt og hvis jeg kan lave pandebrød, så kan du da også. 🙂

Naanbrødene er super nemme at lave og de bliver bare SÅ lækre.

Jeg penslede pandebrødene med hvidløgssmør efter tilberedning og halløj det var altså bare en god ide. Du kan også sagtens lave brødene uden hvidløgssmør – du bestemmer.

Disse naanbrød er lavet med bagepulver, og det betyder at du kan bage brødene straks – helt uden hævning. Foretrækker du en gær-version, så kan du fint tilsætte 25 gram gær i stedet for bagepulver.

Jeg lavede mine naanbrød ret små i størrelsen, men jeg tænker at jeg næste gang vil prøve at lave dem i hel pandestørrelse, så de bliver som en slags store fladbrød.Jeg glæder mig allerede. Tænk at vi vil kunne lave hjemmelavede wraps med kylling, salat og hvidløgsdressing? Uhm <3

Vi spiste de lækre hvidløgs-naanbrød til en portion bagte rødbeder med feta og grillkylling. Sikke en lækker menu – den kan du da sagtens også springe på.

Prøv også brødene til en god hjemmelavet tunsalat (måske uden hvidløgssmør så)

Dagen efter spiste vi kold plukket kylling i resten af naan-brødene, med salat og tomater i. Uhm – så lækkert!

Du skal dog lige være opmærksom på at brødene hurtigt blive tørre, når de er bagt med bagepulver, så hvis du bruger gær, vil de være mere spændende dagen efter.Jeg har brugt græsk yoghurt til brødene og det var bare et hit. Jeg er sikker på at brødene vil blive bedst, hvis du bruger en form for surmælkprodukt, for det gør altså bare noget godt for bagværk. Konsistensen bliver rigtig god. Brug gerne det surmælksprodukt du lige har på lager 🙂

Brødene smager rigtigt godt og de vil være perfekt tilbehør til mange retter. De vil forsvinde hurtigt på en madbuffet også. Jeg tænker at de også vil være fine i madpakken? Børn vil også være vilde med dem som “gnavebrød” – et fint mellemmåltid.

Jeg har kun brugt hvedemel til brødene, men mon ikke også at man sagtens vil kunne erstatte noget af melet med en grovere melsort? Det vil jeg da tro. Det må vi da have eksperimenteret lidt mere med 🙂

Opskriften på de gode naanbrød med hvidløgssmør og sesam får du her:

Naanbrød – opskrift på pandebrød med hvidløg

Naanbrød - opskrift på pandebrød med hvidløg
Lækre naanbrød - pandebrød med hvidløgssmør og sesam
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Naanbrød - opskrift på pandebrød med hvidløg
Kategori: brød, madbrød og tærter
Keyword: fladbrød, naanbrød, pandebrød
Portioner: 12 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • dl græsk yoghurt eller andet surmælksprodukt: tykmælk, ylette, ymer ell. lign.
  • 2 spsk sesamfrø Nigellafrø/jomfru i det grønne er også fine at bruge
  • 100 gram smør smeltet
  • 2 fed hvidløg
  • groft salt eller urtesalt

Sådan gør du

  • Bland hvedemel med bagepulver og salt
  • Rør den græske yoghurt i
    Naanbrød - opskrift på pandebrød med hvidløg
  • Ælt dejen til en kugle. Tilsæt evt. lidt ekstra mel/yoghurt hvis dejen enten er for tør eller for våd
    Naanbrød - opskrift på pandebrød med hvidløg
  • Smelt smørret og pres hvidløgsfeddene i.
    Hvidløgssmør
  • Tag lidt dej fra - dejklumpen skal ca. være på størrelse med en blomme og rul dejen ud med kagerulle. Rul dejen tyndt ud, hvis du ønsker tynde brød. Mine var på ca. 2-3 mm
    Naanbrød - opskrift på pandebrød med hvidløg
  • Varm en pande op og bag brødene 2-3 minutter på hver side, ved middel varme. Hold øje med at de ikke branker
    Naanbrød - opskrift på pandebrød med hvidløg
  • Når brødene er færdigbagte, så pensler du med hvidløgssmør og drysser med sesam og salt. Tildæk brødene med stanniol, til de alle er klar
    Naanbrød - opskrift på pandebrød med hvidløg

Noter

Hvis du foretrækker helt tynde brød, så skal du nok nøjes med en mindre portion dej. 
Du kan også bage brød der fylder en hel pande - så skal du nok bruge en større mængde dej.
Nigellafrø er perfekte til naanbrød, men sesamfrø kan også bruges, i mangel af bedre

Skønne og nemme naanbrød med hvidløgssmør og sesam

Det er bare virkelig smart med pandebrød, for det er jo klart hurtigere og mere energivenligt at bruge panden end at varme ovnen op. Faktisk kan et fad naanbrød være klar på under ½ time. På den måde er det jo nemt at trylle lækre madbrød 🙂

Jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med opskriften. Jeg har allerede en osteversion i tankerne og hvad med en krydderurte-version? Jep det skal vi da prøve 🙂Nu ved jeg ihvertfald at jeg vil lave disse brød i stedet for at købe f.eks. tortillas. Hjemmelavet brød er klart bedre end færdigkøbt, hvis man spørger mig, og når brødene er så nemme at lave som disse, er det jo ingen sag.

Måske vi også kunne prøve en version med lidt majsmel? Ja da! 🙂

Vi var i sommerhus da jeg lavede naanbrødene og der havde vi altså ikke lige nigellafrø på lager (og ej heller den lokale købmand), så vi måtte ty til sesamfrø. Det smagte nu altså også godt, men nigellafrø er du nok mest vant til på naanbrød?

Jeg har nu ofte set dem med sesamfrø også, så det er ikke kun mit påhit, så bare spring på sesam-version en også.Rigtig god fornøjelse med dine naanbrød – jeg håber de vil blive et hit hjemme hos dig.

Hvad kunne du mon finde på at servere til dine naanbrød? Mange hilsner Gitte nysgerrig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Annette

Kunne godt tænke mig at vide om de naanbrød er fryse egnet ?

Pia

5 stars
De var bare superfine og lækre. Tak for opskrift. Havde faktisk kun kærnemælk, men resultatet var supergodt alligevel!

Jenny

Min bedste naan brød minde er frisk bagte, men afkølet smurt med græsk yoghurt og friskkvernet sort peber

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer