Brændende kærlighed. Uhm her får du opskriften på bagt kartoffelmos med pølser, løg og gulerødder.
Vejen til børns – og mange voksnes – hjerter går via pølser og kartoffelmos. Sådan er det bare, og det virker hver gang, også i dag.
I en travl hverdag, er det dejligt med retter, der er nemme at lave og som alle kan lide. Når vi kommer sent hjem, så skal det gå tjept med aftensmaden, for så er alle jo megasultne.
Sådan gik det også i dag.
Der var pølser i køleskabet der skulle bruges. Kartofler havde vi også.
Brændende kærlighed kom hurtigt med i overvejelserne, men der skal jo bruges bacon i en traditionel opskrift på brændende kærlighed?
Jamen hvem bestemmer egentlig det? Hvorfor ikke bare skifte bacon ud med pølser? “Hvo intet vover, intet vinder” …..
Halløjsa! Jeg er nødt til at tage patent! Brændende kærlighed med pølser og løg var en kæmpe succes!
Den ret smagte bare SÅ godt! Den må du prøve. Mon ikke I får en ny familie favorit derhjemme – jeg tror det. Få flere tips til opskrifter med kartoffelmos nederst i dette indlæg.
Er din familie vilde med svensk pølseret og brændende kærlighed, vil de helt sikkert også kunne lide denne. med garanti!
Her kommer opskriften – og den er nem:
Brændende kærlighed med pølser & kartoffelmos – få en god nem opskrift her

Ingredienser
Kartoffelmos - kartoffelmos fra brev kan bruges
- 1½ kg kartofler Du kan også lave kartoffelmos af 3 breve kartoffelmospulver. Følg anvisningerne på pakken
- 2½ dl mælk
- 75 gram smør
- salt/peber/paprika
Pølseblanding:
- smør til stegning
- 2 store løg i tern ell. 3 mindre løg i tern
- 3-400 gram pølser skåret i skiver kan ersattes med bacontern (ca. 300 gram)
- 6 gulerødder skåret i små tern. Kan udelades
- 1 spsk paprika kan udelades
- salt/peber
Sådan gør du
Kartoffelmos:
- Kog kartoflerne, hæld vandet fra og hold kartoflerne varme i gryden. Mos kartoflerne og bland med mælk, smør, salt/peber og evt. paprika.
- Du kan bage kartoffelmosen i ovnen i ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) og servere pølseblandingen ovenpå
Pølse-løg - blanding
- Svits løg i smør til løgene er klare
- Skær pølser i skiver
- Tilsæt pølser i skiver og svits med
- Skræl gulerødder og skær i små tern. Tilsæt gulerødderne til pølseblandingen. Drys med paprika, salt og peber. Gulerødder kan udelades.
- Steg til pølser og løg er sprødstegte og gulerødderne møre og herefter er blandingen klar til at servere på kartoffelmosen
- Du kan også servere pølseblandingen på toppen af bagt kartoffelmos i stedet.
- Servér gerne med f.eks. med broccoli til
Noter
Pølseblandingen kan serveres direkte på kartoffelmosen men kan også serveres på bagt kartoffelmos
Bagt kartoffelmos med pølser, stegte løg og gulerødder – nem og lækker aftensmad, alle kan lide
Hvis du ikke orker at skrabe/skrælle kartofler, så kan kartoffelmos fra brev sagtens bruges.
Jeg skrællede lidt gulerødder, for at gøre retten lidt sundere og give retten lidt mere “bid” fra grøntsagsfibre. De søde orange gulerødder gav også retten en god smag og en fin kulør. Retten kan også serveres med grøntsagsmos.
Gulerødderne kan også koges med, sammen med kartoflerne. Det giver både rettten en god smag og en fin farve til kartoffelmosen.
Gulerødder kan selvfølgelig sagtens udelades.
Jeg brugte også paprika som krydderi – uhm det smagte godt. En meget nem ret, som vil blive et hit i din familie, er jeg sikker på.
Brændende pølse kærlighed og ikke et øje var tørt. Jeg scorede ihvertfald kærlighed fra begge mine teenagere ved middagsbordet. Faktisk er det jo ikke det værste der kan ske?! 🙂
Sådan laver du brændende kærlighed med pølser, løg og gulerødder – se billederne her:
Klart en favorit børnemenu, men også en lækker voksen livret. Prøv den gerne en dag det skal gå hurtigt med aftensmaden derhjemme.
Brændende kærlighed med pølser smager også godt, når du bager den i ovnen.
Pølseblandingen kan du servere på toppen af bagt kartoffelmos eller du kan servere den på lun kartoffelmos i en skål/på en tallerken. En lækker ret uanset hvordan den serveres.
Rigtig god fornøjelse med den brændende kærlighed med pølser. Retten bliver helt sikkert også et hit hjemme hos dig.
Få flere lækre opskrifter med kartoffelmos/ bagt kartoffelmos her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Tak for din tålmodighed, med de særligt nemme retter der bliver serveret for tiden.
Med en lille hundehvalp, er det svært at få tid til det hele. Beklager også al den Kallespam, der drukner bloggens FB-side.
Vi leger hvalpeleg et par timer i haven hver eftermiddag, før der bliver tid til madlavningen. Derfor bliver det tit sent og hurtige nemme rette vi får herhjemme.
Wow. Maden vi fik i dag var varm. Standarden er høj, hér år 0 efter dem nye Kalle-hvalpe-tidsregning 🙂
Nogle siger, at en hvalp falder til ro når den er 3/4 år? Det glæder vi os en smule til 😀
Tak for dit svar 🙂 Det skal absolut prøves !!
Syntes det er skønt med helt almindelige madopskrifter, der går hurtigt, og der til nød snydes lidt….. 🙂 Det er jo nok sådan, de fleste mennesker gør, og alligevel er der mest fancy mad, og opskrifter med ingredienslister så lange som bøger, når man kigger i blade og andre steder………… Så TAK for din blog!!! Jeg er stor fan 🙂
MVH Pernille
Jeg læser dine opskrifter med fornøjelse. Jeg har aldrig prøvet at lave kartoffelmos fra pulver. Er der et bestemt mærke, som du synes er det bedste, eller smager de alle ens?? 🙂