Vandmelonsalat. Uhm her får du opskriften på en lækker vandmelon salat med feta og basilikum.

Wauw! Se så lige her hvor smuk en salat man kan frembringe af næsten kun 3 ingredienser. Melon – blok feta og og et par basilikumblade. That’s it.
Tak til min kære søster for tippet om den smukke salat som vi er kommet til at elske herhjemme.
Vandmelonsalat er en ægte sommerbebuder, for det er jo om sommeren melonerne er store og søde og kan købes ekstra billigt.
Vi spiser meget vandmelon hjemme hos os om sommeren og mon ikke også det er sådan hjemme hos dig?
Denne salat skal du altså glæde dig til at prøve at smage. Uhm.
Kombinationen af sød melon og salt feta er intet mindre end genial! Et helt perfekt match – og basilikumbladene er lige prikken over i’et.
Den smager også skønt med mozzarella. Tjek f.eks. også denne opskrift på melonsalat med mozzarella og blåbær ud her.
Halløj hvor den vandmelonsalat smager godt. Så godt at man næsten kan nøjes med den ved middagsbordet og hvor er den bare SMUK. Se lige 🙂
Vandmelonsalaten smager skønt som tilbehør til grill og andre sommerretter. Den vil pynte godt og flot på ethvert middagsbord. Bare spring på.
Har du ikke frisk basilikum i haven, så prøv med andre friske krydderurter – melonsalaten er også rigtig fin med frisk mynte f.eks.
Det er så nemt at lave melonsalat og du har jo nok allerede regnet ud hvordan man gør.
Opskriften får du nu altså alligevel – vandmelonsalaten er SÅ nem at lave så meget nem at købe ind til 🙂
Vandmelonsalat med feta & basilikum – få en god nem opskrift hér

Ingredienser
- ½ vandmelon (rød) afhængig af størrelse
- 250 gram feta - helst puckfeta ost du kan nøjes med mindre. Kan erstattes med frisk mozzarella
- friske basilikumblade kan erstattes med mynteblade
Sådan gør du
- Halvér melonen og skær skallen af.
- Skær vandmelonen i små stykker og fordel i et fad
- Skær puck fetaosten i ten og fordel den på toppen
- Pynt med friske basilikumblade.
- Opbevar vandmelonsalaten på køl til den skal serveres
Noter
I kan spise meget vandmelon, når melonen serveres som vandmelon salat med feta og basilikum.
En sød, salt og meget forfriskende vandmelonsalat, der passer godt som salat eller snack til alle sommerretter.
Jeg synes at melonsalat smager så godt, at jeg kan spise det næsten som en dessert?
Uhm jeg elsker vandmelon og med puck feta ost på toppen, elsker jeg bare melonen endnu højere 🙂
og hvad kan man så spise til sådan en melonsalat?
Salaten passer godt til alle retter, men vi spiste lækre flødekartofler og stegte marinerede nakkekoteletter til.
En nem og lækker menu.
Vejret var ikke til grill, for så havde vi grillet koteletterne, men på panden gik det nu også nemt og hurtigt. 7 minutters stegetid på hver side. Voila 🙂
Møre, saftige nakkekoteletter og lækre flødekartofler.
Så er det spisetid! 🙂Melonsalaten var perfekt at servere til den lidt tunge ret.
Vandmelonsalaten lyste farvestrålende op på middagsbordet. En indbydende og smuk salat som kan laves på få minutter.
Skynd dig ud i butikkerne eller på grønttorvet og køb store saftige meloner. Køb og spis alle dem du kan. Det er om sommeren de er billige og allerbedst.
Rigtig god fornøjelse med vandmelonsalaten. Jeg håber den vil smage dig 🙂
Få flere gode opskrifter på melonsalat her:
1.

2.

3.

4.

Jeg kigger skam ofte med :). Men er bare ikke så god til at få kommenteret på indlæggene. Jeg har specielt nydt godt af dine indlæg om mad i rømertopft som har givet mig inspiration til selv at kaste mig ud i mad i en sådan. I sidste uge blev der lavet svinekæber med mørk øl, grøntsager og smagt til med fløde i rømertopfen. Mums det var godt. Nyder også dine indlæg om fredagskyllingen. Det er altid sjovt at se hvad du har fundet på 🙂
Mvh Mette
Ps. man kan også bare servere lagen ved siden af så kan man selv hælde den mængde på man vil have. Det skal ikke svømme i lage, bare lige lidt af siruppen dryppes på 🙂
Jeg elsker også den vandmelon med feta salat. Du skulle prøve udgaven med en lage hældt over lavet af balsamicoeddike og sukker samt et drys af ristede saltede græskarkerner. Så kommer man simpelthen i himlen 🙂
1 dl lys balsamicoeddike
85 g sukker (ca.1 dl)
Du koger balsamicoeddiken og sukkeret i 1 minut og lader det køle af i en skål. Så står det og tykner lidt. Når det er afkølet hælder du det over vandmelon og feta og drysser med de ristede saltede græskarkerner. Det er fantastisk :).