Bagenørdens yndlingskage med mango og marcipan

  • Bagenørdens yndlingskage med mango og marcipan

Bagenørdens yndlingskage med mango og marcipan

Halløj for en lækker kage! Rørt sammen på et kvarter. Hvem skulle have troet, at den kunne ende som min yndlingskage?

En tiloversbleven mango i køleskabet. En rulle marcipan. Smør og meget kort betænkningstid. Pludselig var der en lækker frugtkage i ovnen, og da den blev prøvesmagt ville jublen ingen ende tage. Den bedste kage ever! Hvem skulle have troet, at en lille mango-frugt kunne bringe en frugtkage til nye højder?

Det var egentlig planen at mangofrugten skulle have endt sine dage som en lækker mangosalat med chilisauce. Den er nemlig også god. Sådan gik det ikke. Det blev kage i stedet. Oh la la. Vi spiser jo også alt for sjældent kage her i huset…eller noget….hm, hm. 😀DSC_1500Jeg iler med at bringe dig opskriften.

Har du ikke lige en mango på lager, kan den fint erstattes af hindbær, jordbær, rabarber, blåbær, kirsebær eller den frugt du er allermest vild med eller har på lager lige nu. Brug opskriften som grund- basisopskrift til dine frugttærter her til sommer.

Den oprindelige opskrift var denne, en lækker blåbærtærte serveret med flødeskum. Den elsker jeg, men jeg er nu allermest vild med mangokagen. Totalt vild er vist mere passende! 🙂

Rund og mild er den i smagen. Cremet og karamelagtig. Vaniljeagtig. Frisk og frugtagtig. Uhm <3
Bagenørdens yndlingskage med mango og marcipan

Bagenørdens yndlingskage med mango og marcipan
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Bagenørden yndlingskage med mango og marcipan
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 3 æg
  • 2 dl. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 75 gram smeltet smør
  • 2½ dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 gram marcipantern (kan erstattes med hvid chokolade)
  • 1 mangofrugt skåret i små stykker
  • Drys: Mandelflager
  • Tilbehør: Flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, vaniljesukker og sukker hvidt og skummende med en elpisker
  2. Smelt smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen (eller i gryde) og rør det i dejen
  3. Bland hvedemel med bagepulver og vend det i dejen med en dejskraber. Brug ikke elpisker, efter du har tilsat melet.
  4. Skræl mangofrugten (gøres nemmest med en gulerods-/kartoffelskræller) og skær den i små stykker.
  5. Vend mangofrugten i dejen
  6. Pensl et tærtefad og hæld dejen heri
  7. Skær marcipanen i små tern og fordel dem henover dejen. Stykkerne må gerne stikke lidt op.
  8. Drys mandelflager på toppen.
  9. Bag mangokagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft, eller til kagen er gylden og sprød.

En rasende hurtig kage, med få enkle ingredienser. Der er basis for at den sagtens kunne blive én af sommerens trofaste kage-følgesvende. Variationsmulighederne er jo uendelige. Frugt- og bærsæsonen er jo først lige begyndt. Jubii 🙂

Her kan du se hvor nem kagen er at bage:

Mango-frugten er sød, frisk og lækker men kan være lidt udfordrende at skære ud. Der er en stor sten i midten, som frugtkødet vokser meget sammen med. Det er lidt svært at adskille sten og frugt, men prøv med en skarp kniv.

Hvis mangofrugten er meget moden, kan det være svært at få skåret den i tern. Min var ret moden og “mosede” lidt. Pyt med det. Tilsæt både frugtkød og evt. “frugtmos”/saft. Det giver smag altsammen. Kagedejen kan fint bære det.  
DSC_1503

Jeg lod med vilje marcipanstykkerne stikke op af dejen, for jeg kan nemlig rigtigt godt lide når marcipanen “bager”/gratinerer i ovnen. Det giver en lækker “kransekage-agtig” smag og tilfører kagen ekstra sødme og smag. Prøv det.

Synes du marcipan er lidt for dyrt at købe, så kan det fint udelades eller alternativt erstattes med hvid chokolade. Det ville også smage rigtigt lækkert tror jeg. Den skriver vi lige på huskelisten vi to, ikke? 🙂
Bagenørdens yndlingskage med mango og marcipanFlere dage i træk med kage og søde sager. Vist godt at det er hverdag igen i morgen? 🙂  I går spiste vi den lækreste rabarberkage med marcipan og kokosmel. Kig da også gerne lige forbi den opskrift, hvis du savner et bud på en rigtig lækker sommerfrugttærte.

Rabarberkage med kokosmel og marcipan

Alle de kager. Frugtkager i lange baner. Pyha – og alt det flødeskum vi spiser. Slurp. Det bliver frugtkagerne nemlig ikke ringere af, skulle jeg hilse og sige. Lav rigeligt flødeskum, til dig, din familie og dine gæster måske?  Der er altså noget med frugtkage og flødeskum <3Bagenørdens yndlingskage med mango og marcipanKagen vil være en succes på ethvert kaffe- og/eller kagebord. Mon den også vil kandidere til at blive din favorit? Det er der store chancer for tror jeg. Jeg snupper ihvertfald lige et ekstra stykke, imens du overvejer at bage 🙂

Rigtig god kagebagefornøjelse til dig

 

Mere inspiration

Læg en kommentar