Chokoladesnitter med nougat og mandler – sprøde og lækre

  • Chokoladesnitter med nougat og mandler - sprøde og lækre

Ingen jul uden chokoladesnitter, vel? Nej da! 🙂

Her i huset ELSKER vi chokoladesnitter! De er så nemme at lave og de smager så sprødt og så knasende lækkert. På bloggen finder du opskrifter på chokoladesnitter i alle afskygninger – både med orangesmag, kaffesmag, espresso og med smag af Amaretto-likør. Uhm <3

Kan hun da blive ved med at finde på nye chokoladesnitter? Ork ja, kilden er uudtømmelig, når lækkersulten er stor 😉Chokoladesnitter med nougat og mandler - sprøde og lækreHvis du læser dette indlæg udenfor juletiden, så fortvivl ej. Du behøver ikke vente helt til jul med at bage de lækre kager – for chokoladesnitterne smager skønt hele året rundt. Faktisk tror jeg ikke at de oprindeligt er tænkt som en julesmåkage, men hvem ved?

Da jeg på Facebook i dag annoncerede at jeg havde bagt “Verdens Bedste chokoladesnitter”, og samtidigt delte et billede af de lækre kager, gik der ikke lang tid før de første ivrige meldinger begyndte at tikke. ind. “Hvornår kommer opskriften??”, “Jeg glæder mig allerede!”Chokoladesnitter med nougat og mandler - sprøde og lækreOpskriftskrifteren kastede sig straks ud i skribleriet og opskriften venter nu lige om hjørnet til dig. Skønne kager, og i dag med et særligt sødt julestrejf: blød nougat. Jep – vi havde nougat på lager og som forsøg prøvede jeg at putte det i chokoladesnitterne. Er du vimmer, hvor det var en god ide! Sikke en lækker smag altså! Uhm <3 🙂 Tilsæt nougat, hvis du har, hvis ikke, kan kagerne fint laves uden. Du kan også tilsætte Nutella, grofthakket chokolade, appelsinsaft, grofthakkede mandler eller hvad du nu ellers kan finde på?

Jeg brugte lys farin, i stedet for sukker, og det gav en lækker krydret smag. Jeg brugte også sirup og farin/sirup giver altså en god og lækker, julet, karamelagtig smag til kager. Bare lige et tip til dig. 🙂

Faktisk bruger jeg ofte sirup som “dej-samler”, hvis småkagedejen er lidt for tør/porøs. Det er nemt at “samle” småkagedej med sirup. Den bedste idé 🙂Chokoladesnitter med nougat og mandler - sprøde og lækreIkke mere snak. Nu følger opskriften på chokoladesnitter med nougat og grofthakkede mandler.

Chokoladesnitter med nougat og mandler - sprøde og lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Chokoladesnitter med nougat og mandler - sprøde og lækre
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: Ca. 60 stk.
Det skal du bruge:
  • 75 gram blødt smør
  • 2 dl lys farin
  • 3 spsk sirup (lys ell. mørk)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 gram hvedemel
  • ½ tsk natron
  • 3 spsk kakao
  • En knivspids salt
  • 100 gram blød nougat eller grofthakket chokolade (gerne mere/mindre. Kan også helt udelades)
  • Vand til pensling
  • Perlesukker
  • Finthakkede mandler (med skal på)
Sådan gør du:
  1. Blødgør smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen
  2. Rør farin, sirup og vaniljesukkeret med smørret. Dejen kan røres med gaffel, eller i røremaskine
  3. Tilsæt nougat og rør det godt ind i dejen
  4. Bland natron, salt og kakao med hvedemelet og rør det i, lidt af gangen. Fortsæt bare med at røre med gaflen, til du ikke kan mere. Saml herefter dejen med håndkraft
  5. Er dejen for porøs, tilsæt da evt. sirup til dejen kan formes til en kugle.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir
  7. Del dejen i 3 dele og tril lange pølser af hver dejklump. Tril gerne "dejpølserne" direkte på bagepladen, det er nemmest.
  8. Rul stængerne flade med kagerulle eller eller hvad du nu kan komme til med, på bagepladen. Jeg bruger et lille drikkeglas. Det fungerer fint.
  9. Pensl stængerne med vand og drys med perlesukker og de finthakkede mandler.
  10. Bag chokoladesnitterne ca. 8-10 minutter v. 175 grader varmluft.
  11. Det er svært at vurdere, hvornår chokoladesnitterne har fået nok, da det jo bliver mørke kager, Hold øje med hvornår kagerne begynder at blive mørke i kanten og brug også "duften" som rettesnor. De skal dufte chokoladekage-agtigt- lækre og der må ikke være en "antydning af brændt"-duft.
  12. Forlad ikke komfuret i chokoladesnitternes sidste bageminutter. 1 minut kan adskille fiasko fra succes 😉
  13. Når chokoladesnitterne er færdig-bagt, så lad dem køle 1 minut og skær herefter 1½ cm snitter med en skarp og lang køkkenkniv. Det er vigtigt at snitterne stadigvæk er lune, ellers kan du ikke "snitte" dem.
  14. Lad kagerne afkøle på bageplade eller på en bagerist. "Snitterne" bliver helt sprøde, når de er kolde. De kan holde sig i ugevis, i kagedåse med tætsluttende låg

Chokoladesnitter med nougat og mandler - sprøde og lækreKagerne vil være et HIT hjemme hos dig er jeg sikker på. De smager komplet fortryllende til en god kop kaffe eller te og de vil være oplagte at servere som “værtindegaver” i en fin kagedåse.

Chokoladesnitterne kan du også bage til ethvert kagebord. De er taknemmelige, for de smager så godt og intenst, at man fint kan nøjes med et par stykker. De pynter også, synes jeg, især med mandelstykkerne på toppen?Mandler, nougat og kakao kan altså noget sammen og disse ingredienser forenes på fineste vis, i chokoladesnitterne. De grofthakkede mandler pynter, men ikke kun det. Kagerne smager rigtigt GODT med de ristede mandelstykker på toppen, så brug du også gerne det tip 🙂Chokoladesnitter med nougat og mandler - sprøde og lækre

Du får lige lidt billeder af arbejdsprocessen fra start til slut. Det passer altså. Dejen tager ingen tid at røre sammen. 🙂

Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig. Måske der skal en ny slags julesmåkage i småkagedåsen hjemme hos jer denne jul? En lækker chokoladesnitte med nougat måske? 🙂Chokoladesnitter med nougat og mandler - sprøde og lækreDer bliver 60 chokoladesnitter af denne portion, sådan cirka, alt afhængig af hvor brede du skærer dem. Jeg øver mig i ikke at lave alt for store portioner, for her i huset får vi dem ikke altid spist.

Dagens opskrift er faktisk halv portion af denne opskrift og den rækker så fint hér i huset, for jeg er faktisk den eneste der spiser kager, efter Amanda er flyttet hjemmefra. Hm, hm. Så er det jo også rimeligt afslørende, når der er svind i kagedåsen? Hvem kan det mon så være?

Nisserne får skyld for meget, disse dage. Måske den nisse også er ret “udskældt” hjemme hos dig?  😀

Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig. Jeg håber og tror, nej vent, jeg er SIKKER på at du også vil være vild med kagerne  🙂
Chokoladesnitter med nougat og mandler - sprøde og lækre

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Henriette 18. december 2017 af 22:01- Svar

    Kære Gitte
    Uhhhh du har så mange lækre opskrifter. Svært at vælge men tror jeg prøver disse og marcipan cookies. Skal ha brugt nougat og marcipan.
    Tak fordi du deler både kager og mad ja alt spiseligt.
    Glædelig jul og nytår

    Mvh Henriette

    • Gitte Hansen 18. december 2017 af 22:03- Svar

      Hej Henriette
      Tak for din søde hilsen 🙂
      Disse chokoladesnitter er et rigtigt godt bud. Alle jeg serverer dem for, er totalt vilde med dem. Marcipancookies er også et hit – gode valg du har truffet 🙂
      Rigtig god fornøjelse med bageriet og god jul til dig 🙂
      Med venlig hilsen
      Gitte

  2. zanne 16. december 2017 af 18:52- Svar

    Desværre meget porøs dej, der giver en masse ekstra arbejde.

    • Gitte Hansen 16. december 2017 af 20:24- Svar

      Hej Zanne
      Det var bestemt ikke min oplevelse. Min dej hang fint sammen. Æltede du med hænderne?`Jeg skrev at du sagtens kunne ælte med sirup, til dejen var fast, prøvede du det trick?
      Håber at kagerne blev gode til sidst 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar