Grøntsagssuppe. Uhm her får du opskriften på en nem blendet suppe med kartofler, broccoli og porrer.
Denne suppe er et rigtigt vitaminboost. En sund og lækker grøntsagsuppe, hvor du får brugt en masse grøntsager.
Suppen er fedtfattig og kalorielet og den er et rigtigt godt alternativ, hvis du og familien en dag trænger til en kødfri dag.
Grøntsagssuppen var et hit herhjemme og den sunde suppe var nem at lave. Den vil være et hit som nem aftensmad, en dag I har travlt.
Grøntsagerne skal bare snittes i mindre stykker, koges med bouillon og blendes til sidst. En genial hverdagsret – sundt hjemmelavet fastfood.
Hvis du legérer suppen med en flødeost og/eller lidt fløde, vil det gøre suppen endnu mere cremet og lækker.
Ønsker du en mere kalorielet version, kan dette helt udelades. Bruger du kartofler i suppen, vil de fungere som jævning, når du blender suppen. Det er smart. 🙂
Du kan bruge en Philadelphia flødeost f.eks. med hvidløg, men alle slags flødeoste med krydderi kan bruges.
Jeg har brugt kartofler, porrer og broccoli til denne grøntsagssuppe. Du kan bruge lige de grøntsager du har på lager: gulerødder, peberfrugt, løg, jordskokke, blomkål?
Måske du opfinder din helt egen suppefavorit?
Jeg iler med at bringe dig en rigtig god grund opskrift på suppe her:
Blendet grøntsagssuppe med kartofler broccoli & porrer – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 4-5 spsk olie
- 3 løg i tern
- 5 fed hvidløg
- 4 bouillonterninger hjemmelavet suppefond er dog at foretrække
- 3 porrer i skiver
- 10 kartofler i grove tern. Ca. 7-900 gram
- 1 broccoli i buketter
- 2½ liter kogende vand
- 1 flødeost ell. evt. 1 dl. fløde. kan udelades
- Salt/peber
Sådan gør du
- Svits løg, hvidløg og bouillonterninger i olien. Tilsæt kartofler og svits med i 3-5 minutter. Krydr med salt og peber. Rens broccoli og porrer og skær i tynde skiver/del i buketter. Tilsæt og svits grøntsagerne med i nogle minutter
- Tilsæt kogende vand og krydderier og lad suppen simre under låg i minimum 15 minutter. Blend suppen med en stavblender. Tillsæt evt. flødeost og fløde. Du kan nøjes med en af delene eller begge. Smag suppen til med ekstra salt og peber.
- Nydes med et lækkert suppebrød til
Noter
En nem, sund, billig og fedtfattig suppe med grøntsager med porrer, broccoli og kartofler
Når vi spiser suppe her på matriklen, spiser vi næsten altid et lækkert madbrød til.
Det kunne være dette nemme og lækre hvidløgsbrød med havregryn, som helt klart er familiens favorit.
Det lyder vildt overskudsagtigt sådan både at lave suppe og hjemmelavet hvidløgsbrød.
Tro mig, fra start til slut gik der under 1 time med at tilberede måltidet.
Ikke så ringe, når man tænker på, at portionen rækker til 2 dage. I morgen skal suppe og brød blot varmes.
Hvilken fornøjelse at se frem til. Jeg elsker bare nem mad på dag 2.
Du kan også bare servere ristede bacontern eller brød croutoner på toppen af suppen.
Det er nemt at lave en blendet grøntsagssuppe med broccoli, porrer og kartofler – se billederne her:
Hjemme i min familie er vi vilde med gode grøntsagssupper. Sund, nem og billig aftensmad, der også fungerer godt som forret eller let ret til frokost.
Prøv også en suppe kun med broccoli eller en ren kartoffelsuppe. Denne ostesuppe er også med porrer og den er også rigtig god.
Hvis du gerne vil se flere suppe opskrifter, så klik her eller se med nedenfor.
Få flere lækre opskrifter på gode grøntsagssupper her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hvad er det for krydderier der skal i – der nævnes først salt og peber til sidst