•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bananroulade roulade med banan - opskrift

Wow altså!

I dag skal du høre om en rigtig lækker chokoladeroulade. En af mine favoritkager og i dag peppet op på lækreste vis med bananer.

4 brune bananer i frugtskålen kom til at danne basis for et nyt kageeksperiment og hvor var det godt at jeg afprøvede denne kage. Måske jeg skulle skynde mig at tage patent? For filan hvor er denne kage altså bare en lækker kage.

Glæd dig. I dag får du opskriften på den lækreste chokoladeroulade med bananer – uhm et hit. Bananroulade roulade med banan - opskrift

Tænk sig at et stop madspilds-projekt kan ende ud i himmelsk lækre syndige chokoladesager som denne chokoladebananroulade. Smid endelig ikke dine brune bananer ud, jo mere brune de er, jo sødere er de. Perfekte at bage med.

Dagens brug-brune-bananer-projekt endte ud i en syndig lækker kage med smørcreme. Uhm <3Bananroulade roulade med banan - opskriftDenne opskrift er eget påhit. Det fulde ansvar påtager jeg mig.Og roserne også 🙂

Jeg plejer at bruge denne opskrift når jeg laver chokoladeroulade og det er helt den samme jeg har brugt denne gang. Jeg har bare lige tilsat 4 mosede bananer i dejen.DSC_4981Bananerne gav rouladen en ekstra god sød smag og den blev ekstra svampet. Rouladerne kunne fint rulles og den søde banansmag kombineret med kakao og smørcreme var fænomenal. Oh la la en lækkerbisken.

Det er let og hurtigt at bage roulade. Man kan så let blive lokket til et hurtigt roulade-impuls-projekt.

En roulade kan være klar på en under en halv time. En farlige fristelse – spring du bare på:Bananroulade - nem roulade med banan opskrift

Bananroulade – chokoladeroulade med banan

Bananroulade roulade med banan - opskrift
Bananroulade med smørcreme - nem roulade med banan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 38 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: banan, bananroulade, roulade
Portioner: 2 roulader
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 dl sukker
  • 3 tsk vanillesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl. kartoffelmel
  • 3 spsk mel
  • 3 spsk kakao
  • 3-4 modne mosede bananer snup dem du ellers ville smide ud. De mest brune, er de sødeste.

Smørcreme

  • 175 gram blødt smør
  • 250 gram flormelis
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 2 æggeblommer - pasteuriserede kan udelades

Sådan gør du

  • Æg piskes hvidt med sukker og vanillesukker
  • De tørre ingredienser vendes i.
  • De mosede bananer tilsættes til sidst. incl. banan. Dejen røres godt, også lige inden dejen hældes på pladen, bananmosen har nemlig en tendens til at synke til bunds.
    Bananroulade roulade med banan - opskrift
  • Halvér dejen og fordel den på et stykke bagepapir med en dejskraber.
    Bananroulade roulade med banan - opskrift
  • Bagetid : 8 minutter ved 175 grader varmluft.
  • I bagetiden røres smørcremen.
  • Straks bundene kommer ud af ovnen, skal du lægge dem på et stykke bagepapir med sukker på. Placer rouladebunden med den øverste side nederst mod sukkersiden. Læg en våd klud på bagepapiret, så vil bagepapiret nemmere slippe rouladen. Træk forsigtigt papiret fri.
    Bananroulade roulade med banan - opskrift
  • Smør smørcremen på, når kagebundene er afkølede. .
    Bananroulade roulade med banan - opskrift
  • Hvis din smør ikke er blød nok, kan du lune den 2x10 sekunder i mikroovnen. Tilsæt flormelis og evt. æggeblommer. Smag smørcremen til med vanillesukker.
  • Smørcremen fordeles på rouladebundene. Sørg for at gemme nok smørcreme til roulade nr. 2 🙂
  • Straks efter smørcremen er smurt på, rulles rouladerne og lægges med sammenføjningen nederst.
    Bananroulade roulade med banan - opskrift
  • Opbevares på køl og smager fortrinligt også i dagene efter.

Noter

Rouladerne kan fryses
Smørcremen kan laves uden æggeblommer
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Prøv en chokoladeroulade med banan – en nem og lækker kage

DSC_4987

Det er nemt at lave roulade. Bage en bund. Smøre med smørcreme. Rulle roulade. Voila. 
DSC_5001
Øj manner hvor de duftede godt de chokoladesyndige roulader!

Duften bredte sig hurtigt i huset og de store teenagerne kom vrimlende til. De er hurtige til at snuse når der er “noget i ovnen”, især når det er kage 😉Bananroulade roulade med banan - opskriftSå er der roulade.

Rouladerne er ikke så lette og luftige som vanligt, til gengæld er de “svampede” og lagkageagtige i konsistensen og smager bare SÅ meget bedre end en almindelig chokoladeroulade!

Du vil fint kunne bruge rouladebundene til lagkagebunde – bag bare de to og læg dem sammen med smørcreme eller flødeskum og bananskiver. Sådan en lagkage vil virkelig være et scoop 🙂

Denne opskrift kommer på huskelisten og den næste kæmpe fødselsdagskage jeg vil bage, skal være efter denne opskrift.Bananroulade roulade med banan - opskriftJeg var så GLAD for at jeg tog chancen og eksperimenterede med de brune bananer i dag!

Tænk sig, at der kunne trylles så lækker en roulade ud af det blå og ovenikøbet med god “stop-madspilds-samvittighed”Bananroulade roulade med banan - opskriftRouladen har, som alle roulader, godt af at trække lidt, men der er jo to roulader, så der er rigeligt med kage til en tidlig smagsprøve også 😉

Uhm og oh la la! En fantastisk stop-madspilds-chokoladesyndig-banan-sag
Bananroulade roulade med banan - opskriftHavde det været en helt almindelig roulade uden smørcreme, havde rouladen været fedtfattig, men smørcremen var altså prikken over i’et. Bananroulade roulade med banan - opskriftDer blev gjort vældigt indhug i de to roulader. Godt der var to! 😉

Rouladerne skal opbevares i køleskab for at smørcremen kan holde sig og jeg siger jer, at den afkølede smørcreme gør rouladen endnu bedre.

God fornøjelse med dine roulader – jeg er sikker på at de også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •