Banankage med rabarber – her får du en god nem opskrift på en svampet kage med banan. Skøn saftig kage, du skal glæde dig til at smage.
Jeg har lavet en kæmpe kage succes, der kommer til at gå over i verdenshistorien! 😀

Tænk, sikke da en skøn kage, jeg fandt på, fordi vi tilfældigvis havde modne bananer og rabarber i haven. Voila! Der er ikke langt fra tanke til handling, i mit køkken. 🙂
Jeg tænkte, hvorfor ikke prøve at lave en banankage med rabarber? Hvorfor ikke?
Det skulle prøves og tro mig, det blev den skønneste kage!
Tit så kan en banankage godt være en ret sød kage, så jeg tænkte at de syrlige rabarber kunne være et perfekt pift til kagen.
Tro mig, det blev den lækreste kage! Sød, syrlig kage, der blev ekstra svampet, saftig og lækker. De syrlige rabarber klæder virkelig kagen med den søde banansmag.
Det er denne populære banankage opskrift fra nogetiovnen.dk jeg har eksperimenteret med.
På toppen dryssede jeg grofthakkede mandler og perlesukker. Det gav en lækker knasende, sprød topping, som klædte den ellers lidt bløde kage godt.
Det er en nem kage at bage, og den passer perfekt som eftermiddagskage, til kaffen eller som en hurtig weekendkage.
En nem bradepandekage som jeg bagte i en lille bradepande, men andre forme, kan sagtens bruges.
Opskriften får du lige her. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på banankager i mange afskygninger.
Banankage med rabarber – opskrift på svampet kage med banan

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Rabarberblanding:
- 225 gram rabarber skåret i 1 cm. stykker. Frosne rabarber kan bruges
- 2 spsk sukker
- 2 tsk Maizena/kartoffelmel
Banankagedej:
- 4 æg
- 250 gram sukker ca. 3 dl
- 2 tsk vaniljesukker
- 150 gram smør smeltet. Kan erstattes med 1½ dl raps- eller solsikkeolie
- 180 gram hvedemel ca. 3 dl
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 4 bananer mosede (gerne brune og modne)
Topping:
- 2-3 spsk perlesukker kan udelades eller erstattes med almindeligt sukker eller rørsukker
- 1 håndfuld gram mandler grofthakkede - kan udelades eller erstattes med andre nødder
Sådan gør du
Rabarberblanding:
- Skyl rabarberne godt og snit dem i 1 cm stykker. Dup dem tørre og vend i en skål dem med sukker og kartoffelmel/Maizena. Lad rabarberne trække, imens du laver dejen. Kartoffelmel vil opsuge noget af fugten fra rabarberne.

Banankagedej:
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og luftigt. Sigt mel, bagepulver og salt i dejen og vend forsigtigt dejen med dejskraber, til den er klumpefri. Smelt smørret i mikroovnen og rør det i dejen.

- Mos bananerne med en gaffel og vend bananmosen i dejen sammen med rabarberstykkerne.

- Smør eller beklæd en bradepande med bagepapir. Min form målte 21x30 cm, men andre forme kan bruges, f.eks. en springform på 26 cm (ca.)

Topping:
- Drys grofthakkede mandler og perlesukker på dejen.

- Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 30-35 minutter, eller til den er sprød, gyldenbrun og gennembagt. Tjek den undervejs med en tandstik. Bagetiden afhænger af formens størrelse og materiale.

- Lad kagen afkøle en smule, før du udskærer den. Kan nydes som den er eller du kan servere f.eks. flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.

Noter

Saftig, svampet kage med bananer og rabarber – en nem, lækker bradepandekage
Skøn kage! Den er så god, at jeg er sikker på du bliver vild med den. Mon jeg skulle overveje at søge patent? 😀
Banankage er altid et hit og har du rabarber i haven eller fryseren, så prøv du også at kombinere disse to ingredienser. Du vil helt sikkert ikke fortryde det.

Kagen er jo faktisk både en rabarberkage med banan og/eller en banankage med rabarber? Kært barn har mange navne, som man siger.
Jeg var faktisk lidt i tvivl om, hvad jeg skulle kalde kagen. Uanset navnet, så er det bare den lækreste kage. Den må du prøve.

Variationer og tips til opskriften på banankage med rabarber:
- Brug gerne anden syrlig frugt eller syrlige bær i stedet for rabarber. Bare eksperimentér med sæsonens frugt, f.eks. æbler, ribs, brombær, hindbær eller solbær?
- Tilsæt evt. lidt kanel eller kardemomme til dejen. Det giver kagen dejlig krydret smag.
- Du kan pynte kagen med smeltet mørk chokolade, i stedet for mandler/perlesukker.
- Tilsæt evt. også grofthakket mørk chokolade til dejen. Det vil blive en luksus banankage.

Skal du bruge en lækker kage til kaffen, så prøv endelig denne saftige banankage med rabarber.
Rabarberne gør både kagen ekstra saftig og de syrlige rabarber, klæder virkelig smagen.
Jeg elsker at eksperimentere med kagerne og hvo intet vover, intet vinder.
Jeg er glad for at jeg prøvede dette banankage eksperiment, for sikke da en stor succes. Er spændt på, hvad du synes. 🙂
Vi var vilde med kagen alle mand herhjemme. Da vi var på besøg hos vores voksne børn i Nørresundby var kagen et hit til kaffen med en masse flødeskum til – uhm! 🙂
Min datter og svigersøn ville gerne have et stort stykke til fryseren. De nyder nemlig også at kunne hive lækkerier op fra fryseren, hvis lækkersulten skulle ramme. Det kan jo ske. 🙂
Hvis du er vild med banankage, så prøv også denne med Nutella eller denne glutenfrie version.

Få flere opskrifter på banankager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.







