Lækre sprøde kanelsnitter med marcipan og Amarettolikør

  • Lækre sprøde kanelsnitter med marcipan og Amarettolikør

Lækre sprøde kanelsnitter med marcipan og AmarettolikørStore julekagebagemåned og nej vi er da ikke trætte af julesmåkager endnu, er vi vel? 🙂

Måske du er ved at køre lidt sur i juleklassikerne? Måske dine småkagedåser allerede er overfyldte?

Hvis du er frisk på at prøve en ny variant, så kan jeg anbefale dig disse lækre sprøde kanelsnitter fyldt med lækkerier. Amarettolikør og marcipan giver smag og sødme. Halløj hvor er de lækre!Lækre sprøde kanelsnitter med marcipan og AmarettolikørJeg har to flasker hjemmeimporteret Amaretto-likør, som jeg elsker, men som jeg desværre ofte glemmer at bruge. Amaretto-likør er sødt, verdens sødeste likør tror jeg. Det er umuligt at drikke sig fuld i den, for du får for meget før promillerne går i blodet. Et enkelt glas er nok og til en god kop kaffe smager likøren himmelsk. Den er intens i sin smag af søde mandler – som marcipan.

Amaretto-likør er rigtig god i kager, jeg tænker lige umiddelbart, mazarinkager, biscotti, eller mandelcookiesHvad gør du så nu, hvis du ikke lige har Amarettolikør på lager? Så ville jeg da tjekke barskabet og bruge Baileys, Kahlua, kaffelikør ell. lignende. Espresso-kaffe kan også bruges. Eksperimentér gerne 🙂

Her kommer opskriften på de lækre kanelsnitter:

Lækre sprøde kanelsnitter med marcipan og Amarettolikør
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 9 minutter
Samlet tid: 24 minutter
Ret: Jul hos Bagenørden
Kategori: Brød og kager
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 75 blødt smør
  • 150 gram sukker
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 150 gram revet marcipan
  • 6 spsk Amarettolikør ell. Baileys, Kahlua ell. lignende
  • Pensling: Kold kaffe eller pisket æg
  • Drys: Kanel og perlesukker

Sådan gør du

  • Rør smørret med sukker. Brug gerne din køkkenmaskine eller elpisker.
  • Tilsæt Amarettolikør og revet marcipan
  • Bland hvedemel med krydderier og bagepulver.
  • Tilsæt melblandingen - lidt af gangen
  • Virker dejen for smuldrende, så tilsæt lidt ekstra Amarettolikør.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og rul tre lange stænger af dejen.
  • Brug din kagerulle til at "rulle" stængerne flade med
  • Pensl med kaffe eller pisket æg. Bruger du æg, bliver overfladen som på jødekager
  • Drys med kanel og perlesukker
  • Bag kanelsnitterne 8-9 minutter v. 175 grader varmluft
  • Stængerne er færdige, når de er gyldne, sprøde og let brune i kanten.
  • Skær snitter af stængerne med en skarp kniv, imens de stadig er lune.
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist
  • Opbevares i en tætsluttende kagedåse

Lækre sprøde kanelsnitter med marcipan og AmarettolikørKanelsnitterne er meget nemme at lave og du kan sagtens variere opskriften og tilsætte de  krydderier du lyster. De kan også nemt laves til kakaosnitter, eller måske du har lyst til noget helt tredje?
Kanel går rigtigt godt i spænd med marcipan – det ved vi jo – og derfor er disse kanelsnitter et hit.  Kanel, marcipan og Amaretto. Sikke en god kryds-kombination!

Marcipan koster desværre en halv pelikan for tiden. Indrømmet. Jeg har læst mig til, at det skyldes tørken i Californien? Jamen det er jo altså bare en rigtig skidt nyhed for os bagenørder? Hvad gør vi så? Vi kunne jo storforbruge marcipan i kager, hvis det skulle være?DSC_9673Jeg har også læst, at vi i 2020 løber tør for chokolade her på planeten. Sikke dog et grumt scenarie – verden er af lave!  Vi må forsyne os imens vi kan -og hvad søren stiller vi op til den tid?!

En verden – og et liv – uden chokolade, er utænkeligt 🙂

Vi storhamstrede marcipan da vi var i Norge i sommerferien. Pudsigt nok, er marcipan og mandler billigt deroppe, eller i hvert fald billigere end i DK. Alt andet er horribelt dyrt i Norge, men disse lækkerier er til at betale. Underligt nok og hvorfor mon? Nå men vi storhamstrede marcipan og har et lager så fyldt.

Det hjælper jo desværre ikke dig. Synes du marcipan er for dyrt og foretrækker du i stedet at gemme det til julens konfekt, så bliver kanelsnitterne altså også fine uden marcipan, men har du en rest, så stop den gerne i. Marcipan smager godt i alle slags (små)-kager. Bare lige et tip fra mig til dig. 🙂Lækre sprøde kanelsnitter med marcipan og Amarettolikør Hvorfor nu pensle stængerne med kaffe?

Tjo, det giver en god, koncentreret, “kaffebrændt”, smag, som er rigtig god i småkager synes jeg. Pisket æg, ville også have gjort noget godt for kanelsnitterne. Så ville smagen og overfladen jo næsten være som jødekager? Hvad synes du kanelsnitterne skal pensles med? 🙂Lækre sprøde kanelsnitter med marcipan og Amarettolikør Sprøde, lækre, søde kanelsnitter.

Knasende lækre og rigtigt gode at dyppe i kaffen. Kanelsnitterne er helt optimale, hvis du er vild med jødekager, men ikke orker at rulle dejen ud. Det er vildt hurtigt at bage småkager på denne “snitte-metode”.

Disse kager må du prøve. På en halv time kan der være (jule)-kager til kaffen. Helt perfekt, hvis der kommer uventede gæster eller hvis energien til julesmåkagebag er sparsom. P.S.: Kanelsnitterne smager også godt resten af året. 🙂

God julesmåkagebage-weekend og rigtig god fornøjelse med kanelsnitterne 🙂Lækre sprøde kanelsnitter med marcipan og Amarettolikør

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jenny

Hej hej og glædelig jul
Den med kaffe har jeg aldrig tænkt på, men når jeg bliver træt af jule småkager, er planen en omgang af dine kakaosnitter og nu med kaffe.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer