Nemt foccacia brød – uhm her får du opskriften på et nemt lækkert foccacia brød i bradepande med feta og små cherrytomater.
Den sidste tid har vi bagt dette koldhævede / langtidshævede focaccia brød flere gange, når vi har haft gæster.
Det er bare så nemt med en langtidshævet dej, der kan laves i god tid. En nem æltefri dej, der er hurtig at lave.

Nogle gange rører jeg også dejen om morgenen og så kan brødet laves om aftenen. Det nemmeste lækreste madbrød!
Dejen kan hæve i køleskab eller på køkkenbordet/på altanen/terrassen, hvis dit køleskab er propfyldt.
I dag skal du høre om en ny version af foccacia brødet. Jeg prøvede nemlig at putte fetaost og små tomater i sidste gang og det blev bare så lækkert et brød. 
Du kan også bruge soltørret olie og den gode olie fra glasset eller oliven? Du kan sagtens eksperimentere med opskriften.
Efterhånden har jeg bagt foccacia i så mange versioner. Vi er bare så vilde med det luftige bradepandebrød med olie og krydderurter.
Prøv f.eks. foccacia med asparges, foccacia med ramsløg, foccacia med skinke, eller foccacia med mozzarella og bacon?
Nederst i dette indlæg får du flere nemme lækre opskrifter på foccacia brød.
Allerførst den nemme opskrift på versionen med tomater og feta
Nemt foccacia brød med feta & tomat i bradepande – få opskrift her

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Foccacia dej:
- 1 liter koldt vand brug lunkent vand, hvis
- 20 gram gær
- 1 tsk sukker honning el. sirup kan bruges
- 100 gram havregryn
- ½ dl olie solsikke/rapsolie
- 1½ tsk salt
- 1,1 kg hvedemel ca. Brug gerne Manitoba eller Tipo 00 mel
Hvidløgsolie:
- ½-1 dl olie raps/solsikkeolie
- 3-4 fed friskpressede hvidløg kan udelades
- 1 tsk groft salt plus ekstra til drys
- 1-2 spsk tørret oregano kan erstattes med andre krydderurter f.eks. rosmarin, persille
Fyld til foccacia:
- 250 gram cherrytomater/ cocktailtomater kan udelades eller erstattes med oliven, soltørrede tomater, rødløg?
- 150-200 gram puckost - fetaost kan udelades eller erstattes med anden ost: f.eks. mozzarella?
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, olie, havregryn, salt og mel lidt efter lidt. Kan røres med grydeske el. køkkenmaskine. Dejen bliver klistret, som tyk havregrød. Lad dejen hæve 8-10 timer i køleskab el. på køkkenbordet

- Hæld lidt olie i bunden af din bradepande. Du kan også bruge en af ovnens store bageplader. Hæld dejen ud heri. Lad nu dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 45-60 min. gerne i ovnen v. 30 grader

- Tænd ovnen på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Rør hvidløgsolien sammen og dryp den på dejen. Jo mere olie, jo sprødere brød

- Tryk huller i dejen med fingrene, så hvidløgsolien fordeles godt ned i dejen.

- Skyl tomaterne og fordel dem på dejen. Skær/smuldr fetaosten og fordel osten på toppen af dejen. Tryk fyldet lidt ned i dejen. Dryp med ekstra olie og drys ekstra groft salt/flagesalt på

- Bag nu foccacia brødet i ca. 40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), eller til det er sprødt, gyldenbrunt og gennembagt. Tjek brødet undervejs

- Lad brødet dampe lidt af, før du skærer det ud. Kan spises lunt som det er eller med smør/hvidløgssmør. Også lækkert som sandwichbrød. Top evt. brødet med friske krydderurter før servering

Noter
Kan laves med kortere hævetid: Brug lunkent vand og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 2x45 minutter.
Hvidløgsolien kan erstattes med olie/salt, pestoKan bruges som sandwich brød prøv disse foccacia sandwich med mozzarella & tomat.
Langtidshævet focaccia brød er meget nemt at lave – et hit som nemt æltefri madbrød til gæster eller som sandwich brød
Det geniale ved dette brød er, at dejen bare skal hældes i bagepladen, helt uden æltning. Du behøver faktisk ikke have fingrene i dejen på noget tidspunkt.
Jeg rører altid dejen ved grydeske, men du kan også bruge køkkenmaskine, hvis du foretrækker det.
Når dejen har hævet om natten, så skal den bare hældes i bradepande dagen efter. Efter en times hævetid, kan dejen fyldes med topping og så er brødet klar til at komme i ovnen.
Prøv dette foccaciabrød med tomat og feta – et hit som nemt madbrød til gæster, eller bare som nemt madbrød til familien i weekenden.

Vi plejer at bruge foccacia brødet som sandwich brød også. Tjek f.eks. denne opskrift på foccacia sandwich ud, for at få inspiration til fyld.
Hvis I ikke kan spise hele brødet, så kan det sagtens fryses.
Skønt at have små poser brød i fryseren, man lige hurtigt kan tage op. Brødet kan lunes ved svag varme i ovn eller airfryer.
Rigtig god fornøjelse med det nemme foccacia brød – jeg er sikker på det også bliver et hit hjemme hos dig.
Hvis du bare elsker foccacia brød og har lyst til at se mere inspiration, så kan du se flere opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.







