Gullash. Langsommelig simremad og populært mormormad i simregryde. Ja tak!Nogle dage er der god tid, andre dage er tiden knap.
I dag var tiden knap men gullash-simregryden lavede vi en weekend med god tid. Gullash skal have god tid. Gerne 2-3 timer.
Gullash er en lækker gryderet der er oplagt at lave en dag hvor du har god tid til simremad.
Vi var heldige at finde en stor pakke oksemellemskært til en god pris.
Der går flere år imellem vi laver en god gullash i gryde, ja hvorfor forstår jeg egentlig ikke. Gullash eller gullasch, som det også kan staves, er nemt og lækkert og et hit hos alle i familien.
Kødet bliver mørt og lækkert og flødesovsen skøn. Et hit!
Det er faktisk nemt at lave gullash og jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:
Her kommer opskriften på
Gullash opskrift – lækker klassisk mormor simremad med skært oksekød
Ingredienser
- 800 gram oksemellemskært eller andet oksekød i tern. Jo mere kød, jo bedre.
- 2 oksebouillonterninger eller anden oksefond
- 5 fed hvidløg
- 3 løg
- 8 gulerødder i skiver.
- 500 gram champignon i skiver eller 2 glas champignon
- 1 dåse flåede tomater
- 1 dl tomatkoncentrat
- 1 liter kogende vand
- 4 laurbærblade
- 2½ dl fløde Du kan tilsætte mere fløde og nøjes med 7½ dl vand
- 2 spsk paprika
- Salt og peber.
- evt. cocktailpølser
Sådan gør du
- Kødet svitses i lidt smør. Bouillonterningerne svitses med.
- Når kødet har fået farve svitses løg, hvidløg og champignon med
- Paprika, salt og peber tilsættes.
- Gulerodsskiver vendes i og herefter tilsættes flåede tomater og tomatkoncentrat.
- 1 liter kogende vand tilsættes, laurbærblade og evt. et par dråber kulør. Så skal der simres under låg.
- Efter min. 1½ times simres tilsættes fløden og saucen jævnes.
- Gullashen smages til og laurbærbladene fiskes op.
- Imens gullashen simrer færdig kan du hurtigt koge et hurtigt broccolihoved i mikrobølgeovnen (6-7 minutter)
- Servér ris eller kartoffelmos til.
Noter
Simremad er det bedste – en lækker velsmagende gryderet med mørt skært oksekød. Simregryde
Servér ris eller kartoffelmos til retten. Kartoffelmos laver du ved at koge kartofler skåret i småstykker i et kvarter. Mos kartoflerne med lidt mælk, en god smørklat og lidt salt.
Få nogle gode opskrifter her:
1.
2.
Så er der gullash med broccoli og kartoffelmos. Mørt og lækkert kød.
En ægte mormormad-servering og ikke et øje er tørt 🙂
Jo længere tid retten simrer, jo bedre bliver den, så gå gerne i gang i god tid. Retten er en oplagt weekend-ret.
Det blev en fin weekendmenu. Husk på at kartoffelmos mætter meget og hurtigt. Den tunge stivelse lander tungt i maven, så vær lidt påpasselig når du fylder din tallerken…Bare lige et godt tip. 😉
Bon appetit!
Elsker elsker ELSKER langsommelige simregryder….
Vinteren er kold og laaaaang! Vi må tænke på de små lyspunkter der er. Som f.eks. at der er mere inde-tid, ved den gode bog, tæppet, stearinlysene og ved komfuret….God tid til simregryder? 🙂
Hej lækkert opskrift!
Lige et tip til at den bliver ekstra god og evt. nemmere kan laves over bål.., prøv at putte nogle mini kartofler i, efter du har puttet fløde i (skal koge med de sidste 45min for at blive gennem møre) og en hel chili som du kan pille op hvis den er ved at blive for stærk 😉 Når du putter kartofler i retten behøver du heller ikke jævne den.
Velbekomme…
Hej,
Hvor meget fløde skal det til i opskriften? 🥰
Mvh. Leisa
En vigtig ting…Skal der låg på i den halvanden time?? Det er jo ret vigtigt i forhold til mere eller mindre sovs ??!
Dejlig opskrift . Tilsatte dog kun 3-4 dl. Vand.
Hvis jeg havde tilsat en liter som der stod, havde jeg da fået suppe i stedet.
Der var i overflod af sovs i forhold til kød.
Så undre mig over om det ikke er en fejl med 1 liter vand.
Mange hilsner Lene
Hej Gitte. Jeg vil kaste mig ud i denne lækre simre ret i dag. Jeg tænker på om røget paprika kan bruges ell det helst skal være alm paprika?
Endnu engang tak for en fantastisk side ??
Hilsen Trine
Jeg vil lige starte med at rose din side! Har været her mange gange, og det er der jo god grund til:-) Nogle gange laver jeg dine opskrifter, og nogle gange kigger jeg bare for inspirationens skyld. Gullash er jeg pjattet med – men min mand og børn er ikke så meget for al min elskede simremad, hi hi. Nu vil jeg give din gullash et forsøg i dag (eller i morgen, hvis mit kød ikke er tøet helt op om et par timer). Mit “dumme spørgsmål” handler om tomaterne… Vi plejer altid at blende flåede tomater eller købe det… Læs mere »
Hej Gitte,
Tusind tak for dit hurtige svar! 😀 Jeg vil kaste mig ud i den imorgen. Glæder mig allerede! 🙂
Mange hilsner
Anne-Sofie
Hej. 🙂
Din opskrift ser fantastisk ud! Tænkte på om den mon egner sig til en stegeso? Og I så fald, tænker du så samme stegetid?
Jeg ser frem til dit svar 🙂
Mange hilsner
Anne-Sofie
Hej Gitte
Tusinde tak for endnu en fantastisk opskrift, den blev spist rub og stub 🙂 det ser ud til at du har lavet andre spændende opskrifter, så nu vil jeg gå på opdagelse i dem 😉
Mange hilsner
Janeth
Hvor mange personer er opskriften til?
Hvor ser det altså lækkert ud! Det vil jeg lave i dag – kan man lade det simre for længe?
Ha’ en dejlig weekend!
Jeg vil lave denne gullash i dag. Altid dejligt med mad der står og simre.
Ang. kød til gullash bruger jeg altid mellemskært, tykkam el bov. Inderlår ( skært kød) syntes jeg bliver for tørt.
Super opskrift:) Smager virkelig godt:)
Hej Gitte! Mange tak for dit svar som besvarede alt! Tak for tipsene. Jeg var faktisk kørt lidt træt i alverdens gullasch opskrifter, da jeg (endelig) fandt din blog. Nogle skrev at grønsager skulle i mod slutfasen mens andre skrev noget andet. Men da jeg klikkede mig ind på din blog, var billedet og den enkle fremgangsmåde bare nok til at jeg vil give mig i kast med din opskrift. Jeg tror, jeg vil satse på langtidsstegingen, som du anbefaler og vil prøve mig frem med kødet. Jeg er bare blevet bidt af Gullasch pt., så jeg tror det bliver… Læs mere »
Hejsa, Jeg tænker om ikke gulerødderne når de steger i 1½ time bliver for bløde/mosede i det? Og om ikke man kunne tilsætte dem f.eks. når der var en ½ time tilbage af kogetiden så de stadig bevarer lidt “bid”? I øvrigt hvilket slags oksekød egner sig? Noget kød vil nok ikke egne sig og opskrifter varierer, hvor nogle nævner okseinderlår, mens andre oksebov osv mens alle er enige om det skal være skært/i tern. Hvad skal jeg gå efter at købe? Glæder mig til at prøve din opskrift som jeg synes ser rigtig lækker ud. Lige som jeg forestillede… Læs mere »