•  
 •  
 •  
 •  
 •  

DSC_4872

Pinsen er slut og det har været nogle helt fantastiske fridage. Solskin, milde vinde. Eksploderende blomsterflor i haven. Insisterende fuglefløjt. Langsom puls, hyggelæsning, middagslure, grillhygge, vennevisit og…….selvfølgelig kagebag.

SKØNT! Elsker foråret for alt det skønne. Farverne og fridagene. Glæden og energien der genfinder sig i kroppen efter en lang lang vinter. Overskuddet er stort og der er ikke en udfordring der er for stor, heller ikke på kagebagefronten.

I månedsvis har jeg luret hos andre madbloggere. Hørt dem rose en helt bestemt kage til skyerne. Hørt advarsler om, at man ikke bør opholde sig i enrum med denne kage, man vil simpelthen komme til at spise den! Selv! 😉

DSC_4874

Det er snickerskagen der er tale om.

Jeg har set det som en udfordring. Som en bagedyst. Ville den virkelig være lige så lækker, som andre madbloggere beskrev? Jeg faldt første gang for snickerskagen hos Foodfanatic. Øj billederne så lækre ud og beskrivelsen også. Den kage måtte jeg absolut prøve. Dejligt med en kagebageudfordring. 🙂

Søndag skulle vi på visit hos vores rigtigt gode venner og jeg havde selvfølgelig sagt “Jeg tager kage med”. Jeg slår altid gerne til når der er en anledning. ELSKER når der er en anledning til at bage og det du’r jo ikke at jeg bager alt for tit uden anledning. Vægtskålen kommer jo ALT for nemt i ubalance med al den kagebag. Det KAN ikke være kagedag hver dag. Øv 😉

DSC_4884

Bestod kagen så? Kunne den leve op til mine skyhøje forventninger? JA det kunne den! Kagen var akkurat lige så sød, syndig og chokoladesyndig som jeg havde forestillet mig.

Men kagen er tung. Det er sjældent at jeg må give op efter et enkelt stykke. Denne er intens i smagen. Den er fyldt med lutter gode sager. Smør, sirup, sukker og chokolade, så sukkertrangen bliver hurtigt tilfredsstillet. Jeg KUNNE faktisk godt opholde mig i enrum med kagen uden at vold-forgribe mig på den 😉

Her kommer opskriften på Snickerskagen:

En snickerskage er en bombe fyldt med med chokolade, smør og peanuts
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Snickerskage med peanuts og chokolade
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: chokolade, dessertkage, mazarin, peanuts
Portioner: 2 tærter
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 200 blødt smør
 • 4 dl sukker
 • 3 æg
 • 4 dl mel
 • 1,5 tsk. bagepulver
 • 350 – 400 g saltede peanuts
 • Ingredienser til karamel:
 • 2 dl fløde brug gerne flødelight
 • 2 dl mørk sirup
 • 4 spsk kakao
 • 4 tsk vaniljesukker
 • 100 g smør
 • 100 gr sukker
 • Chokoladtopping:
 • 250 gram smeltet chokolade

Sådan gør du

 • Brug røremaskine og rør det blødgjorte smør sammen med sukker.
 • Tilsæt et æg af gangen og piske godt imellem hvert æg.
 • Bland bagepulver med mel og rør det i smørblandingen.
 • Fordel dejen i en lille bradepande eller 2 tærtefade som jeg.
 • Drys peanuts over dejen og bag kagen i ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft. Stik i kagen og tjek om den er færdigbagt, før du tager den ud.
 • Karamel:
 • Imens kagerne bager, laver du karamel. Jeg lavede dobbeltportion, da jeg ville være sikker på, at der var fyld nok til to kager. Mængden viste sig at passe.
 • Jeg undrede mig lidt over at der skulle kakao i karamellen, det synes jeg jo ikke der er i de originale Snickersbar? Jeg fulgte opskriften denne gang, men den næste Snickerskage jeg bager vil jeg prøve at undlade kakaoen. Smagen var jo i top, men jeg vil gerne frembringe en snickersssmag i "classic"-version. 😉
 • Mens kagen bages, koges karamelblandingen.
 • Bland alle ingredienserne og lad karamellen simre i ca. 10 minutter. Karamellen fordeles på den/de færdige kager, imens de stadig er varme.
 • Karamellen fordeles på kagerne. Karamellen vil være lidt tynd, men fortvivl ej. Den stivner når den afkøler.
 • Kagerne skal nu afkøle helt, minimum et par timer.
 • Nu er det tid til chokoladetopping.
 • Jeg smelter chokolade i mikrobølgeovnen. Det synes jeg er nemmest. Bræk chokoladen i stykker og smelt 20 sekunder af gangen. Omrør efter hver smeltning.
 • Chokoladen smøres på den afkølede kage. Kagen tildækkes og nu skal du bare vente på at chokoladen stivner. Ventetiden kan være lang 😉
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

DSC_4875DSC_4848

DSC_4861

Karamellen fordeles på kagerne. Karamellen vil være lidt tynd, men fortvivl ej. Den stivner når den afkøler. 
DSC_4866

Kagerne skal nu afkøle helt, minimum et par timer. Sæt gerne kager i køleskab eller i det fri, hvis der er køligt. DSC_4871Voila!

Så er der lækker Snickerskage!

Dagen er endnu bedre dagen derpå, hvis du skulle være så heldig at der er en rest tilbage;-)

Rigtig god fornøjelse med din snickerskage 🙂
DSC_4879


 •  
 •  
 •  
 •  
 •