Snickerskage – sød, salt og chokoladesyndig

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

DSC_4872

Pinsen er slut og det har været nogle helt fantastiske fridage. Solskin, milde vinde. Eksploderende blomsterflor i haven. Insisterende fuglefløjt. Langsom puls, hyggelæsning, middagslure, grillhygge, vennevisit og…….selvfølgelig kagebag.

SKØNT! Elsker foråret for alt det skønne. Farverne og fridagene. Glæden og energien der genfinder sig i kroppen efter en lang lang vinter. Overskuddet er stort og der er ikke en udfordring der er for stor, heller ikke på kagebagefronten.

I månedsvis har jeg luret hos andre madbloggere. Hørt dem rose en helt bestemt kage til skyerne. Hørt advarsler om, at man ikke bør opholde sig i enrum med denne kage, man vil simpelthen komme til at spise den! Selv! 😉

DSC_4874

Det er snickerskagen der er tale om.

Jeg har set det som en udfordring. Som en bagedyst. Ville den virkelig være lige så lækker, som andre madbloggere beskrev? Jeg faldt første gang for snickerskagen hos Foodfanatic. Øj billederne så lækre ud og beskrivelsen også. Den kage måtte jeg absolut prøve. Dejligt med en kagebageudfordring. 🙂

Søndag skulle vi på visit hos vores rigtigt gode venner og jeg havde selvfølgelig sagt “Jeg tager kage med”. Jeg slår altid gerne til når der er en anledning. ELSKER når der er en anledning til at bage og det du’r jo ikke at jeg bager alt for tit uden anledning. Vægtskålen kommer jo ALT for nemt i ubalance med al den kagebag. Det KAN ikke være kagedag hver dag. Øv 😉

DSC_4884

Bestod kagen så? Kunne den leve op til mine skyhøje forventninger? JA det kunne den! Kagen var akkurat lige så sød, syndig og chokoladesyndig som jeg havde forestillet mig.

Men kagen er tung. Det er sjældent at jeg må give op efter et enkelt stykke. Denne er intens i smagen. Den er fyldt med lutter gode sager. Smør, sirup, sukker og chokolade, så sukkertrangen bliver hurtigt tilfredsstillet. Jeg KUNNE faktisk godt opholde mig i enrum med kagen uden at vold-forgribe mig på den 😉

Her kommer opskriften på Snickerskagen:

En snickerskage er en bombe fyldt med med chokolade, smør og peanuts
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Snickerskage med peanuts og chokolade
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: chokolade, dessertkage, mazarin, peanuts
Portioner: 2 tærter
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 200 blødt smør
 • 4 dl sukker
 • 3 æg
 • 4 dl mel
 • 1,5 tsk. bagepulver
 • 350 – 400 g saltede peanuts
 • Ingredienser til karamel:
 • 2 dl fløde brug gerne flødelight
 • 2 dl mørk sirup
 • 4 spsk kakao
 • 4 tsk vaniljesukker
 • 100 g smør
 • 100 gr sukker
 • Chokoladtopping:
 • 250 gram smeltet chokolade

Sådan gør du

 • Brug røremaskine og rør det blødgjorte smør sammen med sukker.
 • Tilsæt et æg af gangen og piske godt imellem hvert æg.
 • Bland bagepulver med mel og rør det i smørblandingen.
 • Fordel dejen i en lille bradepande eller 2 tærtefade som jeg.
 • Drys peanuts over dejen og bag kagen i ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft. Stik i kagen og tjek om den er færdigbagt, før du tager den ud.
 • Karamel:
 • Imens kagerne bager, laver du karamel. Jeg lavede dobbeltportion, da jeg ville være sikker på, at der var fyld nok til to kager. Mængden viste sig at passe.
 • Jeg undrede mig lidt over at der skulle kakao i karamellen, det synes jeg jo ikke der er i de originale Snickersbar? Jeg fulgte opskriften denne gang, men den næste Snickerskage jeg bager vil jeg prøve at undlade kakaoen. Smagen var jo i top, men jeg vil gerne frembringe en snickersssmag i "classic"-version. 😉
 • Mens kagen bages, koges karamelblandingen.
 • Bland alle ingredienserne og lad karamellen simre i ca. 10 minutter. Karamellen fordeles på den/de færdige kager, imens de stadig er varme.
 • Karamellen fordeles på kagerne. Karamellen vil være lidt tynd, men fortvivl ej. Den stivner når den afkøler.
 • Kagerne skal nu afkøle helt, minimum et par timer.
 • Nu er det tid til chokoladetopping.
 • Jeg smelter chokolade i mikrobølgeovnen. Det synes jeg er nemmest. Bræk chokoladen i stykker og smelt 20 sekunder af gangen. Omrør efter hver smeltning.
 • Chokoladen smøres på den afkølede kage. Kagen tildækkes og nu skal du bare vente på at chokoladen stivner. Ventetiden kan være lang 😉

DSC_4875DSC_4848

DSC_4861

Karamellen fordeles på kagerne. Karamellen vil være lidt tynd, men fortvivl ej. Den stivner når den afkøler. 
DSC_4866

Kagerne skal nu afkøle helt, minimum et par timer. Sæt gerne kager i køleskab eller i det fri, hvis der er køligt. DSC_4871Voila!

Så er der lækker Snickerskage!

Dagen er endnu bedre dagen derpå, hvis du skulle være så heldig at der er en rest tilbage;-)

Rigtig god fornøjelse med din snickerskage 🙂
DSC_4879


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

56
Skriv en kommentar

26 Kommentar tråde
30 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
27 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Anne


Ups… Jeg kom til at afkøle kagen noget, før jeg smed den varme karamel over (stupid me?)… Dog prikkede jeg nogle huller i kagen, før karamellen kom på…

Tror du, at det har nogen betydning, at kagen var halvkold?

Ved ikke hvorfor, jeg gjorde det, for har bagt kagen mange gange; og den er FANTASTISK!!!

Anja Kolding

Hej Gitte,

Jeg skal igang med denne lækre opskrift nu. Som i lige nu……!
Du skriver at du laver dobbelt op på karmellen. Jeg skal bare lige forstå det rigtigt. Jeg skal gange med 2 ikk?

Kærlig hilsen fra Anja

Mia

Hej
Jeg er nysgerrig på, om du har prøvet at lave karamellen uden kakao, og hvad du tænker om resultatet i så fald? Kagen her er på min to-do til næste fridag (torsdag om en uge) 🙂

Jeanett

Hej
Den kage lyder superlækker – elsker tanken om salt og karamel sammen 🙂
Desværre har vi det problem, at der er flere medlemmer i familien som er allergiske overfor peanuts, har du nogen erfaring med brug af andre former for saltede nødder?
Mvh.
Jeanett

Gurli

Hej Gitte
Det er en super kage,som jeg dog bager sjældent, for den er så svær at lade stå. Sidst jeg bagte den, blev karamellen grynet. Det skete ikke første gang, jeg bagte den. Har du nogen ide om, hvorfor den blev grynet.
Vh Gurli

Pia

Hej Gitte
Hvad størrelserne på dine 2 tærteforme, du bruger til snickerskagerne?
Og tak for en super blok.
Mvh Pia

Sine

Jeg prøver at bae snickerskage i dag for første gang med karamel lavet af kondenseret mælk?
Kagen skal først spises i morgen, den kan den godt holde til, ikke? Ville du opbevare den ved stuetemperatur eller i køleskab? Vh Sine

Lone

Er det meningen at karamellen smelter ned i kagen så den nærmest forsvinder fra overfladen eller er min karamel for tynd ?

Gubi

Kan ikke se om du bruger lys eller mørk chokolade?

