Banankage med rabarber – her får du en god nem opskrift på en svampet kage med banan. Skøn saftig kage, du skal glæde dig til at smage.

Jeg har lavet en kæmpe kage succes, der kommer til at gå over i verdenshistorien! 😀

Banankage med rabarber - svampet kage med banan

Tænk, sikke da en skøn kage, jeg fandt på, fordi vi tilfældigvis havde modne bananer og rabarber i haven. Voila! Der er ikke langt fra tanke til handling, i mit køkken. 🙂

Jeg tænkte, hvorfor ikke prøve at lave en banankage med rabarber? Hvorfor ikke?

Det skulle prøves og tro mig, det blev den skønneste kage!

Tit så kan en banankage godt være en ret sød kage, så jeg tænkte at de syrlige rabarber kunne være et perfekt pift til kagen.Rabarber

Tro mig, det blev den lækreste kage! Sød, syrlig kage, der blev ekstra svampet, saftig og lækker. De syrlige rabarber klæder virkelig kagen med den søde banansmag.

Det er denne populære banankage opskrift fra nogetiovnen.dk jeg har eksperimenteret med.

På toppen dryssede jeg grofthakkede mandler og perlesukker. Det gav en lækker knasende, sprød topping, som klædte den ellers lidt bløde kage godt.

Det er en nem kage at bage, og den passer perfekt som eftermiddagskage, til kaffen eller som en hurtig weekendkage.

En nem bradepandekage som jeg bagte i en lille bradepande, men andre forme, kan sagtens bruges.Banankage med rabarber - svampet kage med banan

Opskriften får du lige her. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på banankager i mange afskygninger.

Banankage med rabarber – opskrift på svampet kage med banan

Banankage med rabarber - svampet kage med banan
Saftig kage med bananer og rabarber
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Banankage med rabarber - svampet kage med banan
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Udstyr (reklamelink)

1 Scanpan bradepande Min målte 21x30 cm

Ingredienser

Rabarberblanding:

  • 225 gram rabarber skåret i 1 cm. stykker. Frosne rabarber kan bruges
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk Maizena/kartoffelmel

Banankagedej:

  • 4 æg
  • 250 gram sukker ca. 3 dl
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 gram smør smeltet. Kan erstattes med 1½ dl raps- eller solsikkeolie
  • 180 gram hvedemel ca. 3 dl
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 4 bananer mosede (gerne brune og modne)

Topping:

  • 2-3 spsk perlesukker kan udelades eller erstattes med almindeligt sukker eller rørsukker
  • 1 håndfuld gram mandler grofthakkede - kan udelades eller erstattes med andre nødder

Sådan gør du

Rabarberblanding:

  • Skyl rabarberne godt og snit dem i 1 cm stykker. Dup dem tørre og vend i en skål dem med sukker og kartoffelmel/Maizena. Lad rabarberne trække, imens du laver dejen. Kartoffelmel vil opsuge noget af fugten fra rabarberne.
    Banankage med rabarber - svampet kage med banan

Banankagedej:

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og luftigt. Sigt mel, bagepulver og salt i dejen og vend forsigtigt dejen med dejskraber, til den er klumpefri. Smelt smørret i mikroovnen og rør det i dejen.
    Banankage med rabarber - svampet kage med banan
  • Mos bananerne med en gaffel og vend bananmosen i dejen sammen med rabarberstykkerne.
    Banankage med rabarber - svampet kage med banan
  • Smør eller beklæd en bradepande med bagepapir. Min form målte 21x30 cm, men andre forme kan bruges, f.eks. en springform på 26 cm (ca.)
    Banankage med rabarber - svampet kage med banan

Topping:

  • Drys grofthakkede mandler og perlesukker på dejen.
    Banankage med rabarber - svampet kage med banan
  • Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 30-35 minutter, eller til den er sprød, gyldenbrun og gennembagt. Tjek den undervejs med en tandstik. Bagetiden afhænger af formens størrelse og materiale.
    Banankage med rabarber - svampet kage med banan
  • Lad kagen afkøle en smule, før du udskærer den. Kan nydes som den er eller du kan servere f.eks. flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.
    Banankage med rabarber - svampet kage med banan

Noter

Kagen kan også bages uden rabarber - eller erstattes med f.eks. æbler eller anden frugt/andre bær?
Opbevar kagen tildækket på køkkenbordet eller i køleskab. Den er saftig i flere dage. Fryseegnet. 
Dejen kan også bruges til muffins.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Banankage med rabarber - svampet kage med banan

Saftig, svampet kage med bananer og rabarber – en nem, lækker bradepandekage

Skøn kage! Den er så god, at jeg er sikker på du bliver vild med den. Mon jeg skulle overveje at søge patent? 😀

Banankage er altid et hit og har du rabarber i haven eller fryseren, så prøv du også at kombinere disse to ingredienser. Du vil helt sikkert ikke fortryde det.

Banankage med rabarber - svampet kage med banan

Kagen er jo faktisk både en rabarberkage med banan og/eller en banankage med rabarber? Kært barn har mange navne, som man siger.

Jeg var faktisk lidt i tvivl om, hvad jeg skulle kalde kagen. Uanset navnet, så er det bare den lækreste kage. Den må du prøve.

Banankage med rabarber - svampet kage med banan

Variationer og tips til opskriften på banankage med rabarber:
  • Brug gerne anden syrlig frugt eller syrlige bær i stedet for rabarber. Bare eksperimentér med sæsonens frugt, f.eks. æbler, ribs, brombær, hindbær eller solbær?
  • Tilsæt evt. lidt kanel eller kardemomme til dejen. Det giver kagen dejlig krydret smag.
  • Du kan pynte kagen med smeltet mørk chokolade, i stedet for mandler/perlesukker.
  • Tilsæt evt. også grofthakket mørk chokolade til dejen. Det vil blive en luksus banankage.

Banankage med rabarber - svampet kage med banan

Skal du bruge en lækker kage til kaffen, så prøv endelig denne saftige banankage med rabarber.

Rabarberne gør både kagen ekstra saftig og de syrlige rabarber, klæder virkelig smagen.

Jeg elsker at eksperimentere med kagerne og hvo intet vover, intet vinder.

Jeg er glad for at jeg prøvede dette banankage eksperiment, for sikke da en stor succes. Er spændt på, hvad du synes. 🙂Banankage med rabarber - svampet kage med banan

Vi var vilde med kagen alle mand herhjemme. Da vi var på besøg hos vores voksne børn i Nørresundby var kagen et hit til kaffen med en masse flødeskum til – uhm! 🙂

Min datter og svigersøn ville gerne have et stort stykke til fryseren. De nyder nemlig også at kunne hive lækkerier op fra fryseren, hvis lækkersulten skulle ramme. Det kan jo ske. 🙂

Hvis du er vild med banankage, så prøv også denne med Nutella eller denne glutenfrie version.

Banankage med rabarber - svampet kage med banan

Få flere opskrifter på banankager her:

1.

Svampet banankage med chokolade - nem lækker opskrift
Klassisk opskrift på en svampet banankage med chokolade
Se opskriften her
Svampet banankage med chokolade - nem lækker opskrift

2.

Glutenfri banankage - sund banankage uden sukker og mel
En nem glutenfri kage med bananer - uden tilsat sukker
Se opskriften her
Glutenfri banankage - sund banankage uden sukker og mel

3.

Banankage opskrift - kage med banan & chokolade
Nem opskrift på klassisk banankage med chokolade
Se opskriften her
Banankage - nem opskrift på klassisk banankage med chokolade

4.

Banankage med olie - nem fedtfattig opskrift
Banankage med chokolade - nem og fedtfattig
Se opskriften her
Banankage med chokolade - nem og fedtfattig

5.

Banankage - lækker banan kage med Nutella
Lækker banankage med Nutella chokoladecreme
Se opskriften her

6.

Banankage uden æg - sund fedtfattig opskrift
Banankage med chokolade og ristede hasselnødder
Se opskriften her

7.

Sundere banankage med havregryn - nem opskrift
Nemt bananbrød eller sund(ere) banankage
Se opskriften her

8.

Banankage i bradepande med havregryn
Lækker bradepandekage med chokolade og havregryn
Se opskriften her
Banankage i bradepande med havregryn

9.

Banankage og bananmuffins uden chokolade - med mange bananer
Svampede bananmuffins og svampet banankage med sirup
Se opskriften her
Svampet banankage & bananmuffins med sirup

10.

Bananbrød uden sukker nem sund opskrift
Bananbrød med krydderier - lækkert, sukkerfrit og fedtfattigt
Se opskriften her

Banankage med rabarber - svampet kage med banan


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.