Æggemuffins med bacon. Uhm her får du opskriften på nogle lækre saftige muffins med æg, bacon og tomat.
Så fine måde at servere æg på. Prøv de fine muffins til f.eks. brunch eller morgenmad. De vil også være fine til frokost, et hit som ægge servering til påske måske?
Æggene har jeg lavet i form i ovnen. Jeg har brugt en muffinform af metal, der var helt perfekt at bruge til formålet. Du kan også bruge siliconeforme.
Jeg brugte bacon til at beklæde siderne med. Det gav så fin en kant og baconskiverne, gav også så fin en smag.
Smør formene godt alligevel, så muffins’ene ikke klæber fast til formen.
Det smarte med disse æggemuffins er, at du kan bruge lige hvad du har til muffins’ene.
Jeg brugte nogle små cherrytomater / cocktailtomater, men cocktailpølser, ost, skinke, laks, rejer, kylling, peberfrugt, broccoli, spinat kan også bruges? Kun fantasien sætter grænser. 🙂
Du kan nemt lave vegetar æggemuffins, ved at udelade bacon og så kun tilsætte grøntsager.
Disse æggemuffins er meget enkle og nemme at lave. Jeg brugte bare bacon, tomat og æggeblanding. Voila!
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Æggemuffins med bacon og tomat – få en god nem opskrift på æg i ovn her
Ingredienser
- 4 æg
- 1 dl mælk
- 2 tsk Maizenamel eller kartoffelmel
- salt/peber
- 7 skiver bacon kan erstattes med serranoskinke eller kalkunbacon. Kan udelades, hvis du ønsker vegetarversion
- 14 cherrytomater / cocktailtomater
- evt. revet ost
- smør til formene
Sådan gør du
- Pisk æg med mælk og salt/peber. Rør Maizena ud i lidt mælk og tilsæt
- Smør formene og beklæd dem nu med bacon. Skær et lille stykke bacon af til bund og beklæd formene med skiverne
- Fordel æggemassen i formene. Jeg brugte forme af metal, men siliconeforme kan også bruges. Fyld formene max 1 cm fra kanten. Tilsæt tomater eller andet fyld. Drys evt. lidt revet ost på toppen
Æggemuffins i ovn:
- Bag/steg nu æggemuffins'ene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (ell. 200 grader alm. ovn). Muffins'ene er færdige, når de er gyldne og sprøde.
Æggemuffins i airfryer:
- Bag æggemuffins'ene ca. 10-12 minutter v. 170 grader eller til muffins'ene er gennembagte, sprøde og gyldne
- Lad dem køle et par minutter og lirk dem nu forsigtigt ud af formene. Pynt evt. med lidt persille. Servér straks
Noter
Kan også laves i siliconeforme. Kan også tilberedes i airfryer
Du kan bruge andet fyld til muffins'ene: spinat, broccoli, peberfrugt, laks, rejer, skinke, kylling, cocktailpølser, ost?Muffins med æg, bacon og tomat – små mini æggekager et hit til morgenmad eller brunch
Æggemuffins’ene er super smarte æg at lave, før du får brunch gæster f.eks. De vil pynte så fint på brunch eller buffet bordet. Det kan også være din familie skal forkæles i weekenden?
De vil også være et hit at tage med i madpakken, for de smager nemlig også godt kolde. Æg indeholder meget protein, så du vil opleve, at de mætter godt.
Vi spiste æggemuffins’ene til frokost og efter 2 stk, var vi faktisk næsten mætte.
Muffins med bacon og æg er super nemme at lave. Der bliver kun 7 stk., så de kan sagtens laves i f.eks. airfryer i siliconeforme.
Jeg tilsatte lidt Maizena mel, og det gjorde at æggemassen hævede så fint op, næsten som en lille soufflé? De er høje og flotte i ovnen, men falder lidt sammen, når de kommer ud.
De er bare så fine! Baconskiverne i kanten, var en genial idé, som jeg har luret på Instagram. Der var basis for et eksperiment i køkkenet. Et hit!
Vi kommer helt sikkert til at lave disse æggemuffins mange gange herhjemme fremover.
Påskeferien venter lige om hjørnet og det er sæson for æggeretter.
På bloggen finder du flere opskrifter på æggemuffins. Bl.a. disse med skinke og feta og disse med spinat. Man kan også lave hele æg i ovnen – se opskriften på brunch æg med bacon her.
Få flere lækre opskrifter med æg i ovn her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Lyder lækkert med dine æggemuffins. Jeg vil lave dem på forhånd, og lægge dem i fryseren. Hvordan opvarmer jeg dem når de skal bruges ?