T-bone steaks på grill – en fornem grillmenu

  • Te-bone steaks på grill - en fornem menu

Te-bone steaks på grill - en fornem menuHalløj i skuret, sikke en fornem menu der blev serveret på matriklen i dag.

Min mand lavede menuen, og det skal han da vist til at gøre lidt oftere. Wow en menu – den sad da bare lige i skabet.

“Skal vi ikke grille i sommerhuset? Fint. Jeg køber lige noget grillkød på vejen” sagde han i telefonen.

Fedt! Hvad mon der var i vente?

Det havde jeg slet ikke fantasi til at forestille mig. SÅ overdådigt, det blev nemlig slagterens allerstørste steaks. T-bone-steaks i gigantklassen. Er du vimmer hvor er vi mætte nu. Kødmætte!Te-bone steaks på grill - en fornem menuJeg fik lov til at stå for tilbehøret, for en steak-grillmester skal jo helst ikke have andet end kød om ørerne, vel? Godt kød kræver fuld koncentration. 100% fuld opmærksomhed. 😉

Der blev serveret hjemmelavede pommes frites, bearnaisesauce og grillet spidskål til T-bone-steaks’ene. En fredagsmenu der vist da lige hæver niveauet for fredagsmenuer her på matriklen?Te-bone steaks på grill - en fornem menuDet er faktisk rimeligt nemt at stege en god T-bone-steak, blot er der lige et par fiduser jeg vil give dig med på vejen. Jeg lurede nemlig min gemals gode grillfifs. Han havde udspurgt slagteren og forholdt sig 100% autoritært til slagtens ord, afveg ikke en milimeter. God slagter. Gode fiduser og rigtigt godt kød, så kan det næsten heller ikke gå galt.

Vi griller på gasgrill og det er så dejligt nemt, bare at trykke på knappen. Du kan sagtens også grille steaks’ene på kulgrill jo, og har du slet ingen grill, kan du fint bare bruge din grillpande.

Du får opskriften på de gode grillede T-bone-steaks lige her:

T-bone steaks på grill - en fornem grillmenu
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
T-bone steaks på grill - en fornem grillmenu
Forfatter:
: Gæster og festlige retter
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 4 store T-bone-steaks
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Pommes frites, bearnaisesauce og grønt f.eks. ærter, grillet majs eller grillet spidskål?
Sådan gør du:
  1. Tag kødet ud af køleskabet 30 time før det skal tilberedes. Opbevar kødet tildækket ved stuetemperatur.
  2. Tænd grillen og lad den varme op i min. 5 minutter. Grillen skal være rygende varm.
  3. Stil steaks'ene på fedtkanten i 1 minut. Hold dem sammen, så de ikke vælter.
  4. Grill herefter T-bone'steaks'ene ca. 4 minutter på hver side ved direkte varme. Krydr godt.
  5. Vend steaks'ene og grill 4 minutter på den anden side. Krydr godt.
  6. Læg steaks'ene i et fad og dæk med stanniol. Lad steaks'ene hvile minimum 5 minutter
  7. Servér .

Te-bone steaks på grill - en fornem menuJeg er ikke storfan af helt rødt kød, så jeg var lige en smule nervøs for den store steak og kun 4 minutters tilberedningstid på hver side. Mine bekymringer blev gjort til skamme, det var bare det lækreste, møreste kød.

Nogen fortæller mig, at bruger man rigtigt godt kød, så kan det faktisk ikke lade sig gøre at tilberede det, så det ikke bliver mørt og lækkert. Noget tyder på, at det passer?

Jeg tror dog at jeg har luret nogle af de gode fiduser. Kødet skal helst være stuetemperatur. Grillen skal være rygende varm og hviletiden skal passes. Nogle mener at kødet skal være tildækket i hviletiden, nogle ikke. Vores slagter anviste at hviletiden skulle være med stanniol. I dag fulgte vi 100% hans anvisninger. Klog mand, vi fortrød ikke. Stor succes 🙂

Te-bone steaks på grill - en fornem menuSkal der være fest, så lad der være fest. Når gemalen rykker ud som grillmester, så skal jeg da love for, at han gør det med stil. “Der er ingen smalle steder i Bredgade”. Jeg introducerede i dag mine børn for bedstemors gamle ordsprog og jep det passer lige netop i dag. Far køber grillkød og…. der var ingen smalle steder i Bredgade. 😉

Da bøfferne blev serveret, lagde nogle af os en god klat hvidløgssmør på steak’en. Det var fileme en rigtig god ide! Jeg mindedes da vi spiste en god steak på Hereford Beefstouw engang i tidernes morgen, her blev der nemlig også serveret hvidløgssmør til bøfferne. God ide, med det ekstra smør på bøffen og den ekstra hvidløgs-smagsgiver. Halløj en lækker menu!

Måske du også skulle sende en stik-i-rend-dreng til slagteren efter grillkød her i weekenden? Det kan jeg godt anbefale dig 🙂Te-bone steaks på grill - en fornem menu

Mere inspiration

Læg en kommentar