Pølsegryde. I dag får du opskriften på en nem ret lavet med hakket svinekød.
Nu skal du høre om Bagenørdens pølsegryde. Den lækreste ret med hakket svinekød, bacon, pølser, løg, fløde og tomat.
Uhm sikke en nem og lækker ret.
Retten stryger direkte ind i kategorien som en af familiens favoritter.
En rigtig nem menu i en travl hverdag. Alle vil elske den. Det er en billig ret at også og der er ovenikøbet rester til i morgen.
Ahmen, kan det blive meget bedre? 😉
En vinderret, der vil være et hit hos både børn og voksne. Jeg er sikker på at du bliver populær, hvis du laver retten derhjemme.
En dejlig gryderet med svinefars, nem og billig at lave. Servér gerne grønt til f.eks. smørristede majs eller grøn salat?
Uhm sammenkogte retter er bare dem der smager allerbedst. 🙂Her kommer opskriften på Bagenørdens pølsegryde med svinekød, bacon. løg og tomat:
Pølsegryde – få en nem opskrift på gryderet med hakket svinekød her
Ingredienser
- ½ kg hakket svinekød hakket kyllinge- eller oksekød kan også bruges
- 100 gram bacon i skiver eller tern
- 4-500 gram pølser cocktailpølser, frankfurtere eller grillpølser kan bruges. Røde eller naturfarvede
- 2 svinebouillonterninger
- 4 store eller 6 små grofthakkede løg
- 2-300 gram syltet paprika/ peberfrugt (1 glas) Du kan sagtens udelade syltet peberfrugt eller bruge en almindelig rød peberfrugt/paprika
- 2 dåsesr flåede tomater.
- 2 spsk. paprika
- 1 spsk. oregano
- Salt/peber
- 1 liter kogende vand.
- ¼ liter fløde f.eks. madlavningsfløde, kaffefløde eller mælk er også fint
- Jævning
Sådan gør du
- Klip bacon i strimler og svits. Du behøver intet fedtstof. Svits bouillonterningerne med.
- Hak løg groft og svits løg, bacon og kød, til kødet har skiftet farve. Tilsæt paprika, oregano, salt og peber.. Tilsæt flåede tomater
- Tilsæt evt. syltede peberfrugter (hæld væden fra glasset) eller paprika/peberfrugter. Syltede peberfrugter kan købes i de fleste butikker. Svits til det meste af væden er fordampet.
- Tilsæt pølser i skiver
- Tilsæt kogende vand og lad gryden simre i et kvarters tid. Kog f.eks. ris/pasta/kartoffelmos i ventetiden.
- Tilsæt fløde. Jævn retten med f.eks. majsstivelse/meljævning og smag den til med mere salt, peber og paprika. Servér retten pasta eller ris til
Noter
Alle slags pølser kan bruges. Retten kan også laves uden pølser
Serveres med pasta eller ris tilEn lækker ret med svinefars – en nem, hurtig og billig ret der er alle børns livret
Jeg har brugt syltede peberfrugter i retten og et glas ser sådan ud. Syltet peberfrugt kan købes i alle butikker, også discountbutikker.
Du kan sagtens udelade syltet peberfrugt eller bruge en almindelig rød peberfrugt/paprika. Jeg har brugt store frankfurtere, fordi vi lige havde en pakke i fryseren. Brug bare de pølser du lige har på lager.
Servér f.eks. spaghetti eller ris til og selvfølgelig da også med lidt grønt.
Det kunne være lidt hurtige smørristede majs, dampet broccoli eller lidt grøn salat f.eks?
Bagenørdens pølsegryde der blev en vindergryde. Ummenum hvor en lækker simre sammenkogt gryderet!
Den har bestemt potentiale til at blive dine børns livret. Prøv den af og skriv så lige om den også bliver et hit i din familie ikke? 🙂
God fornøjelse med retten derhjemme. Jeg er sikker på, at den bliver et hit hjemme hos dig 🙂
Tjek også denne opskrift på pølsegryde ud her.