Camilla

Lækker blog. Jeg vil prøve lave den med det der mælk på dåse, der bliver karmeller .
Passer mængden til ovnenes bradepande elle sådan en med låg.
?

Maja Emcken Bengtsson

Åh – sikke et hit!!!! Lavede dobbelportion til knægtens fodboldhold. Wauw… jeg er den bedste fodboldmor i hele verden!!!
Tak for opskriften Gitte.
Kh. Maja

Sarah

Jeg bagte kagen i sidste uge, og den blev super god. Et rigtigt hit! Jeg har dog aldrig oplevet, at folk ikke kunne klare mere end et stykke.. så den har holdt længe 🙂

Jeg kogte karamellen i en del mere en 10 minutter.. Kan slet ikke forstå at det kan være nok. Tror jeg gav den omkring 25 minutter – med rigtig godt resultat!

Solbritt

Hej gitte

Sidder her og savler mens jeg kigger på dine kageopskrifter. Der er så mange gode. Jeg skal have kage med tirsdag ligenu overvejer jeg toscatærten eller denne snickers kage? Vores standard får kager er høj så ingen almindelig kager men gerne en der imponere helt vild. Hvad synes du jeg skal vælge?

Mia Hansen

Hvor store var dine 2 tærteforme??

Nadja

Hej Gitte,
Jeg kan se, at du har brugt 26% madlavningsfløde. Tror du, at man kunne bruge den på 4%? :))

Hilsen Nadja

Kamilla

Super lækker kage, men min blev helt flad på midten. Så flad at karamellen gennemfarvede kagen, så der kun var en krans i tærteformen på ca 5 cm i kanten, hvor man kunne se den lyse kagebund! Tips til at få den knap så kompakt og flad???

Lærke

Jeg kaster mig ud i den onsdag aften, skal have orlovskage med på torsdag… du KAN vel ikke komme kl 14 😉 ??
Jeg vil prøve med dolce latten og koge en dåse. Dropper kakao! Og sluttelig serveres med vanilleis, hvis vi ellers har en fryser i køleskabet – det må jeg checke i morgen.

Hvis den kikser, kan jeg altid give dig skylden 😀 Knus

Christina Klok

Uhm, bager denne skønne, skønne kage for tredje gang og glææææder mig til, den er færdig. Jeg har tidligere serveret den med appelsinfileter og granatæble til dessert, det tager lidt af det “bastante”.

Linnea

Øhmmm altså jeg lavede den idag, og det smager mærkeligt.. af sådan æg, og den gad ik at blive bagt sådan som den skulle…

christina

hej gitte! Det ser rigtig lækkert ud! 🙂
Skal bare lige høre om den opskrift du har lagt ind er til 1 kage eller til to kager?

Mette

Uhmmmmm den skal da vist prøves :o)
Kan man mon bruge Dolce Latte karamelcreme på kagen? Så bliver kagen heller ikke så hård i kold tilstand? Er det ikke også noget med, at man kan lave karamelcreme ved at koge en dåse kondenseret mælk??

Helle

Den ser bare SÅ lækker ud!

Har du egentlig erfaringer med glutenfri kager?

Vi har prøvet at udskifte almindelig mel med glutenfrit mel til en brownie og det gik fint nok, men ved ikke om man generelt bare kan gøre det – ved du det?

Nadja

Det er der nok ikke nogen der ville lide nød af 😉

Men altså, den opskrift, som står, rakte den til 3 fad?

Nadja

Hvor mange personer rækker portionen mon til?
Evt. 28? 😀

Har nemlig tænkt mig, at bage den i muffinversion 😉

Jenny

Snickers kagen er bare…
Jeg husker ikke, at jeg kom kakao i karamellen, tilgengæld var en portion mere end rigeligt til min kage, i kold tilstand skulle der godt med vægt på kokkekniven for at skære den ud, men hvor den smagte…

A + K = ♥

Eeeelsker bare sneakerskage, så lækkert med det super saltede knas, søde bund og bitre chokotopping!

– Anne

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer