Æbleflæsk med løg og bacon. Uhm her får du opskriften på den populære gamle danske klassiske ret.Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift“Jeg tror at det er 40 år siden jeg sidst har smagt æbleflæsk” sagde jeg til min søn i dag.

I dag blev så dagen, hvor jeg for første gang i mit voksenliv lavede æbleflæsk selv. Sikke en succes!

Jamen for filan da! Det er jo en totalt undervurderet ret og hvorfor har jeg dog først prøvet at lave retten nu?

Alle de portioner æbleflæsk jeg – og familien – er gået glip af i alle de år. Vi må hellere skynde os og tage revanche. 🙂Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift

Tiden rinder ud og snart flytter min søn hjemmefra. Hvis han skulle nå at smage en portion, før han flytter hjemmefra, skulle det jo være nu.

Vi nåede det lige og det smagte så godt, at sønnike måske lige genovervejer sin fraflytnings-melding. 😀

Det er æblesæson og slagterens lokkede med et skilt med “Nyrøget bacon”. ½ kilo nyrøget bacon og havens nedfaldsæbler blev indsamlet.

Voila. Der var ikke langt fra tanke til handling.Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift

I dag blev der serveret æbleflæsk til aftensmad og der var jubel omkring middagsbordet.

Vi spiste æbleflæsken med rugbrød til. Retten kan fint mætte som aftensmad, men den vil også fungere godt som frokost ret.

Æbleflæsk er også en klassiker til julefrokost bordet.

Opskriften er rigtig nem og har du en masse æbler i haven er det faktisk også en ret billig ret.

Hvis du bruger nedfaldsæbler, er det faktisk også en genial stop spild af mad-ret.  Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift

Det er nemt at lave æbleflæsk og du får opskriften her:

Æbleflæsk med løg og bacon på pande – nem opskrift hér

Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift
Æbleflæsk - med løg og nyrøget bacon fra slagteren
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Billigt hverdagsmad
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 300-500 gram bacon. Køb gerne et helt stykke men alm. baconskiver/bacontern kan også bruges. mindre kan også bruges
  • 1-1½ kg æbler ca. - skåret i tern. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle dem
  • 2 store løg i tern
  • 3-4 spsk sukker smag til
  • Salt
  • Evt. smør

Sådan gør du

  • Skær bacon ud i tynde skiver og svits på en pande.
    Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift
  • Læg bacon'en på en tallerken og tildæk med folie (gem fedtet)
    Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift
  • Steg løg og æbler i baconfedtet - steg ca. 15 minutter til æblerne er faldet lidt sammen. Rør godt rundt flere gange undervejs. Er der ikke fedt nok på bacon'en, så tilsæt lidt smør. Æblerne skal helst ikke tørstege. Du kan også stege æblernesammen med bacontern
    Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift
  • Tilsæt salt og evt. sukker. Er dine æbler meget søde, behøver du ikke meget sukker. Smag til, før du tilsætter
    Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift
  • Anret med bacon på toppen og servér straks. Serveres med godt rugbrød til
    Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift

Noter

Du kan også stege æblerne sammen med bacontern
Æbleflæsk kan holde sig 2-3 dage i køleskab - kan også fryses - dog uden bacon
Du kan også lave æbleflæsk i ovn eller du kan lave æbleflæsk i airfryer
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Stegte æbler med flæsk eller bacon skiver

Æbleflæsken smager så godt, både til frokost eller som aftensmad.

Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskriftDet er en rigtig nem og lækker ret og hvis du er heldig, er der en lille rest, som du kan spise til din frokost dagen efter.

Uhm jeg må indrømme at æbleflæsk er én af mine livretter. 🙂

Sådan laver du æbleflæsk – se billederne her:

Det var en sand æbleflæsk-succes og i billederne her kan du se den nemme arbejdsproces fra start til slut:

Jeg købte et godt stykke bacon hos slagteren.

Der er ingen tvivl om, at slagterens bacon er den bedste både i forhold til smag og kvalitet. Der er næsten intet svind og smagen er rigtig god.

Du kan dog sagtens bruge almindeligt bacon fra supermarkedet i tern eller skiver, hvis du ikke lige kommer forbi slagteren. Du bestemmer.Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift

Skær gerne skiverne tyndt. Jo tyndere jo sprødere skiver.

Hemmeligheden bag en god æbleflæsk er, at æblestykkerne steger i baconfedtet. Uhm. Hvis det er magert bacon, så kan det være, at du må supplere med lidt smør.

Ja det er en syndig ret, men når du laver æbleflæsk, skal du derfor ikke nødvendigvis altid gå efter bacon uden fedt.

Vi elsker bare retter med bacon i min familie. Få en masse gode opskrifter med bacon ved at klikke her.Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskriftDen sprøde bacon smagte super godt og der var bacon prøvesmagning til alle interesserede. Ingen af os takkede nej. 🙂Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift

Jeg lod skrællen blive på æblerne og det kan du også sagtens gøre, hvis skrællen ellers er fin nok.

Der sidder meget god smag og vitaminer gemt i skrællen. Du stopper madspild ved at udnytte mere af frugten og så slipper du jo også for en hulens masse skrællearbejde. Smart!

Sådan ser æblerne ud, når de er “faldet” lidt sammen. Rør godt rundt på panden undervejs, så æblerne ikke brænder på.

Du kan også lave æbleflæsk i ovnen – få en god nem opskrift her.

Skal du kun lave en lille portion, så kan du også lave æbleflæsk i airfryer. Få en god nem opskrift her.
Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift

Jeg pyntede med bacon på toppen. Hmm jeg mener altså at min mor lod baconstykker stege sammen med æbleternene i stedet for? Jeg må lige have luret hendes tricks ved lejlighed. 🙂

Hvis du steger baconen sammen med æblestykkerne, bliver baconen ikke helt så sprød bacon, men til gengæld vil æblerne få mere smag. Du bestemmer. Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskriftHar du et æblebjerg i haven, så prøv at lave en portion æbleflæsk. Det vil du ikke fortryde. Husmandskost af ypperste karat. Rigtig god fornøjelse.

Få flere lækre opskrifter med æbler her:

1.

Æbleflæsk i ovn med bacon og løg - opskrift
Æbleflæsk stegt i ovn med bacon og løg
Se opskriften her
Æbleflæsk i ovn med bacon og løg - opskrift

2.

Æblekage på panden - opskrift a la tarte tatin
Lækker æblekage med stegte æbler
Se opskriften her
Æblekage på panden - opskrift a la tarte tatin

3.

Æblegrød og æblekage af æbler med skræl
Æblekage og æblemarmelade af æbler med skræl - nem og lækker
Se opskriften her
Æblegrød med skræl - nem æblemos

4.

Æblegrød i mikroovn - nem opskrift på æblemos
Nem og hurtig æblegrød / æblemos tilberedt i mikrobølgeovn
Se opskriften her
Æblegrød i mikroovn - nem opskrift på æblemos

5.

Æblemos til kager og dessert - nem opskrift
Nem og lækker æblemos til kager og desserter
Se opskriften her
Æblemos til kager og dessert - nem opskrift

6.

Æbleflæsk i airfryer - baconsteg med æbler
Stegte æbler med røget ribbensteg i airfryer
Se opskriften her
Æbleflæsk i airfryer - baconsteg med æbler

7.

Æblechutney - opskrift på chutney med æble og rødløg
Chutney med æble og rødløg - lækker æblechutney
Se opskriften her
Æblechutney - opskrift på chutney med rødløg

8.

Æblesalat - nem opskrift på salat med æbler & dressing
Nem salat med æbler og rød spidskål
Se opskriften her
Æblesalat - nem opskrift på salat med æbler & dressing

9.

Æbler med gelé - halve æbler med ribsgele
Sukkerkogte æbler med ribsfyld
Se opskriften her
Æbler med gele - halve æbler med ribsgele

10.

Karamelliserede æbler - æblekompot med kanel
Nem karamelliseret æblekompot med kanel
Se opskriften her
Karamelliserede æbler - æblekompot med kanel


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.