Juleboller. Uhm her får du opskriften på lækre jule boller med marcipan.
Orv nogle lækre juleboller du skal høre om i dag. De blev bare helt perfekte. Bløde, søde og fyldt med god krydret smag af julekrydderier, æble, smør og marcipan. Uhm <3
Jeg dryssede kanelsukker og mandeldrys på toppen og det var bare en helt perfekt topping til en julebolle. Dem skal du altså glæde dig til at prøve.
Uha – jeg dristede mig også til at putte rosiner inden i bollerne.
Normalt er jeg ikke fan af rosiner i bagværk, men rosiner i juleboller er et must.
Rosiner går så godt i spænd med revet æble og julekrydderier. Julebollerne smager skønt med rosiner, så gør du gerne forsøget også.
Det er jo de brændte rosiner der ikke smager godt. De kan dog fint undgås, hvis bare du er opmærksom, når du triller bollerne. Sørg for at rosinerne ikke stikker ud.
Har du et traumatisk forhold til rosiner i bagværk, så udelad dem endelig 🙂
Disse boller kan du sagtens lave lave hele året, også selvom jeg kalder dem juleboller.
Er du også til gode julede krydderier som kardemomme og kanel året rundt, så spring du bare på en portion.
Julebollerne er også oplagte at lave som æbleboller, når du har mange æbler på lager. Du kan snildt bruge 2-4 æbler til en portion.Marcipanen kan du fint udelade, hvis du ikke lige har den på lager, så fortvivl ej.
Der bliver 20 juleboller af denne portion. De kan fint fryses, hvis I ikke kan spise dem alle på én gang.
Bollerne holder sig friske et par dage, hvis du opbevarer dem i en tætsluttende pose.
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:
Juleboller – krydrede æbleboller med marcipan – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 5 dl mælk kærnemælk el. lign. kan også bruges
- 75 gram smør
- 2 spsk sukker
- 25 gram gær
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 900 gram hvedemel
- 1 spsk kanel
- 1 spsk kardemomme
- 2 tsk stødt ingefær
- 1 spsk vaniljesukker
- 2-3 revne æbler kan udelades eller erstattes med f.eks. pærer
- 100 gram marcipan (revet) kan udelades
- 1½ dl rosiner kan udelades
Pensling og drys:
- 1 æg til pensling, kanel og finthakkede mandler
Sådan gør du
- Lun mælken og smørret i mikrobølgeovnen
- Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg
- Riv æblerne og tilsæt sammen med rosinerne og det revne marcipan. Tilsæt salt og krydderier. Bland melet i lidt efter lidt.
- Ælt dejen til den slipper fad og fingre. Måske skal du ikke bruge alt melet, måske skal du bruge lidt mere
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til den er hævet godt op.
- Beklæd en bradepande med bagepapir og form 20 boller. Fold dejen om rosinerne, så de ikke stikker ud
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med kanel, sukker og finthakkede mandler. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i minimum 30 minutter
- Bag bollerne 10-14 minutter v. 175 grader varmluft. (200 grader alm. ovn) - afhængigt af størrelseHold godt øje med bollerne. De må ikke få for lang tid i ovnen, så bliver de mørke og tørre
Noter
Lækre, svampede og krydrede jule boller – dejlige æbleboller med julekrydderier
Orv hvor er de altså bare gode de juleboller! Store, bløde, søde og kanelsukker-sprøde på toppen. Uhm. Du skulle prøve dem lune med et lag smør på. Halløj en lækkerbisken 🙂
Vi glæder os allerede til i morgen, hvor julebollerne skal med i madpakken som et ekstra lækkert sødt mellemmåltid.
Juhuu – nu har vi nogle boller i fryseren. Jeg glæder mig allerede til at sende nogle poser med mine store børn hjem, når de har været hjemme på weekend.
Det vil også være perfekt med en lun julebolle i juledagene. Perfekt mellemmåltid, til den lille sult imellem måltiderne?
Dejlige juleboller til jul, men æbleboller resten af året
Mandlerne er gode på toppen og i forening med sammenpisket æg og kanelsukker, smager det jo næsten som jødekager.
Uhm – nogle af mine yndlingsjulesmåkager. 🙂
Kast du dig roligt ud i en portion juleboller, også selvom det ikke er juletid. Bollerne vil smage skønt hele året.
Skønne boller som jeg med garanti vil bage mange gange herhjemme fremover.
Vi har to æbletræer i haven, der giver en god høst hvert eneste år. Fint at alle æblerne ikke konverteres til kage hver gang, men også kan bruges til de lidt sundere æbleboller.
God fornøjelse med bageriet. Mon ikke også at jule-æblebollerne bliver et hit hjemme hos dig? Jeg tror det 🙂
Måske du også skulle prøve at tjekke opskriften ud på disse julescones? De skal slet ikke hæve, da de er bagt uden gær.
Få flere gode opskrifter på juleboller her:
1.
2.
3.
4.
Virkelig luftige og lækre😋 Jeg brugte kærnemælk i stedet for almindelig mælk.
Utroligt gode boller ???
Hej bollerne lyder fantastiske.
Du skriver at der skal tilsættes æg, men der eneste æg nævnt er til pensling.
Kh Dorte
Marcipan, æble og nødder er bare et skønt match 🙂
– A