Frittata – glæd dig til opskriften på den lækreste frittata med grønne asparges, rødløg og ost. En skøn æggeret du kan servere både til frokost eller som nem aftensmad.
En frittata er en nem lækker italiensk æggekage med fyld. Sikke en skøn ovnbagt æggekage, du skal høre om her.
Først steger du din frittata lidt på panden og herefter bager der du den færdig i ovnen. En nem måde at lave æggekage på. Den bliver både sprød i bunden og på toppen.
Et nyt eksperiment og en idé jeg fik, fordi vi havde friske grønne asparges i køleskabet. Heldige os, når det er asparges sæson, så skal vi jo huske at spise asparges i massevis! Det gør vi. 🙂
Vi nød den lækre frittata som nem aftensmad med rugbrød til. Opskriften har jeg glædet mig til at dele med dig.
Jeg lavede frittataen med grønne asparges, rødløg i skiver og nogle skiver ost, vi havde til overs. Det blev en cremet og smagfuld æggekage.
Du kan sagtens bruge andre grøntsager og ost kan også udelades. Æggemassen rørte jeg med sødmælk, majsstivelse og bagepulver. Disse ingredienser gjorde at denne frittata også blev luftig. Et godt trick til en luftig æggekage.
En frittata mætter godt og så er den nem at lave. Den er perfekt som let aftensmad, frokost og også fin til brunch? Den smager også godt kold, så en evt. rest er også fin at bruge i madpakken.
Opskriften er nem og du får den lige her:
Frittata – med grønne asparges, rødløg og ost – opskrift
Ingredienser
- Smør til stegning
- 100 g grønne asparges - du kan sagtens bruge flere. Andre grøntsager kan også bruges
- 1 rødløg i tynde skiver - andre løg kan også bruges
- 8 æg
- 2 dl sødmælk fløde eller anden mælk kan også bruges
- 1 spsk majsstivelse eller kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- Salt/peber skal krydres godt
- 5-7 skiver ost eller revet. Parmesanost eller mozzarella kan også bruges. Ost kan også udelades
Sådan gør du
- Bræk/skær den nederste grove stok af aspargesene. Skær rødløget i tynde skiver. Smelt smør på en pande, der kan tåle ovnvarme. Steg 2/3 af rødløget og asparges et par minutter ved middel varme, til de bliver bløde.
- Tag aspargesene fra panden, men lad rødløgene blive.
- Pisk æg sammen med mælk, majsstivelse og bagepulver. Krydr godt med salt/peber.
- Hæld halvdelen af æggeblandingen over løgene og læg osteskiver ovenpå.
- Hæld resten af æggemassen ovenpå. Læg låg på panden, hvis du har ét der passer til. Til nød, kan en bageplade også bruges.
- Lad frittataen stege ved svag varme, til æggemassen har sat sig.
- Læg asparges'ene på toppen, når æggemassen er stivnet og sæt nu panden i ovnen ved 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn).
- Bag frittataen færdig i ca. 10-15 minutter, eller til æggemassen er fast og din frittata er sprød og gyldenbrun.
- Pynt evt. med resten af rødløgene på toppen. Det kunne også være små tomater, agurk, purløg, peberfrugt i skiver eller ristet bacon
- Serveres lun, gerne på et stykke rugbrød. Vi spiste også sennep til og nogle af os ketchup 🙂
Noter
Prøv en italiensk æggekage, her med asparges, løg og ost – god til frokost eller brunch
Har du æg i køleskabet og en rest grøntsager, der trænger til at blive brugt? Så er en frittata et godt bud på nem og lækker aftensmad.
Vi nød retten som nem mad en aften. Den kan også fint serveres til brunch eller på frokostbordet. Den er også ganske dekorativ, så servér den også gerne for gæster eller til en buffet.
Hvad er frittata? Er det det samme som omelet og æggekage?
En frittata er en italiensk æggekage, der er lidt en blanding af omelet og æggekage. En frittata er ofte med kartofler eller grøntsager.
Ofte starter man med at tilberede den på panden og så bages den herefter færdig i ovnen. Fyldet kan vendes i æggemassen eller lægges på toppen. En frittata er ofte med mere fyld end en omelet og er derfor tykkere end en omelet og mere fast i konsistensen.
En omelet laves typisk hurtigt på panden og serveres ofte foldet om fyldet. Den er luftig og steges kun kort tid. Der er som regel kun æg i æggemassen i en omelet.
En æggekage bages som regel helt færdig på panden eller i ovnen. Den indeholder ofte mælk eller fløde og er tykkere og mere kompakt. Nogle tilsætter også stivelse til en æggekage, eller det gør jeg i hvert fald. Det har jeg dog også gjort i denne frittata.
Tips til opskriften:
- Brug gerne de grøntsager du har, eller som er i sæson. Det kunne være f.eks.: ramsløg, squash, aubergine, spidskål, peberfrugt, forårsløg, champignon?
- Tilsæt gerne skiver af kogte kolde kartofler – det gør din frittata mere mættende.
- Du kan bruge revet ost, feta, burrata eller mozzarella i stedet for skiver.
- Pisk fløde eller creme fraiche i stedet for mælk, hvis du vil gøre frittataen ekstra cremet.
- Servér frittataen lun med rugbrød eller en grøn salat til. Sød sennep og ketchup smager også godt til – det er afprøvet. 🙂
Frittata er en god ret at kende, hvis du vil lave mad i en fart og har både æg og grøntsager i køleskabet.
Retten er nem og hurtig at lave og kan varieres i det uendelige. Spring du bare på, hvis du er vild med de nemme æggeretter.
Rigtig god fornøjelse med din frittata. 🙂
Prøv også denne æggekage med spinat eller denne med blomkål.
Få mere inspiration i disse opskrifter på æggekager og omeletter:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.
