Brownie med karamel. Uhm – i dag får du opskriften på en lækker chokoladekage med cremet karamel top.
Halløj i skuret en skøn kage der blev serveret til jordbærrene herhjemme i dag.
En syndig, svampet og meget lækker brownie med karamel af kondenseret mælk på toppen.
Orv hvor lækkert og verdens nemmeste kage er det ovenikøbet også.
Den kondenserede mælk hældes bare på toppen af den ubagte kage og karamelliserer lige så fint på toppen af kagen, når den bager.
Lækkert….åh suk altså. En helt uimodståelig kage. Jeg kan anbefale dig at prøve en karamelliseret brownie. 🙂Kagen er chokoladetung, men alligevel ikke for voldsom. Der er – selvfølgelig – også smør i. Rigtigt smør.
En masse kakao er der også i, men ellers består kagen af ret simple og basale ingredienser. Mon ikke du har dem i dine køkkenskabe?
Måske lige bortset fra kondenseret mælk?
Kondenseret mælk, hvad er det og hvor kan man købe det?
Det er såmænd bare sådan en dåse som vist her.
Dåsen kan du købe i næsten alle supermarkeder efterhånden, selv discountbutikker.
Kondenseret mælk er sødt og sukret og du kan lave de lækreste flødekarameller på nemmeste vis eller du kan trylle lækker, fornem is uden klumper.
Du kan bage både kage og lave desserter og hjemmelavet slik, med kondenseret mælk. Få mere inspiration nederst i dette indlæg
En dåse koster ca. 20 kr, men kan indimellem fås for 15 kr på tilbud. Slå dig løs, i så fald, og køb til et lille lager. Dåserne kan fint holde sig længe.
“Kom nu til sagen” sidder du nok dér og tripper. Ja, ja, her kommer opskriften 🙂
Den er rigtig nem. Bare spring på 🙂
Brownie med karamel af kondenseret mælk – få en nem lækker opskrift her
Ingredienser
- 75 gram smeltet smør
- 75 gram mørk chokolade lys kan også bruges
- 2 æg
- 175 gram sukker
- Et knivspids salt
- 60 gram hvedemel
- 50 gram kakaopulver usødet
- ½ dåse kondenseret mælk 200 gram
- Tilbehør: Frisk frugt, vaniljeis/flødeskum vaniljeis og/eller flødeskum
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade i mikrobølgeovnen i en varmefast skål. Smelt 15 sekunder af gangen, så undgår du, at chokoladen brænder af.
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Tilsæt salt
- Rør chokoladeblandingen i.
- Bland kakao og hvedemel og sigt det i dejen. Vend dejen forsigtigt med en dejskraber, til den er klumpefri.
- Beklæd en 20x25 cm stor form med bagepapir og hæld dejen heri
- Fordel ½ dåse kondenseret mælk på kagen. Jeg lagde små teskefulde på og trak det ud med en dejskraber. Den kondenserede mælk skal ikke koges først.
- Bag kagen 30-40 minutter v. 150 grader varmluft (eller 175 grader alm. ovn). Kagen er færdig når den kondenserede mælk er gylden. Hold øje de sidste minutter, så kagen ikke brænder af. Jeg slukkede for temperaturen efter 30 minutter og lod kagen trække i eftervarmen.
- Lad kagen afkøle før servering og gem den gerne til næste dag. Den bliver endnu bedre når den "sætter sig".
- Servér kagen i små bitte firkanter. Kagen er sød og tung og man kan ikke spise kæmpe store stykker. Nyd derfor gerne frisk frugt eller is til, som kontrast.
Noter
Karamelliseret chokoladekage med karamel af kondenseret mælk. Tilsæt gerne salt til karamellen, så det bliver til saltkaramel
Den syndige brownie er en rigtig lækkerbisken som allerede er blevet en storfavorit hjemme i mit køkken.
Chokoladekagen har et kæmpe potentiale. Den er virkelig nem og hurtig at røre sammen og den vil vække jubel hos gæster, store som små.
Kagen er et hit både når den serveres som dessert eller på et kagebord.
En nem kage at bage i forvejen, gerne dagen før. Den bliver faktisk bare endnu bedre af det.
Genialt, hvis du venter rykind derhjemme, at noget kan forberedes dagen før.
Hvis portionen dobles op 3-4 gange, vil jeg tro, at den rækker til ovnens store bradepande? Der vil være til MANGE gæster så og kagen vil være nem at tage med på tur eller til kolleger måske?
Sådan laver du brownie med karamel af kondenseret mælk – se billederne her:
Voila. Så er der serveret. 1 stk. supernem brownechokoladekage til dig. Kagen bliver et hit hjemme hos dig, er jeg sikker på.
Tro mig. Smager fortryllende med jordbær eller andre friske bær til. Servér gerne en kugle vaniljeis til, som prikken over i’et.
Når du har bagt denne kage, står du jo med en ½ dåse kondenseret mælk i overskud.
Hvad skal du mon bruge den til? Tjo du kunne jo overveje at bage portion mega nemme kokosmakroner? De består af ganske få ingredienser. Opskriften finder du lige her 🙂
Få mere inspiation til flere lækre opskrifter med kondenseret mælk her
Bon appetit med alle kagerne og rigtig god kagebagefornøjelse til dig 🙂
Få inspiration til flere lækre opskrifter med kondenseret mælk her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
P.S.: Inspiration til kagen fik jeg hos dygtige Maja Vase.
Jeg har dog ændret ret meget i opskriften og udeladt chokolade, som Maja putter i mellemlaget. Jeg synes kagen er rigeligt chokoladesød som den helt perfekt faktisk, men kig alligevel gerne forbi Majas blog. Orv et fristende sted. Jeg siger tak for inspirationen 🙂
Hej !
Jeg vil gerne bruge en hel dåse kondenseret mælk da vi bliver 17 til fødselsdag.
Har en bageform på 39x26cm. Vil det passe godt til en dobbelt portion ? 🤗
Hej
Jeg er ikke helt med på dine beregninger.. Hvis opskriften passer til 20×25 cm så er 4-5 gange opskriften en ovn der er 1 m. x 80 cm. Pænt stor ovn 😂
Hej Gitte
Ved du hvor mange gange jeg skal gange opskriften op med, hvis jeg vil bage den i ovnens bradepande?
Vh. Lisa
Kan man erstatte æg med noget andet ?
Hvor stor er formen du bager den i?
Hej Gitte,
Ser super lækker ud ?
Hvad gør den kondenserende mælk..?
Kh Vibeke
Hej, den kage ser bare god ud. Den må prøves.. Snart :-)… Når man kun skal bruge en halv dåse kondenseret mælk, hvad gør du så med resten? Kan man opbevare det i køleskabet i x antal dage? Hvilken mørk chokolade bruger du? Vh. Gitte
Tak for en lækker opskrift. Jeg prøvede at ta’ lidt af det tunge ved at putte revet skal af en appelsin i og sammen med lidt hakkede mandler, tror jeg måske det gjorde kagen endnu bedre! Ihvertfald var alle glade!! 🙂
Mange hilsner
Susan
Kan den fryses?
Bagte kagen for to dage siden – med chokoladekondenseret mælk. Super lækker – tung – kræver frugt eller is. Og ja, man skal spise den i små stykker. 🙂
Hej.
Jeg er i fuld gang med at bage kagen – tager den snart ud af ovnen.
Der ser dog ud som om den kondenserede mælk ligesom er sivet ned i kagen, for der er ikke noget tykt lag karamel ovenpå.
Hvad kan jeg have gjort forkert?
Hilsner fra
Line
Tak for en super opskrift:-)
Jeg mangler nu også det kondenserede mælk til at lave vietnamesisk kaffe med, for siden vi kom hjem derfra i marts, har jeg savnet den ‘ægte’ smag, og har bare ikke kunne finde det nogen steder – så endnu engang tak!!