Hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovs. Her får du en rigtig god lækker opskrift på saftige hakkebøffer, i en ny version med hvidløg.
Så lækre. Her får du bøfferne serveret med nye kartofler og brun sovs lavet på panden med fløde.
Bøf med løg er en storfavorit her i huset.
Vi har lavet dem i alverdens afskygninger både med glaserede løg, i flødesovs, hakkebøffer i burgere og mange andre varianter. Du kan også lave hakkebøffer i fad i ovnen?
Få tips til flere gode nemme opskrifter på hakkebøffer nederst i dette indlæg.
Skal og vil jeg vække jubel i min familie, skal jeg bare sige “Vi skal spise hakkebøf” når sultne ivrige sjæle i familien spørger: “Hvad skal vi spise i aften??”.
Jublen var også stor i dag. Drengene i familien havde været ude på en vildt lang stroppetur i skoven og havde samlet rigtigt meget appetit.
“Vi skal have hakkebøf, bløde løg, kartofler og brun sovs” sagde jeg, da de friske trådte ind i køkkenet igen. Jeg kunne ikke have gjort dem gladere 🙂
Dagens hakkebøf-variant er selvfølgelig med et lille twist. Hvo intet vover, intet vinder, du ved 😉
I dag serveres hakkebøfferne med hvidløg i farsen og det var delikat, kan jeg love dig! Er du også vild med hvidløg?
Hvidløgssmagen giver en god ekstra twist til bøfferne – de er så lækre! Du kan selvfølgelig sagtens udelade hvidløg og bruge opskriften til almindelige hakkebøffer. En rigtig nem opskrift også, og du får den lige her:
Hakkebøffer med bløde løg, hvidløg og brun sovs – få en god opskrift her:
Ingredienser
Hakkebøffer:
- 1 kg hakket oksekød
- 8-10 fed hvidløg mindre kan gøre det, mængden bestemmer du selv. Hvidløg kan også udelades
- 3 store løg i skiver Du kan bruge flere løg, hvis I er store løgspisere
- 3 store rødløg i skiver
- Salt/hvidløgspeber
- Smør til stegning
Brun sovs:
- Stegesky fra panden
- ½ liter kogende vand
- ½ liter mælk
- 2 oksebouillonterninger
- 2½ dl fløde kan erstattes med mælk
- Kulør
- Salt/hvidløgspeber
- jævning
Sådan gør du
- Skær løgene i skiver og svits dem brune og bløde i smør. Brug din største pande.
- Når løgene er fine, så hæld dem over i et ildfast fad og hold dem varme under stanniol i ovnen på 150 grader.
- Rør oksefarsen med salt/hvidløgspeber og friskpressede hvidløgsfed. Rør godt, til hvidløget er godt rørt ind ind i farsen
- Form hakkebøffer og brun bøfferne 4-5 minutter på hver side. Steg i rigeligt smør.
- Krydr godt med salt og peber
- Når bøfferne er fine, så læg dem i det ildfaste fad og fordel løgene godt på toppen. Sæt fadet tilbage i ovnen og hold det varmt v. 150 grader, til kartofler og sauce er færdigt.
Brun sovs:
- Kog panden af med ½ liter kogende vand og bouillonterninger. Lad saucen koge op
- Tilsæt mælk, fløde og kulør og lad saucen koge op nogle minutter. Rør jævning i.
- Smag saucen til med salt og peber
- Bøfferne serveres med sauce, evt. nye kartofler og dampet blomkål
Noter
Hvidløg kan udelades
Prøv at putte lidt akaciehonning eller sukker i løgene, det smager lækkert Bøfferne kan også steges færdig i ovnen FryseegnetLækre bøffer af oksefars – de smager skønt med hvidløg i farsen
Det var totalt lækre hakkebøffer. En totalt succes omkring middagsbordet.
Måske du synes det lyder lidt vildt med alle de hvidløg? Det var det slet ikke. Det smagte SÅ godt altså!
Reducér dog gerne i mængden af hvidløgsfed, hvis du synes. Du bestemmer.
De bløde løg forsvandt som dug for solen og uanset hvor mange løg jeg laver, så bliver der altid spist op.
Vi var 4 til bords og 3 rødløg og 3 almindelige løg forsvandt rasende hurtigt. Lav gerne rigeligt løg, de skal nok blive spist.
Jeg er fan af halvt rødløg/halvt almindelige løg, på mine hakkebøffer. Bare brug de løg du lige har.
Retten er nem at lave og kan fint fungere som hverdagsmenu. Bøfferne vil også være en succes til en buffet eller til gæster måske? Prøv dem til nye kartofler – uhm.
Se her hvor nemt du kan trylle hvidløgshakkebøfferne:
Sådan laver du hakkebøffer med hvidløg, bløde løg og brun sovs – se billederne her:
Hvidløgs hakkebøffer med nye kartofler, blomkål og brun sovs – nem pandesovs.
En fin søndagsmenu og en fornem hverdagsmenu også. Hvem elsker ikke en god hakkebøf. Overrask ved at servere hakkebøf med et hvidløgstwist.
Jeg er sikker på, at din familie og dine gæster vil være med på den. 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på hakkebøffer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Jeg håber du har haft en god weekend?
Min er gået tju-hej med fredags aftenvagt- og lørdagsvagt på biblioteket og fødselsdag på Fyn bagefter.
Hvis du følger med på bloggens Facebook-side, og har lyst, kan du smugkigge billeder fra min dag hos svigermor og svigerfar i går. En skøn dag 🙂