Æbleboller med kanel. Her får du en god nem opskrift på saftige boller med æbler og kanel.
Vi har SÅ mange æbler i haven og hvor er det skønt, for æbler kan man jo bruge til så meget. Kager, æbleflæsk, desserter og ja også lækre æble kanel boller.
Det er disse boller du skal høre om i dag og dem kan du godt glæde dig til at smage. Æbler og kanel er jo bare den bedste kombination!
Æbler i boller giver både saftighed og en god sød frisk smag, der virkelig klæder bollerne. Æblerne gør også, at bollerne holder sig friske i længere tid. Smart! 
Disse æbleboller er grove med havregryn og der er intet fedtstof i dejen, så det er lækre sunde boller.
Perfekte som et lille sødt mellemmåltid i madpakken eller eftermiddagssnack med smør på.
Bollerne er meget nemme at lave og du skal bruge få ingredienser. Opskriften får du lige her.
Få inspiration til flere opskrifter med æbler nederst i dette indlæg.
Æbleboller med kanel – opskrift på boller med æble

Ingredienser
- 6 dl lunkent vand du kan også bruge mælk eller gerne tykmælk/yoghurt el. lign.
- 25 gram gær
- 1 spsk sukker kan erstattes med honning
- 100 gram havregryn kan erstattes med groft mel
- 400 gram revet æble - gerne med skræl jeg brugte 5-6 små æbler. Kan erstattes med squash, gulerod, rødbede
- 1½ tsk kanel kan udelades og/eller suppleres med lidt kardemomme
- 1-1100 gram hvedemel ca.
- 1½ tsk salt
- Pensling: vand/mælk eller sammenpisket æg
- Drys: Kanelsukker af 1-2 tsk kanel og 1-2 spsk sukker
- evt. grofthakkede mandler og rosiner
Sådan gør du
- Lun væsken og rør gæren ud heri. tilsæt sukker og havregryn. Vask æblerne og riv dem groft. Er skrællen fin, så behøver du ikke skrælle æblerne

- Rør revet æble i dejen

- Tilsæt nu kanel, salt og hvedemel lidt af gangen, til dejen kan slippe fad og fingre. Måske du skal bruge lidt mere/mindre end jeg har brugt. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i 30-45 minutter (gerne i ovnen på 30 grader)

- Beklæd en bageplade med bagepapir og form nu boller og sæt herpå. Jeg fik 20 boller af denne portion. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, gerne i ovnen v. 30 grader

- Pensl bollerne med mælk/vand eller sammenpisket æg og drys kanelsukker på. Du kan også drysse grofthakkede mandler på

- Bag bollerne ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), ca. midt i ovnen. Bagetiden afhænger af bollernes størrelse. De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune

- Lad bollerne "dampe lidt af" før I kan nyde dem lune med smør på. Smager også godt kolde med syltetøj på eller bare kolde som "gnaveboller".

Noter
Bollerne kan laves med squash, gulerod, rødbede? Udelad kanel i så fald
Æblebollerne kan fryses.Rosiner, nødder eller mandler er også lækre i bollerne.

Sikke nogle lækre saftige boller med æbler og kanel
Æble kanel bollerne er grove med havregryn, så de mætter godt.
Bollerne smagte skønt og vi nød dem nyde dem lune med smør på. De smager godt som de er eller med syltetøj på og de kan også nydes kolde som “gnaveboller” i madpakken måske?

Lav gerne en stor portion og frys ned. Bollerne er et hit til madpakken eller skovturen? De er også gode som tur-boller hvis I skal køre langt i bilen.
Havregryn i dejen gør at bollerne mætter godt og så indeholder de jo både kostfibre og gode sunde æble vitaminer også.
Bollerne er jo helt fri for tilsætningsstoffer er de også. Hjemmebag er bare bedst.
Prøv også disse æblemuffins uden æg og smør, de er også gode i madpakken.

Tips til opskriften:
- Prøv at putte rosiner i dejen, hvis du er til den slags? Tjek også opskriften på rosinboller ud her.
- Bollerne kan også laves med f.eks. squash, rødbeder, gulerødder? Udelad så bare kanel i så fald. Mon ikke også æbler kan erstattes med pærer?
- Kanel kan udelades og/eller suppleres med lidt kardemomme. Få en anden opskrift på æbleboller – æblebrud uden kanel her.
- Kan også bages som et helt æblebrød i franskbrødsform? Bagetiden vil ca. skulle fordobles.
- Hvis skrællen er fin på dine æbler, behøver du ikke skrælle dem. Bare vask dem godt, før du river dem.
- Bollerne kan også koldhæves, brug mindre gær i så fald. Tjek også denne opskrift på nemme koldhævede æbleboller ud her

Har du mon prøvet at bage æbleboller før? Jeg er sikker på du og din familie bliver fan.
Vi nød bollerne i sommerhuset og vores søde gæst ville gerne have en pose med hjem. Det må da siges at være en god anbefaling. 🙂
Spring du bare på en portion af de lækre æbleboller, eller måske vi skulle kalde dem kanelboller med æbler?

Få flere opskrifter med æbler ved at klikke her eller få inspiration nedenfor:
Du kan finde mere æbleinspiration i disse opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.







