Medister på grill. Uhm her får du opskriften på lækker grillet medister.
Medisterpølse på grill. Kan man det? Vi har fået ny gasgrill, så det skulle prøves. Vi eksperimenterer og vil grille alt muligt for tiden.
Lykkedes projektet? JA! Det bliver en superlækker medister og knap så fedtsvømmende, som hvis du steger den på panden.
Faktisk smager medisterpølsen så godt, at jeg gerne vil dele opskriften med dig. Det er nemt også og intet fedtsprutteri på komfuret.
Har du ikke en grill, så kan du sagtens tilberede medisterpølsen i ovnen eller på stegepanden.
Bare spring på opskriften nedenfor.
I familien forhandlede vi frem og tilbage om hvad tilbehøret til dagens grilleksperiment skulle være. Rugbrød og rødkål? Kogte kartofler med smør? Vi kunne ikke beslutte os.
Da medisterpølsen var kogt og rødkålen var undervejs, bredte der sig en sær juleagtig stemning og -duft i huset.
Jamen, jamen. Vi skal da have brun sovs!! Sidst vi fik det var jo juleaften?? JAAA BRUN SOVS – stemningen blev euforisk!Jep – og brun sauce blev det. Jeg lavede en kæmpe portion, for jeg kender jo mine teenagere (og min mand).
Sauce. Rigeligt med sovs, skal der være. Er der en lille saucerest til teenagernes biksemad dagen efter, bliver moren elsket dobbelt så højt.
Nedenfor får du derfor også opskriften på hvordan man laver den gode brune sovs, der er et must til medisterpølsen.
Stemningen var høj og løssluppen omkring bordet.
Jamen det er da helt vildt, som en gang mormormad kan peppe humøret op?
Sådan en medisterpølse kan altså et eller andet. Du kan også sagtens lave den på din grill, men en stegepande er selvfølgelig også fin.Her kommer opskriften på den lækre medisterpølse med brun sovs.
Måske du selv ved hvordan du laver sovsen, men hvis ikke, så får du lige nogle anvisningerher.
Medister på grill – saftig grillet medister med kartofler og brun sovs. Få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 1,5 kg medister tilpas mængden efter hvor mange I er
- 2 kg nye kartofler tilpas mængden efter hvor mange I er
- Rødkål
Brun sovs
- 10 gram smør
- 5-6 spsk mel
- Kogevand fra medisterpølsen
- Salt/peber
- Kulør
- Saft fra rødkålen
Sådan gør du
- Kog 1 kilo medister ca. 10-15 minutter. Pas på at medisterpølsen ikke boblekoger, for så kan den springe og al den gode smag, saft og kraft fra medisterpølsen løber ud i kogevandet.
- Lad medisterpølsen afkøle og gem kogevandet. Kog kartofler imens
- Tænd grillen og grill medisteren ved indirekte middel varme ca. 10-15 minutter på hver side. Vend undervejs.
Brun sovs:
- Smelt smør og rør melet i.
- Tilsæt medisterkogevand lidt efter lidt, til saucen har en fin konsistens.
- Tilsæt kulør
- Kog rødkål - det er nemt og hurtigt i mikrobølgeovnen.
- Hæld evt.overskydende rødkålssaft i saucen igennem en si.Rør godt. Lad saucen simre. Den tykner lidt mere når den afkøler.
- Kig til grillen imens saucen bobler færdig.
- Sluk grillen og lad medisterpølsen stege færdig i eftervarmen. Skær medisterpølsen ud og servér
Noter
Grillet medisterpølse får en rigtig god smag – saftig og med grillstriber
Nu rabler det da komplet for dem! At spise medisterpølse og BRUN SOVS i juli måned?
Tja, men nogen gange må man lade hjerterne råde. Sådan er det bare i livet. 🙂
Jeg SIGER dig at stemningen var og blev opløftet, da den brune sauce kom på tallerkenen.
Den var altså også god, hvis jeg selv skal sige det. Smagfuld, med salt og kraftig krydret smag.
Lækker mormormad. Jeg kunne i teorien godt blive bedstemor nu, for nu HAR jeg lært at lave en rigtig god bedstemor sovs. 😉
Jeg er virkelig overrasket over medisterpølsens indvirkning på familien.
Er du vimmer hvor snakken gik og blev teenagerne også siddende usædvanligt dejligt længe ved bordet.
Hvor var det SKØNT! Der må vist snart brun sovs og medister på menuen igen 😉
Jeps, jeg indrømmer gerne, at jeg bruger saucen som kneb, når jeg gerne vil “holde” på mine børn.
Tror de tit kommer hjem og besøger deres gamle forældre, hvis der er sovs på menuen.
Jeg elsker jo også at komme ud til mine forældre og spise min mors andestegssovs. Hun kan altså også bare nogle helt særlige tricks, min mor. Sådan er mødre vist?
Imens fortsætter jeg da bare på at øve mig og øve mig på mormor-retterne.
Hvad er forskellen på brun sovs og brun sauce?
Man siger jo at, det hedder sovs, når det kan hænge fast ved kartoflen. Det tror jeg, der er noget om. 🙂
Indrømmet. Brun sovs behøver vi ikke få hver dag. Har stadigvæk et traumatisk forhold til kogte kartofler og brun sauce.
Jamen i min barndom fik vi det jo hver dag?? Jeg hadede det til sidst som pesten! Farsretter i alle afskygninger og brun sauce. Hver dag!
Godt med en årelang saucepause og det rigeligt vi kun får brun sovse ved særlige lejligheder.
Så sætter man også mere pris på det. Måske det alligevel forklarer en hel del. Tror jeg ved hvorfor der var en opløftet stemning ved bordet i dag. Mine teenagere elsker sovs! 🙂
Den grillede medister smagte skønt! Foretrækker du at stege den på panden, som normalt, så kig med her. Du kan også stege den med bacon i ovn eller airfryer.
1,
2.
Hej Gitte
Nu er det jo ikke for ingenting at julemændenes verdenskongres ligger i JULi. Og når bare maden er god, så er alting godt. 🙂
Nu er medister ikke lige min livret, men når vi får det griller jeg den altid.Sidst vi fik det lavede jeg et fad med olieristede kartofler,soltørrede tomater, og pinjekerner,selvfølgelig din opskrift, og efter et stykke tid røg medisteren i fadet.
Det smagte godt.
Hilsen Rita.