Julescones – nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner

  • Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner Bagværk med julekrydderier og søde gode sager, er det allerbedste her i julemåneden.

Krydderierne sender gode dufte ud i huset, ovnvarmen varmer huset hyggeligt op og kagedåserne fyldes – igen og igen.

Måske du inviterer til julefrokost eller julehygge og vil servere lidt lækkert til dine gæster? Måske du bare vil forkæle din familie og dine kære? Julemåneden er en god undskyldning for at gå “all-in” og bage klassikerne men også afprøve nyt.

I weekenden var begge mine store børn hjemme på besøg og det var min undskylding for at gå lidt “jule-bage-amok”. Jeg nyder det. Stornyder det – især også, når vi er flere om at spise lækkerierne 🙂Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner Jeg afprøvede en helt ny opskrift, som jeg udviklede helt ud af det blå, og derfor er det også en ekstra stor glæde for mig at fortælle dig, at bageprojektet blev en stor succes. En KÆMPE stor succes 🙂

Jeg bagte et fad fortrinlige julescones fyldt med lækkerier. Uhm – hvor de smagte godt, så godt, at Amanda ville have 2 poser med hjem. Det må siges at være en god anbefaling 🙂Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner Scones er geniale boller, der er bagt med bagepulver, og som derfor slet ikke skal hæve.

Det er derfor lynhurtigt at trylle en portion scones og på bloggen finder du en lang stribe scones-opskrifter i alle afskygninger. Der er scones med chokolade, med revet æble, med soltørret tomat og mange flere- find opskrifterne ved at klikke lige her 🙂

Scones kan hurtigt trylles en dag du får uventede gæster eller en dag hvor din tålmodighed ikke lige rækker til at bage en portion boller. De vil også være perfekte at lave en hverdags-eftermiddag, hvor I har lyst til at hygge jer med hjemmebagte boller også selvom I kommer lidt sent hjem.Til dagens julescones havde jeg brugt brunt bagepulver, som er almindeligt bagepulver iblandet gode julekrydderier. Kan du ikke lige opstøve brunt bagepulver, kan du sagtens bruge almindeligt bagepulver og så tilsætte llidt ekstra kanel, stødt nellike, stødt ingefær og allehånde. Har du ikke lige disse krydderier på lager, så kan du fint nøjes med kun kanel og kardemomme. Jeg brugte vaniljeskyr til scones’ene, fordi jeg lige havde en rest. Har du ikke lige det på lager, kan yoghurt, kærnemælk, creme fraiche, eller vaniljecheasy sagtens bruges også. Mælk kan også gå an, men surmælksprodukter gør konsistensen mere svampet, så brug gerne det 🙂

Jeg er jo lidt storfan af marcipan i brød og kager, det ved du vist efterhånden godt, men desværre er marcipan jo så hulens dyrt at købe. Jeg har tilsat en smule revet marcipan til julescones’ene, men du kan fint udelade det, hvis du ikke lige har det på lager, eller hvis du synes det er for dyrt.
Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner
Jeg penslede med æg og dryssede med kanelsukker og mandelstykker – helt som på de lækre jødekager. Den topping klædte altså julescones’ene, bare lige så du ved det 🙂Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosinerSå fine kom julescones’ene til at se ud.Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner Jeg iler med at bringe dig opskriften på de lækre julescones.

Du får den lige her:

Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner
Skønne julescones med marcipan og rosiner
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Samlet tid: 27 minutter
Ret: Julescones
Kategori: boller, Brød og kager
Keyword: julescones, marcipan, nemme scones, scones med julekrydderier, skyrdessert
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 7-8 dl hvedemel
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk brunt bagepulver alm. bagepulver kan også bruges
  • 1 spsk kardemomme
  • 1 spsk kanel
  • 2 dl havregryn
  • 75 gram smør
  • 4 dl skyr andet surmælksprodukt kan bruges, mælk også
  • 2 stk æbler skrællede og revet
  • 1 æg
  • 50 gram marcipan (revet) kan udelades
  • 1-2 dl rosiner (kan udelades)

Pensling og drys:

  • ½-1 sammenpisket æg
  • Kanelsukker
  • 1 håndfuld finthakkede mandler (eller andre nødder)

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, havregryn, sukker, krydderier og bagepulver. (gem 1 dl mel til senere æltning)
  • Smuldr smørret i 
  • Riv æblerne og tilsæt sammen med revet marcipan. Tilsæt skyr og ælt dejen godt sammen. Tilsæt rosiner og ælt dem godt ind i dejen.  Tilsæt evt. ekstra mel - men kun lige nok til at dejen slipper fad og fingre
    Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner
  • Beklæd en bageplade med bagepir. 
  • Form scones og sørg for at rosinerne er proppet godt ind i dejen (stikker de ud, branker de og det smager ikke godt)
    Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner
  • Pensl scones'ene med æg og drys med kanelsukker. Hak mandlerne fint og drys på toppen
    Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner
  • Bag scones'ene 12-15 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gennembagte. Bag dem ikke for længe, så kan de blive tørre
    Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner
  • Scones'ene smager allerbedst på bagedagen, men spiser I ikke alle, kan de fryses.

Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner Skønne julescones, som kan nydes julemåneden lang, men som også vil smage fint resten af året.

Bliver du lidt træt af æbleskiverne, til julemånedens julehygge, så prøv at bage en portion julescones i stedet for. De mætter lidt og det gør æbleskiver jo ikke på samme måde.

De søde julescones er en mellemting mellem kage og brød og de er også fine som et lidt sundere kage-alternativ. De vil smage fint som mellemmåltid i madpakken også.

Scones smager allerbedst på bagedagen, men dagen efter var disse nu også rigtigt gode. Jeg er sikker på at det er fordi der er brugt skyr og æble i dejen, det holder godt på fugten. B

Prøv en portion julescones med iskoldt smør på og lad det smelte. Uhm – så lækkert. 🙂Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner Er du normalt ikke vild med rosiner i bagværk, så prøv det endelig gerne alligevel. Husk bare lige at proppe rosinerne godt ind i scones’ene før du bager dem – så undgår du at de “brænder af” på ydersiden.

Kombinationen af æbler, rosiner og julekrydderier er helt fænomenal. Jeg er sikker på at du ikke vil fortryde det, hvis du bager en portion af disse lækre julescones.

God jul og god fornøjelse med bageriet 🙂 Julescones - nemme scones med julekrydderier, marcipan og rosiner


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer