Grove scones med rugmel. Her får du opskriften på grove scones med havregryn og rugmel.

Nybagte boller med iskoldt smør på. Det er der næsten intet der kan stikke. Smør der smelter, lidt marmelade, lidt ost, en god pølse eller lidt syndig Nutella måske?
I dag serveres der grove scones med rugmel på bloggen. Scones der er et hit, når du er sulten lige NU og bare gerne vil have nybagt brød i en fart.
Scones er bagt med bagepulver og skal slet ikke hæve. Smart at bage brød uden gær. Dejen røres blot sammen, formes og bages i 20 minutter. Voila!

Jeg har bagt utallige scones-varianter i tidens løb og du finder dem alle på bloggen.
Denne opskrift på chokoladescones er særligt populær men prøv også denne med revet æble i, Uhm!
Få inspiration til flere scones opskrifter ved at klikke her eller se med nederst i dette indlæg.

Varianten du skal høre om i dag, er fyldt med fibre fra havregryn og rugmel.
Bollerne mætter godt og kan fint serveres som mellemmåltid, som brunch tilbehør, som frokost tilbehør eller som suppe brød måske?
Det vil også være hurtigere at bage scones, end at køre til bageren? Bare lige et tip til dig. 😉
Uhm sådan en lun scone med smør der smelter, <3 
Opskriften er rigtig nem og du kan fint justere melmængder og meltyper efter eget valg. Brug mere/mindre groft mel alt efter hvad du foretrækker.
Mindst halvdelen skal dog helst være hvedemel, ellers vil bollerne blive for “tunge”. Hvedemel giver luftighed og får brød til at hæve flot op.
De grove scones var herhjemme i min familie – de var helt vilde med dem faktisk.
Opskriften på scones’ene er rigtig nem og du får opskriften lige her:
Grove scones med rugmel og havregryn – opskrift

Ingredienser
- 1 liter tykmælk/yoghurt el. lign eller mælk, kærnemælk ell. lign. Jeg brugte vaniljeyoghurt. Du kan også bruge ½ liter yoghurt og ½ liter mælk/vand
- 2 spsk sirup lys/mørk. Kan erstattes med honning/sirup
- 150 gram rugmel 3 dl. Kan erstattes af andet groft mel, f.eks. grahamsmel/fuldkornsme
- 100 gram havregryn 3 dl Kan erstattes af andet groft mel, f.eks. grahamsmel/fuldkornsme
- 5-700 gram hvedemel eller til dejen slipper fad og fingre. Mængden afhænger af hvilken surmælksprodukt du bruger
- 5 tsk bagepulver
- 1½ tsk salt
- Evt. pensling: mælk/tykmælk/kærnemælk.
- Drys: sesam/solsikkefrø
Sådan gør du
- Hæld tykmælk/yoghurt i en skål og tilsæt sirup/honning. Andet surmælksprodukt kan bruges. Du kan også bruge ½ yoghurt og ½ mælk/vand

- Tilsæt rugmel/havregryn, bagepulver og salt. Tilsæt mel lidt af gangen. Brug gerne køkkenmaskine, elpiskerens dejkroge el. håndkraft. Tilsæt mel, til dejen slipper fad og fingre. Bruger du f.eks. mælk i dejen, vil du skulle bruge mere mel.

- Beklæd en bageplade med bagepapir. Form scones og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dyp evt. fingrene i hvedemel, hvis dejen klistrer lidt for meget.

- Pensl gerne bollerne med lidt mælk/tykmælk og drys med sesam/solsikkekerner.

- Bag scones'ene 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne og sprøde

- Nydes lune med smør på

Noter
Kan også laves med mælk/vand, kærnemælk ell. lign. Jeg brugte vaniljeyoghurt.
Du kan også bruge ½ liter yoghurt og ½ liter mælk/vand. Melmængden du skal bruge kan variere.Scones smager bedst på bagedagen, men kan lunes i mikroovn/dagen efter. Fryseegnet.
Tilsæt gerne rabarber og eller æbler til dejen
Boller bagt med bagepulver – hvor er det nemt at bage brød uden gær. Prøv disse nemme grovboller
Verdens nemmeste scones – og SÅ lækre!
I dag spiste vi scones’ene til min mands fødselsdag. Derfor er kurven pyntet fint med flag her. De grove scones fungerede altså også rigtigt fint som nemme grovboller / grove fødselsdagsboller. 
Kan scones fryses?
Jeps! Scones er bedst på bagedagen, men de kan fint fryses.
Bagepulver i dejen gør, at bollerne ikke holder sig friske helt så længe. Hvis I ikke får dem spist, så frys dem gerne.
Sådan laver du grove scones – se billederne her:
På en halv time kan der være en lækker lun scones på din tallerken. Ja man skulle næsten ikke tro det, men det passer altså.
Vil du mon springe over hvor bagegærdet er lavest sammen med mig? 🙂

Hvis du ikke har prøvet at bage scones før, er jeg sikker på at du vil blive fan. De er så nemme at bage og du kan lynhurtigt forkæle din familie med et fad nybagte boller.
Grovbollerne uden gær vil være perfekte at lave til som nemme morgenbrød morgenmaden, en dag I ikke gider køre til bageren. De er også et hit, hvis/når I kommer sultne hjem om eftermiddagen.
Her i huset er vi fan af groft brød, så derfor er der rigeligt med groft mel i dagens variant.
Da mine børn var små, var hvidt brød det største hit. Nu sætter børnene pris på groft, sundt og grønt og efterspørger det helt af sig selv.
Håber disse nemme grove scones også bliver et hit hjemme hos dig. Glæd dig. En lun scone med iskoldt smør på.
Prøv også disse med kanel eller disse med ekstra havregryn.
Uhm – rigtig god bagefornøjelse til dig 🙂
Få flere gode opskrifter på scones her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.








Hej Gitte.
Kan man gemme noget af dejen til dagen efter, i stedet for at bage dem alle på samme tid.
Vh Ulla