Æggekage i ovn, er så nemt og hurtigt at lave. Her får du opskriften på en er en nem og lækker æggekage, du kan nyde både som brunch, frokost eller brunch?
En æggekage kan varieres i det uendelige. Den kan steges på panden eller bages i ovnen. Du kan bruge næsten alle slags grøntsager og kød også.
En oplagt stop madspilds æggekage, for du kan få brugte lige præcist det du har på lager.
Den opskrift der venter dig i dag, er opskriften på en nem og lækker ovnbagt æggekage med mælk og bagepulver, så det bliver en luftig æggekage.
Det er et godt trick at bruge bagepulver i en æggekage, så bliver den ekstra høj.
Få inspiration til flere nemme opskrifter på æggekager nederst i dette indlæg.
Vi prøvede at genskabe denne succes æggekage med feta, skinke og tomat. Flere har skamrost æggekagen til skyerne og vi elsker den også her i huset alle mand. Den skulle da prøves i en ny variant.
Dagens version blev med bacon, rødløg og feta. Hvorfor? Tjo fordi bacon og rødløg går vildt godt i spænd.
Prøv f.eks. denne lækre tærte med timian. Uhm – en af mine tærtefavoritter.
Vi iler videre til dagens æggekage. Fra start til slut, går der under ½ time til servering.
Æggekagen er derfor et oplagt bud på en nem ret til frokost eller nem aftensmad.
Vi skar æggekagen ud i portionsstykker, så vi var sikre på at der ville være nok til alle mand. Med 2 -altid-sultne unge mennesker i huset er det tit nødvendigt.
Jeg har “pyntet” min æggekage med ketchup, for der hører altså ketchup til. på en æggekage med bacon synes jeg.
Drys endelig også gerne med purløg – det er en klassiker.
Jeg har svitset bacon og tilsat det til æggekagen, men du kan også sagtens stege hele skiver bacon og så pynte æggekagen med bacon til sidst. Det er jo også en klassiker.
Her kommer opskriften:
Æggekage i ovn med bacon, feta og rødløg – lavet med bagepulver, mælk og fløde. Få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 125 gram bacon i strimler kan udelades eller erstattes med f.eks. skinke/hamburgerryg
- 1 stort rødløg i skiver almindeligt løg kan bruges
- 200 gram feta i tern ca. 200 gram. Kan udelades eller erstattes med anden ost
- 8 æg
- ¼ dl fløde kan erstattes med mælk
- ¼ dl mælk
- 1 tsk bagepulver
- Salt/peber
Sådan gør du
- Svits bacon på en pande og læg rødløgsskiverne ovenpå.
- Skær fetaosten i tern og fordel den oven på løgene.
- Rør æg, fløde og mælk sammen. Bagepulveret rører du ud i lidt mælk og tilsætter også det.
- Tilsæt salt og peber til æggeblandingen, men vær varsom med saltmængderne, da fetaosten jo er ret salt
- Hæld æggeblandingen på panden, ovenpå feta/rødløg og bacon og skru lidt ned for blusset.
- Lad æggekagen tykne på panden ved svag varme, eller sæt panden i ovnen og steg den færdig heri.
- Jeg foretrækker ovnbagt æggekage, den brænder nemlig aldrig på (tjek lige først om din stegepande kan holde til ovnvarmen)
- Jeg brugte mit støbejerns-stegefad, der både kan bruges på kogeplade og ovn. MEGA-nemt. Jeg elsker det 🙂
- Jeg svitsede æggekagen på komfuret og bagte den færdig i ovnen. Tilberedningstid: Ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft. Æggekagen er færdig, når den er sprød, gylden og æggemassen er stivnet
Ristet rugbrød:
- Smør rugbrødsskiver med kryddersmør og du selv har rørt op med friske eller tørrede krydderurter. Færdigkøbt kryddersmør kan også bruges.
- Rist rugbrødsskiverne ca. 10-15 minutter i ovnen, sammen med æggekagen.
- Servér med purløg, sennep, ketchup og nyristet rugbrød til
Noter
Du kan bruge andre grøntsager/andet kød i æggekagen.
Nyd æggekagen lun men den smager også kold dagen efterEn nem og lækker ovnbagt æggekage med bacon, rødløg og feta
Æggekagen kan varieres i det uendelige. Brug gerne de grøntsager du lige har på lager, eller synes allerbedst om. Gulerodstern, porrer, tomatskiver, peberfrugt eller?
Bacon i æggekage er næsten et must synes jeg, men det bestemmer du jo helt selv. Den kan selvfølgelig sagtens laves uden kød.
Vi er også blevet storfan af feta i æggekage. Måske du er lidt skeptisk her, men du skulle næsten prøve det.
Fetaosten smelter ind i æggekagen og giver så lækker en smag. Vær dog varsom med saltmængderne, da der jo både er salt i bacon og feta.
Vil du gerne lave en fedtfattig æggekage, så kan den selvfølgelig sagtens laves uden feta, fløde og bacon.
Vi spiste ristet rugbrød med kryddersmør til æggekagen. Uhm. SÅ lækkert og verdens nemmeste tilbehør.
Brug gerne hjemmerørt kryddersmør eller færdigkøbt. Bare lige et tip til dig. 🙂
Sådan laver du æggekage i ovn med bacon, feta og rødløg – se billederne her:
Totalt lækker æggekage og nu flasher jeg også lige min hemmelige æggekagelast.
En god æggekage skal da serveres med en god klat sennep og/eller ketchup, eller hvad siger du?
Uha – madbloggeren der spiser ketchup. Ja indrømmet og ingen dikkedarer her. Jeg bekender åbent og glad kulør på ketchup-fronten. 🙂
Vi spiser ketchup til æggekagen, til frikadellerne, til kyllingen, til koteletter i rød sauce, til alt muligt! Indrømmet!
Vi er storforbrugere af ketchup…..også på æggekagen. 🙂
Hov og vi havde jo ellers purløg i haven? Vi skulle da også lige have haft sådan et drys på? Det glemte jeg så lige, men måske du husker det?
Bon appetit – æggekage med eller uden ketchup 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på æggekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.