Tjek også disse opskrifter på retter med pølser ud her:
1.
2.
3.
4.
Få flere gode opskrifter med hakket svinekød ved at klikke her eller kig med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
Skal væsken fra syltede Paprika også med i retten? Eller skal de drænes?
Det smager super godt. Og er let at lave❤
Jeg tænker, at jeg vil prøve at hæve sundhedsniveauet ved at tilføje spidskål og gulerødder, samt udskifte fløden med en fedtfattig smørreost.
Sikke en ret – uhm hvor det bare smagte.
Vi kan bedst lide kylling så det blev lavet med hk. Kylling og hønseboullion.
Hej Gitte
Det er bare en ganske alm .øl jeg bruger.
Jeg har også enkelte gange til oksesteg ell stroganof,og især ved vintertide brugt en porter,men der skal man passe på, og kun bruge en halv ,og så spæde med vand og fløde ,ellers kan sovsen godt blive lidt stærk .
Jeg bruger også øl metoden til mormor kylling f.eks ,det er også rigtig godt
God påske ,den del der er tilbage………………..håber meget det går fremad med din Mor
Mange hilsner herfra Grethe
Hej Gitte Ja i dag står middagen på din pølsegryde. Jeg har også lavet lidt om ,med en ds øl ,i stedet for vand,og en rest hvidløgsflødeost der skulle bruges,en dl sød chilisovs,og et par grønne peberfrugter ,der og også trængte til at blive brugt,har lige smagt til og det var godt ,rigtig godt…………….men egentlig kan man jo bare variere i det uendelige,med den slags mad Men som væde til sammenkogte retter og stege her i huset bruger jeg altid en øl,synes det giver en god og kraftig sovs,og så jævnet med fløde,så er den hjemme ,hver gang. Tak for… Læs mere »
Hej 🙂 Tak for en super god blog 🙂
Denne ret blev også instantly en familie klassiker i vores hus, den blev lavet første gang, da der lige kom en flok unge mennesker hjem til os og jeg jo gerne ville byde på noget at spise, men havde ikke andet end fars til deller oppe. Så måtte man jo lige tænke hurtigt, og så kom jeg i tanke om denne ret. Meega succes og mætte maver hele bordet rundt.
Hej Gitte
Du kan tro din pølsegryde faldt i god jord, faktisk kom de til at overspise, og så har vi mad til 3 dage, så bliver den ovenikøbet billig. Den ret skal bestemt være en genganger. Glemte at sige bacon var byttet med spansk lufttørret skinke
På fredag laver vi din skønne blomkålsgratin men putter skinke i, denne gang, så lidt salat og dit nye pestobrød, billederne får jo tænderne til at løbe i vand.
Det med fløden stødte jeg på, på nettet
Tak for din sublime inspiration og gode opskrifter, jeg skal nok bruge dine sider meget
Jeg fandt denne opskrift, i går og lavede lige madplanen, for i dag om. Det ser så lækkert ud. Jeg har dog ændret lidt i opskriften, da vi hjemme hos os har omlagt vores kost, hvilket har betydet et gevaldigt vægttab.
Fløden blev til Arlas madlavningsfløde på 8% ( Milda er fuld af mel, tilsætningssstoffer og transfedtsyrer) cocktailpølserne blev til Remas fedtreducerede og nøglehulsmærkede. De ‘rigtige’ pølser blev til gulerødder og så lige en bakke champignon, jeg har prøvesmagt….uhm. Tak for inspirationen
Glemte lige at tilbehøret bliver din blomkålsgratin
Ser lækkert ud, den skal helt klar prøves her hos os også. Du skriver i opskriften bouillonterninger 2 gange , er det ikke en lille fejl der er kommet ind, nok på grund af denne kære sommertid. hi hi: I er vist også meget glad for løg i jeres fam, jeg tror at jeg bruger lidt mindre end 6 stk.
Håber at du fik sovet ud, og har haft en dejlig onsdag.
VH
Ulla