Kage med kokos og chokolade – nem opskrift på kokoskage

  • Kage med kokos og chokolade - nem kokoskage

Kage med kokos og chokolade - nem opskrift på kokoskage Er du også vild med kager med kokos?

Jeg er storfan og i dag kom kokos-kagebage-trangen op i mig. Jeg var nødt til at handle på det. Ikke 10 vilde heste kunne stoppe mig 🙂

Denne kage er så superhurtig at lave, at det sagtens kan lade sig gøre at få stillet sin kokoskage-iver på kun lidt over ½ time. Jep – det passer. Dejen er vildt hurtig at røre sammen 🙂 Kage med kokos og chokolade - nem opskrift på kokoskage Du skal kun bruge få og enkle ingredienser til kagen og se lige hvor fin og lækker den ser ud. Glæd dig, for den smager også bare skønt 🙂

Jeg viste et billede af kagen på bloggens side på Facebook i dag og annoncerede at opskriften ville komme i dag. Jeg ved I er flere der sidder og venter, så her kommer den. 🙂Kage med kokos og chokolade - nem opskrift på kokoskage  

Kage med kokos og chokolade - nem kokoskage
Denne kokoskage smager skønt og den er nem og hurtig at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Kage med kokos og chokolade
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: chokolade, kage med kokos, kokoskage
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 100 gram smør (smeltet)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 200 gram sukker
  • 125 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl mælk
  • 50 gram chokolade smeltet

Sådan gør du

  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller i en gryde og rør sukker og vaniljesukker i
  • Pisk æggene i. Jeg brugte bare en dejspatel, men du kan også bruge en elpisker. Bland bagepulver med hvedemelet og rør det i sammen med kokosmelet. Tilsæt mælken lidt efter lidt
  • Smør en tærteform med smør og drys med kokosmel (så vil kagen nemmere slippe formen). Jeg brugte en tærteform på ca. 25-28 cm. Du kan også bruge en lille sandkageform beklædt med bagepapir
  • Hæld dejen i formen og bag kagen nederst i ovnen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen. 
  • Smelt lidt chokolade (mørk eller hvid) i mikrobølgeovnen og træk striber henover kagen. Du smelter chokolade nemt i mikrobølgeovnen. Varm 15 sekunder af gangen og omrør efter hver gang. 
    Du kan også drysse med flormelis. Kan vil være for sød til glasur tror jeg. 
    Kage med kokos og chokolade - nem kokoskage

Kage med kokos og chokolade - nem opskrift på kokoskage Man tror det ikke, men faktisk går der kun lidt over ½ time fra tanke til handling, til denne lækre kage er klar.

Jeg ved bare at det er en opskrift jeg bliver glad for og at det er en kage jeg kommer til at bage rigtigt mange gange. Jeg er også helt sikker på at den bliver en succes hjemme hos dig 🙂

Kagen er et oplagt valg, hvis du får uventede gæster. Det er klart hurtigere at fremtrylle denne kage end at køre til bageren og hjemmebagt er bare bedst. Jeg er sikker på at dine gæster også vil synes at kagen er et hit.

Om sommeren tænker jeg at vi kan prøve at tilsætte lidt friske hindbær, rabarber eller blåbær til kagen? Det vil smage godt tror jeg 🙂
Kage med kokos og chokolade - nem opskrift på kokoskage

Jeg tror lidt hvid chokolade på toppen ville have klædt rigtigt godt, både i forhold til udseende og smag, men nu var det kun lige mørk chokolade vi havde på lager her i huset. Det smagte rigtigt godt, men brug bare det chokolade du i gemmerne og har du intet, så pyt. Et flormelis-drys vil også være fint 🙂

En virkelig lækker kage, som både børn og voksne vil elske. Kagen vil passe perfekt på ethvert kagebord.Kage med kokos og chokolade - nem opskrift på kokoskage

Skal du bage kage til mange, vil jeg tro, at du mindst skal firdoble portionen, hvis du bruger ovnens store bradepande.

15.15 blev jeg kokoskage-lækkersulten og kl. 15.55 var der lækker kokoskage på min kagetallerken. Jep – jeg er den kageimpulsive type og min kagebagetrang er komplet uimodståelig og ustoppelig når først den kommer over mig.

Nogen ville sige, at jeg har rygrad som en regnorm? Tjo – skal vi ikke lade det spørgsmål blæse i vinden? 😉

Det er spændende at prøvebage, kreere og prøvesmage nye kageopskrifter og jeg storelsker bare at dele de nye opskrifter med dig. I dag fik du så endnu én til samlingen 🙂

Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Kage med kokos og chokolade - nem opskrift på kokoskage

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer