•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lækre sprøde Ben & Jerry's cookies med lakrids Marabou

Lækre, skønne, sprøde cookies efter original Ben og Jerry opskrift. Det skulle, efter sigende, være denne dej der dannede basis for den legendariske cookie dough – der tilsættes den underskønne og vildt og verdenspopulære is. Disse cookies kan da kun blive en succes – tænkte jeg, når dejen smager så vidunderligt?DSC_6597Opskriften fandt jeg på Ben og Jerry’s hjemmeside og det er faktisk nogle rasende lette kager at lave og de er heller ikke så voldsomt fedtholdige, som jeg troede de ville være? Hvad holder os tilbage, nej vel? 🙂

I forhold til Ben og Jerry’s originale opskrift justerede jeg alligevel lidt. Tilsatte hasselnødder i stedet for valnødder, så helt original er den vist alligevel ikke så 😉

Jeg er bare mere vild med hasselnødder i kager – derfor 😉DSC_6579Jeg tilsatte den lækre Marabou chokolade med saltlakrids og det gav altså en rigtig god smag.Lækre sprøde Ben & Jerry's cookies med lakrids MarabouAl chokolade kan bruges, tænker jeg, og kan du ikke lige opdrive lakridschokolade, så kan du tilsætte ½ tsk. lakridspulver i stedet, hvis du altså er vild med lakridskager, ellers undlader du blot.

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Den er nem 🙂Lækre sprøde Ben & Jerry's cookies med lakrids Marabou

Ben and jerry’s cookies – cookie dough opskrift

Sprøde og lækre Ben & Jerry's cookies med lakrids Marabou
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 9 minutter
Samlet tid: 24 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: Ben and Jerrys, cookie dough, cookies
Portioner: 40 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • 55 gram sukker
  • 65 gram brun farin
  • 1 æg
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 120 gram mel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 2 håndfulde grofthakkede hasselnødder kan erstattes med andre nødder eller udelades
  • 100 gram grofthakket chokolade al slags chokolade kan bruges. Tilsæt gerne ekstra chokolade

Sådan gør du

  • Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen
  • Pisk sukker og farin ud i smørret. Kan sagtens bare gøres med en gaffel.
  • Pisk ægget i
  • Bland bagepulver, salt med mel og rør det.
  • Hak hasselnødder og chokolade groft og tilsæt
  • Voila!
  • Form små dejkugler med en teske og sæt på en bageplade. Der kan være ca. 20 kager pr. plade - de flyder ret meget ud. Jeg lavede ikke kæmpecookies, hvis du gør det, skal de have længere tid.
  • Bages ca. 9 +/- minutter v. 150 grader varmluft
  • Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist. Når der kolde bliver de helt sprøde.

Noter

Lægges først i kagedåse efter nogle timer, ellers kan du risikere kagerne bliver bløde. Skulle ulykken ske, så kan kagerne blive sprøde igen, efter 5 minutter i ovnen
Al slags chokolade og alle slags nødder kan bruges
Kagerne kan holde sig 1-2 uger i kagedåse, men de er spist længe før
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Med Ben and Jerry’s cookie dough, kan du trylle de lækreste Ben and Jerry’s cookies

Lækre sprøde Ben & Jerry's cookies med lakrids MarabouDet var da godt nok nogle lækre kager, selvom de originale vist er i dobbelt størrelse?

Jeg ved ikke hvordan du har det med cookies, men jeg vil hellere spise to (eller 4) cookies i stedet for 1 kæmpe,  men du bestemmer jo helt selv størrelsen på dine kager, bare  du selvfølgelig lige er obs. på at skal bagetiden skal forlænges/forkortes, hvis du regulerer på størrelsen. Tjek 🙂

Lækker lækker chokolade den Marabou. Er al Marabou ikke det? Tilsæt endelig gerne mere end de 100 gram, det bliver kagerne faktisk kun bedre af.
DSC_6580

Her ser du cookieprocessen i billeder fra start til slut. Det er altså farligt lette småkager at bage – de tager jo ingen tid at lave, og ingredienserne har man næsten altid i sit køkken jo? Uha 😉

Sådan laver du Ben and Jerry’s cookies – se billederne her:

Hasselnødder tænkte jeg altså ville være lækrere i, end valnødder? Synes tit valnødder bliver for søde, men på den anden side, valnøddeis er jo underskøn?

Prøv da endelig en version med valnødder, hvis du synes om valnødder i kager. 
Lækre sprøde Ben & Jerry's cookies med lakrids MarabouKagefadet blev fyldt og der var rigeligt med smagsprøver nu-og-her og rigeligt også til kagedåsen, der skulle med på familietur i sommerferien. 
Lækre sprøde Ben & Jerry's cookies med lakrids MarabouSkønne kager, der stryger direkte ind på familiens favorit-liste. Mon ikke også snart kollegakagedåsen trænger til at blive fyldt op? 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •