Ris a la mande kage med Bastogne. Uhm – den bedste kage!Ris a la mande kage med Bastogne - opskriftHører du også til typerne der kan spise ris a la mande året rundt?

I dette indlæg får du opskriften på en rigtig lækker dessertkage der er lavet med ris a la mande.

Ja det kan man nemlig godt! Man kan sagtens trylle nyt liv i en rest ris a la mande. Faktisk er det en super smart kage at lave, hvis man har lavet en for stor portion og gerne vil stoppe madspild.

Du kan jo selvfølgelig også sagtens bare koge risengrød og lave ris a la mande helt fra bunden til kagen, hvis du ikke har en rest.  Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift

Tit har vi også en rest kirsebærsovs i overskud, og det smarte er, at man også kan få brugt denne rest til geleen på toppen af kagen. Din win.

En skøn kage til jul  – eller resten af året, hvis du spørger mig. Jeg elsker bare ris a la mande og kan spise det året rundt.

Ris a la mande kage med Bastogne - opskriftKagen kan sagtens nydes med anden topping – prøv den f.eks. med gele af jordbær eller appelsin på toppen. Uhm.

Jeg glæder mig til at prøve en version med jordbær til sommer. Jeg tror den vil smage fantastisk – eller det fortæller jer, der har prøvet den version, ihvertfald.

Det er altid dejligt med en god undskyldning for at lave en ekstra portion ris a la mande . Jeg er klar til nye versioner 🙂Ris a la mande kage med Bastogne - opskriftPå bloggen finder du en allerede én meget populær opskrift på den skønne kage, nemlig denne version med Digestive:

Risalamande kage dessertkage med digestive
En skøn kage med ris a la mande og kiksebund
Se opskriften her
Risalamande kage - dessertkage med digestive
Dagens opskrift er en ny variant, hvor jeg har prøvet at bruge knuste Bastogne småkager som kiksebund. Halløj hvor var det bare en god idé!

Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift Smagen fra de krydrede kanelsmåkager klædte bare kagen virkelig godt.

Perfekt julet smag, men dog ikke så julet, at kagen ikke sagtens vil kunne nydes på alle tider af året.

Tippet om Bastogne-bunden fik jeg som et fif af søde bloglæsere. Jeg elsker bare når I sender mig fifs og gode fiduser. TAK 🙂

Ris a la mande kage med Bastogne - opskriftNogle bloglæsere har også tippet om, at man som bund også kan bruge knuste brunkager eller knuste vaniljekranse.

En helt perfekt stop madspilds kage, hvor man kan få brugt resten af sine julesmåkager. Ris a la mande kage med Bastogne - opskriftHar du ikke lige småkager i overskud, så køb bare en pakke Bastogne småkager og knus dem til kiksebund, eller brug Digestive – du bestemmer.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Ris a la mande kage med Bastogne – få en god nem opskrift hér

Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift
Risalamande kage med Bastogne kiksebund
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 timer 30 minutter
Samlet tid: 5 timer 50 minutter
Ret: Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift
Kategori: Dessertkager
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kiksebund

  • 200 gram Bastogne kiks knuste. Digestive eller knuste julesmåkager som brunkager eller vaniljekranse kan også bruges
  • 100 gram smør smeltet

Ris a la mande med husblas

  • 9 dl ris a la mande eller 5-6 dl risengrød rørt med 3 dl. pisket fløde
  • 3 blade husblas Du kan bruge 4 blade, hvis du ønsker din risengrødsmasse skal være ret stiv
  • 2 tsk vaniljesukker afhængigt af hvor sød din ris a la mande er

Kirsebærgele

  • ½ liter kirsebærsauce - gerne med bær kan også laves uden bær. Prøv også kagen med jordbærsauce eller appelsingele
  • 4 blade husblas

Sådan gør du

Kiksebund

  • Knus Bastognekiksene fint - dette gøres nemmest i en plasticpose. "Kør" dem evt. over med en kagerulle
  • Kiksene skal være smuldret helt fint. Smelt smørret og rør det i kikseblandingen.
    Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift
  • Beklæd en springform med bagepapir - mål ca. 25 cm. Læg bagepapir under den nederste del og sæt ringen fast på formen. Du kan også sætte randen af springformen uden bund direkte på serveringsfadet og så nøjes med bagepapir eller kageplast i kanten (det gjorde jeg)
    Risalamande kage - dessertkage med digestive
  • Klip kanter af bagepapir og beklæd kanterne med det. Du kan også bruge kageplast
    Risalamande kage - dessertkage med digestive
  • Pres kikseblandingen ud i kageformen og tryk bunden helt flad og tæt. Jeg brugte bare en ske. Stil bunden til afkøling.
    Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift

Ris a la mande masse:

  • Opblød husblas i vand. Kram vandet af og læg husblassen i en lille skål, sammen med 2 spsk ris a la mande. Lun få sekunder i mikroovnen, eller over vandbad, til massen er flydende. Tilsæt 1 spsk ris a la mande af gangen, til massen er rimeligt afkølet.
    Risalamande kage - dessertkage med digestive
  • Rør nu husblas-blandingen i resten af ris a la manden og fordel den på toppen af den afkølede kiksebund. Stil kagen til afkøling i køleskabet i ca. 3-4 timer
    Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift

Kirsebærgele

  • Opblød husblassen i vand. Kram vandet fra og læg husblassen i en lille skål. Tilsæt 2 spsk kirsebærsovs uden bær. Lun blandingen få sekunder i mikrobølgeovnen, eller over vandbad, til den er flydende. Tilsæt 1 spsk kold kirsebærsovs (uden bær) af gangen til blandingen, til den er rimelig afkølet.
  • Bland nu husblas-blandingen i resten af kirsebærsovsen. Fordel kirsebærsovsen på den kolde kage
    Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift
  • Lad kagen afkøle i minimum 1 time eller til geleen er stivnet
    Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift
  • Kør en skarp knip i kanden af formen og fjern evt. bagepapir/kageplast. Løsn springformen og træk siderne med bagepapir af.
    Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift
  • Du kan nu skære et fint stykke kage. Brug en skarp kniv og en lagkagekniv, til at løsne med.
    Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift

Noter

Få en god opskrift på ris a la mande her
Kagen kan holde sig på køl i 2-3 dage, afhængigt af hvornår du har lavet din ris a la mande selvfølgelig. 
Du kan si bærrene fra kirsebærsaucen, hvis du ønsker en gele uden hele bær
Du kan også sætte randen af springformen uden bund direkte på serveringsfadet og så nøjes med bagepapir eller kageplast i kanten (det gjorde jeg)
Du kan tilsætte 4 blade husblas til risalamande-massen, hvis du ønsker en mere fast masse. Med 3 blade, er ris a la manden stadigvæk lidt cremet og god
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En kage med ris a la mande er en rigtig lækker dessertkage – god til jul men også god resten af året

Ris a la mande kage med Bastogne - opskriftDet var et super god tip jeg fik fra en sød bloglæser om at lave ris a la mande kagen direkte på serveringsfadet.Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift

Det er faktisk kun randen/ringen du skal bruge. Det smarte er, at at man slipper for at bøvle med bagepapir i bunden af kagen bagefter. Genialt.Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift

Jeg brugte kun 3 blade husblas til min ris a la mande kage, for jeg kan godt lide at risengrøds-blandingen stadigvæk er lidt cremet.

Hvis du ønsker en mere stiv og fast masse, så brug gerne 4 blade husblas.

Man kan sagtens skære nogle fine stykker kage, med kun 3 blade husblas, men du kan sagtens også bruge 4. Du bestemmer. 🙂Ris a la mande kage med Bastogne - opskriftMin springform i sommerhuset er 28 cm. i diameter, så min kage blev ikke så høj. Du kan sagtens bruge en mindre springform, så bliver din kage højere.

Jeg synes kagen er rigtig fin med hele kirsebær på, men du kan også sagtens si kirsebærsovsen og så bare bruge gelé uden bær. Ris a la mande kage med Bastogne - opskriftVoila!

Så er der ris a la mande kage til alle. Min absolutte yndlingskage og min families også.

Jeg har lavet kagen de sidste to julerferier, af ris a la mande rester. En skøn tradition. For mig er det næsten allerede blevet noget af det bedste ved julen. Ingen jul – uden ris a la mande kage!

Kagen er blevet så stort et hit i Danmark, at mange laver kagen helt fra bunden, også uden at have en rest risengrød/ris a la mande i overskud.

Hvis du ikke har en rest, så lav gerne en portion ris a la mande fra bunden. Få en rigtig god opskrift her:
Risalamande - den bedste opskrift til jul
Ris a la mande med vanilje - julens bedste dessert
Se opskriften her
Risalamande - opskrift på den bedste ris a la mande til jul

En god risengrødsopskrift kan du få her:

Risengrød - opskrift på den bedste julegrød
Cremet og lækker risengrød - nem og lækker opskrift
Se opskriften her
Risengrød nem og lækker grød opskrift til jul
Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift

God fornøjelse med ris a la mande kagen til dig.

Glæder mig til sommer versionen også – sådan én må vi da også prøve?

Har du stadigvæk ris a la mande i overskud, så kig med her. Du får lige lidt mere inspiration til hvad du kan bruge det til her:

1.

Vafler med ris a la mande - klatkage vafler
Sprøde og lækre klatkage vafler af ris a la mande
Se opskriften her
Vafler med ris a la mande - klatkage vafler

2.

Boller og franskbrød af ris a la mande rester
Brug din rest ris a la mande til lækre boller og franskbrød
Se opskriften her
Boller og franskbrød af ris a la mande rester - bløde med rugmel

3.

Boller & brød med risengrød eller risalamande
Bløde boller og franskbrød lavet af risengrøds- og ris a la mande-rester
Se opskriften her
Boller og franskbrød af ris a la mande rester - bløde med rugmel