Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemomme

  • Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemomme
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemommeLørdag, solskin, dovendriven på trampolinen og adhoc sygeplejerske for sønnike med brækket arm.

Dumpe lyde af æbler der rasler ned fra æbletræet.  Æblerne lander blødt på det lange græs. Jamen altså, hver eneste weekend kan vi høste en kæmpe skål æbler og hvor er det da skønt. Ingen beklagelser herfra. 😉

Æbler

Det skulle da lige være, at det nogen gange kan knibe med påhit-som-heden og energien til at få produceret noget af alle de æbler.

Det var også udfordringen i dag.  Tænke, tænke. Lækkersult følte jeg ikke. Selv en Bagenørd kan få fed kage nok. Hvis det skulle være, skulle det være en kalorielet kage. Hvad med en gulerodskage med kanel og revet æble, helt uden fedtstof?

Ja den prøver vi da og jeg gad kun skrælle 5 æbler, resten gemmer jeg til i morgen. Måske der er mere æble-energi der?DSC_9255

Her kommer opskriften på:

Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemomme (til 2 tærtefade):

Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemomme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 2 tærter
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 250 gram farin
  • 8 revne gulerødder
  • 6 revne æbler
  • 325 gram mel
  • 2 tsk. natron 1 tsk. bagepulver, 1 knivspids salt.
  • 2 tsk. vanillesukker 5 tsk. kanel og 1 tsk. kardemomme,
  • Drys: Flormelisdrys alm. glasur eller en mere kalorieholdig frosting lavet af:
  • 200 gram flødeost 2 dl. flormelis og 100 gram blødt smør, 1 tsk. vanillesukker

Sådan gør du

  • Pisk æggene godt med farin. Brug elpisker eller røremaskine.
  • Tilsæt revne gulerødder og æbler
  • Bland melet med kanel og kardemomme, vanilje, bagepulver og natron og tilsæt.
  • Rør forsigtig blot med dejskraber
  • Pensl to tærteforme og fordel dejen heri. Du kan også bage halvdelen som muffins?
  • Bag gulerodskagerne i ovnen i 25-30 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige når der ikke længere er dej på den strikkepind du stikker i 🙂
  • Der breder sig den lifligste duft af gulerod/-æblekage. Der må snuses 🙂
  • Lad kagen afkøle før du putter topping på

Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemommeTilsæt evt. rosiner og nødder til kagen. Jeg har et eller andet med rosiner i kage, er ikke top-fan er du? Tror nu det vil smage ret lækkert?

Her følger lidt billeder af kageprocessen fra start til slut. En nem og hurtigtrørt kage, kast dig roligt ud i den. Måske du også høster æbler i kilovis i haven og har gulerødder på lager?

Gulerodskagen smagte himmelsk!Færdigbagt gulerodskageÆblerne søder og giver fugtighed og man savner slet ikke fedtstof. Det er dit valg om du putter frosting på eller bare nøjes med et mere kalorielet flormelis-drys. Jeg havde underligt nok ikke lyst til fede smørting i dag, men også fint nok at kunne sige nej, bare engang i mellem 😉

Ok indrømmet. Jeg spiste to stykker kage så. Det må man godt når der hverken er fedtstof i kagen eller på toppen, ikke? 😉

Nå suk – hvad stiller jeg mon nu op med det resterende æblebjerg i morgen? Vi finder nok på noget. Endnu en crumble måske? 🙂

P.S.: Dagens opskrift har jeg fundet inspiration til på Hjerteforeningens hjemmeside. Kig forbi. Der er masse gode sunde opskrifter, også på kage 🙂ÆblerFamilien skulle have været til fødselsdag på Fyn i morgen , men nogen af os bliver hjemme. Nogen har brækket armen og nogen af os andre bliver hjemme og forkæler  den delvist handicappede.

Vi trænger til at komme til hægterne oven på de sidste dages strabadser der har budt på hårde udsving fysisk som  psykisk. Vi har stadigvæk en MR-undersøgelse af armen truende i horisonten. Er alt mon ok med den arm? Vi krydser fortsat fingre – os der kan 😉Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemommeEt efter-foto: Her ser i fødselsdagskagen. Glaseret med glasur. Den blev spist til sidste krumme 🙂DSC_9254


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

20
Skriv en kommentar

10 Kommentar tråde
10 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
10 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jens Verner Hansen

Det undrer mig, at man ikke skriver opskrifter med grønsager og frugt ud i vægt, for vi ved jo alle at de kan have forskellig forskellig størrelse, så bliver det mere præcis

Bente

Bedste kage jeg har smagt i lang tid tak for den

Miriam Koldt

Jeg håber at få et svar før fredag da jeg påtænker at lave denne.

er der til 2 hele tærter i den opskrift?? Dvs hvis jeg vil lave 1 tærte skal jeg halvere opskriften?

Mvh Miriam

Simone

Et lille tip er, at hvid hvedemel kan erstatte 50% af hvedemelet i kager, hvilket jo faktisk betyder, at kagen er med 50% fuldkorn (fordi hvid hvede er 100%), og dermed er grovere end de fleste rugbrød ? Jeg har desuden også god erfaring med at tilsætte vanilleproteinpulver og sødemiddel, og så undlade sukker helt.
Ydermere kan man få buko flødeost med 5% fedt, og med lidt sødemiddel og citronskal smager det drøngodt på gulerod- og squashkage!

Camilla

Kagen lyder rigtig lækker. Den skal jeg prøve i aften 🙂

Eva

Hej Gitte.
Tak for en dejlig blog! 🙂 Jeg vil gerne bage denne lækre kage – men helst i et ovnfast fad, da jeg ikke har nogle gode tærteforme. Hvilken str. fad, tror du opskriften (eller evt halv opskrift) passer til?
Mvh Eva.

Inge

Hej.

Blev så glad over overskriften, fedtfattig med æbler 🙂
Men, så har du vildt meget sukker i, farin 🙁
Hvad ville du bruge i stedet for sukker, når nu jeg ikke må få sukker?
Jeg har prøvet med flere sukkererstatninger, men det er svært at finde forholdet til almindeligt sukker.
Flere revne æbler, vil det mon søde, eller bliver kagen for fugtig så?
(Du skrev i anden opskrift at du laver ting uden sukker til din datter, så håber, du også har bagt uden sukker 🙂 )

🙂
Inge

Inge Hagde

Tak Gitte 🙂 🙂 har snart fødselsdag så det vil være lidt nemmere for mig at lave dem på forskud 🙂

Mvh
Inge

inge

Hej Gitte.
Er den fryseegnet hvis jeg laver den som muffins ?
Og dine muffins med skinke, feta og soltørrede tomater kan de også fryses?
Tak for en super god blog – jeg er stor forbruger af dine lækre opskrifter 🙂

Mvh
Inge

Mai-Britt

Tak for inspiration til en dejlig kage, som min mand også kunne spise af uden at få dårlig samvittighed 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer