Engelsk bøf. I dag får du opskriften på lækre engelske bøffer stegt på panden, med bløde og brun sovs.
For et stykke tid siden købte vi 1/8 okse.
Desværre er den snart spist. Men hov, hvad fandt jeg så lige i fryseren?….Engelske bøffer! Kæmpe store engelske bøffer! Jubii!
Troede hele oksen var spist, men heldigvis ikke….Vi må vist snart få fyldt noget okse i den fryser igen.;-)
Perfekt med engelsk bøf som lørdagsmiddag.
På panden med bøfferne sammen med bløde løg og flødesovs. En fornem menu og en af mine allerstørste livretter.
Mon ikke også det er eller bliver din – eller din families yndlingslivret? Jeg tror det 🙂
Øj hvor blev det en lækker middag. Engelsk bøf. En sand scoremiddag.
Hvis du engang skulle få brug for et hint til en score-middag, kan denne klart anbefales.
Skal du trylle for dine gæster engang, vil denne menu også være et godt bud.
Vi spiste de “frække” bacon-kartofler til, vendt i olie og timian. De var også et hit. Lækker og fornem menu!
Her får du oskriften på de lækre engelske bøffer med bløde løg i flødesovs:
Engelsk bøf – opskrift med brun sovs og bløde løg – få en nem opskrift med flødesovs / skysauce her

Ingredienser
- 4 engelske bøffer steaks af oksefilet eller oksetyndsteg - andre steaks af oksekød kan også bruges
- 2-3 spsk smør til stegning
- Salt/peber.
- 1 oksebouillonterning
- 3 løg i tern. Du kan bruge 2 rødløg og 1 almindeligt løg
- 2½-5 dl piskefløde Mere kan bruges
- Jævning. En smule kulør.
Sådan gør du
- Bank bøfferne lidt flade.

- Svits dem ca. 3-4 minutter på hver side på en varm tør pande. Tilsæt smør når bøfferne har lukket porerne. Krydr godt med salt og peber på begge sider.

- Bøfferne tages af panden og lægges på en tallerken med stanniol over.

- Herefter steges løgene på panden, i resten af stegeskyen. Lad gerne en oksebouillonterning stege med.

- Når løgene er blevet bløde, tages halvdelen af løgene fra. Resten bliver på panden og fløden tilsættes. Skyl flødekartonen/flasken med mælk og tilsæt også mælken.
- Saucen simrer lidt og jævnes og kulør tilsættes. Til sidst tilsættes bøfferne igen. De simrer med i nogle minutter, til saucen er tyknet lidt. Dæk dem ikke helt til med sauce. Fordel resten af løgene på toppen af bøfferne.

- Servér straks

Noter
Andre steaks af oksekød kan bruges til retten
Fryseegnet.
Kan også laves i ovn. Sæt bare stegepanden i ovnen eller brug et ildfast fad, en sautérpande eller stegeso.Store lækre engelske bøffer med bløde løg og lækker brun sovs med fløde – uhm
Bøfferne skal svitses på en varm tør pande, til porrerne lukker sig. Tilsæt herefter smør. Krydr godt med salt og peber på begge sider.
Løg. Rigeligt med lækre bløde løg.
Uhm – lækker mør engelsk bøf med bløde løg og brun flødesovs.
Baconkartoflerne var klar i samme øjeblik som bøfferne. De skal have ca. 45 min ialt, så du skal starte forberedelserne lidt før du går igang med bøfferne.
Du kan finde opskriften på de lækre baconkartofler med timian her. De er SÅ gode og meget populære på bloggen.:

Sådan laver du de populær baconkartofler med timian:
2 poser små kartofler vaskes og koges i 15 minutter. Dampes tørre. Vendes i olie, salt og tørret eller frisk timian.
½ skive bacon vikles om hver kartoffel. Steger i ovnen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft. Voila!
Savner du inspiration til andre kartoffelretter, du kan servere til, så kig med her.
Uhm – dinner is served! Sikke da en mageløs menu 🙂
Det blev en OVERDÅDIG middag. Din familie vil med garanti storjuble 🙂
Så lækkert, selvom retten er simpel og kun består af få ingredienser. Lækkert også med stegte løg på toppen og bacon omkring kartoflerne.
Tips’ene er hermed givet videre til dig. 🙂
Dagens helikopterblik på panden med bøffer og flødesauce.
I dag var der ikke noget i ovnen hos bagenørden, men noget på panden. Og sikke noget 😉
En sand scoremiddag, især med disse små frække kartofler serveret til. 🙂
Hvis du er vild med lækkert oksekød, så prøv også disse entrecotes, disse fornemme t-bonesteaks eller cote de boeuf.
Velbekomme med den lækre ret! 🙂
Prøv også engelsk bøf med løg og knuste kartofler

Få flere opskrifter på lækre retter med oksekød her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.






