Stegt risret med pølser, grøntsager og svampefond

  • Stegte ris med pølser, grøntsager og svampefond

Stegte ris med pølser, grøntsager og svampefondEn lynhurtig ret vil jeg tippe dig om her. Vi orker ikke andet i disse dage, vel? Varmen dræner både energi,  appetit og foretagsomhed, så vi er på jagt efter retter der kræver minimal anstrengelse.

Dagens ret er nem og har du en risrest på lager, bliver retten endnu nemmere. Er du vild med risotto, vil du også være vild med denne ret tror jeg. Jeg har brugt svampefond i retten og det giver en god og liflig smag. Al anden fond eller koncentreret bouillon kan sagtens bruges.

Du kan bruge de grøntsager du synes allerbedst om, og måske bacontern i stedet for pølser? Opskriften nedenfor er kun rådgivende og det er oplagt at du selv sætter dit eget præg på retten. Hvad med peberfrugt-tern måske eller?Stegte ris med pølser, grøntsager og svampefondJeg brugte små krydrede pølser fra slagteren og de gjorde noget godt for retten, men brug bare de pølser du synes bedst om og som du lige kan få fingre i.

Stegt risret med pølser, grøntsager og svampefond
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Stegt risret med pølser, grøntsager og svampefond
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 3-4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 stort rødløg i tern
  • 1 stort løg i tern
  • 5 fed friskpresset hvidløg
  • Lidt olie til stegning
  • 500 gram pølser i skiver
  • 1 dåse majs
  • 1 bakke champignon i skiver (champignon på glas kan bruges i en snæver vending)
  • 2 svinebouillonterninger
  • 3 spsk koncentreret svampefond
  • Salt/hvidløgspeber
  • 5-7 dl kogte fuldkornsris (+/-)
Sådan gør du:
  1. Svits bouillonterninger, løg og hvidløg i lidt olie.
  2. Svits pølser med.
  3. Rens champignon og svits dem med, til væden er fordampet.
  4. Tilsæt majs og svampefond.
  5. Vend risene i til sidst og tilsæt evt. lidt mere olie.
  6. Tilsæt salt og hvidløgspeber.
  7. Steg risretten ved middel varme og rør i den flere gange undervejs.
  8. Retten bliver lækker, hvis risene er godt svitsede. Stegetid ca. 15-20 minutter.
  9. Smag evt. til med lidt ekstra svampefond.
  10. Serveres og nydes straks, gerne med lækkert brød til

Vi havde ikke peberfrugt på lager, men jeg kan forestille mig at det ville have smagt rigtigt lækkert i retten? Der er rigeligt med løg og hvidløg i og det er helt bevidst. Risretter har det med at blive ret “ferske” i smagen, så løg må og skal der til. Tilsæt også gerne yndlingskrydderi efter eget valg; paprika, chili eller barbecuekrydderi? Stegte ris med pølser, grøntsager og svampefond

Retten er en perfekt “Stop madspilds-ret” og en genial måde at få brugt en risrest på. Også en oplagt måde at få tømt ud i grøntsagsskuffe og køleskabshylder på?

Den svampefond jeg har brugt ved jeg ikke lige om du kan opdrive? Den ser sådan ud. Du kan bruge anden koncentreret fond tænker jeg? Kan du slet ikke opdrive en fond, så kan du fint nøjes med de to bouillonterninger eller måske lige smage til med lidt ekstra salt og peber.  OSCAR Fond svamp koncentrat, flydende (6 liter) - 190 ml - PE-flaskerSå er der serveret. En nem og billig hverdagsmenu der kan laves med ganske få og ganske små armbevægelser.

Bon appetit 🙂

Jeg vil skynde mig at ile til køjs og sove 7 kvarter i timen. Jeg tænker jeg ikke er den eneste der kæmper med dårlig nattesøvn, når nattemperaturen nærmer sig eller overstiger de 20 grader?

Næh nej, alligevel ingen beklagelser herfra. Forsinkede sommerdage skal der være plads og overskud til og det har vi da 🙂
Stegte ris med pølser, grøntsager og svampefond

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Charlotte 15. september 2016 af 08:01- Svar

    Hej Gitte
    Når du skriver svits 2 bouillon terninger, mener du så som de er eller opløste?
    Mvh Charlotte

Læg en kommentar