Svinekam og kartoffelsalat med rødløg, peber og pestomarinade

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_6074

Det er SOMMERFERIE!

og jeg er langt om længe kommet i gang med mine to-do-gøremål på matriklen. Soklen skal renses, gammelt maling hakkes af, nyt maling skal på. Dagen blev brugt i byggemarkeder (dødssyge steder!) og endelig kunne jeg hjembringe remedier til at komme i gang.

Jeg ELSKER når vi har ferie og vi har gang i småprojekter udenfor. Mand og søn slæbte rundt på terrassefliser. Jeg tror de hyggede sig med at lave noget praktisk fysisk sammen. Det bilder jeg mig i hvert fald ind 😉 I morgen kommer mureren og begynder at støbe terrasserne. Det bliver SÅ spændende!

Problemet er ofte, når man er i gang udenfor, at man først kommer indenfor når man ER sulten. Hvad med maden og hvem laver den? I ferietiden burde der jo også lidt særligt ekstra lækkert til? Tja tjo, men når man nu ikke har tid til køkkentjansen?

DSC_6102

Planlægning, planlægning, planlægning må være løsningen.

DSC_6042Dagens menu var en kamsteg med kartoffelsalat. Kartoflerne blev sat til at koge ved 14-tiden og manden fik ansvaret for at holde øje med de ikke kogte over, imens jeg gik udendørs med mit malergrej.

Det gik fint!

DSC_6078

Tilbage var kun, da jeg kom ind v. 18-tiden at snitte de kolde kartofler og røre dem sammen til en hurtig kartoffelsalat og ja så lige putte kamstegen i ovnen.

Kamstegen havde jeg købt i Netto for 30 kr og der var kød til 4. Kamfilet er en billigere udgave af en mørbrad tænker jeg? Fint kød der blev supermørt. Kamstegen stegte jeg 40 minutter v. 175 grader herefter hviletid 10 minutter. DSC_6044

DSC_6046 Nu til kartoffelsalaten. Den blev VIRKELIG lækker. Jeg fandt selv på opskriften og deler den gerne med dig 😉 Her kommer opskriften:

Kartoffelsalat med peberfrugt, rødløg og pestomarinade med sennep:

1 kg nye kartofler (gerne små hurtige, der er købt vaskede. Dem er jeg STORFAN af!)

1 finthakket gul peberfrugt

1 finthakket rødløg

1 bakke cherrytomater

Marinade:

3 spsk. god olivenolie

1 spsk basilikumpesto

1 spsk. hvidvinseddike

1 tsk.dijonsennep

Salt/peber

DSC_6072

Fremgangsmåde:

Snit de kolde kogte kartofler
DSC_6047 Snit løg og peberfrugt. DSC_6048 DSC_6050Bland kartofler og grønt
DSC_6051Nu skal marinaden laves. Jeg havde en rest pesto i bunden af et glas. Jeg puttede olien heri og rystede glasset godt, så jeg kunne få al pestoen med.
DSC_6053 Jeg brugte min extra gode jomfruolienolie. Til en salat du skal spise “au naturel” skal det helst være en god smagfuld olie (jeg bruger en billigere variant, til fødevarer jeg skal opvarme f.eks.)DSC_6055 Jeg tilsatte 1 tsk sennep til pestodressingen og krydrede med salt og peber og hvidvinseddike, for at tilføre lidt syrlighed.

Den blev HAMRENDE god den dressing! Tror jeg skal prøve den næste gang jeg skal ovnstege pestokartofler, sennepsmarinaden må også kunne bruges til varme kartoffelretter?DSC_6060 Tja tjo kønt ser det ikke ud. Vi skal vist ikke tale om hvad det ligner her men LÆKKERT smager det! Har du en rest pesto, så smid den endelig ikke ud. Brug den i din dressing/marinade/gryderet (find selv på flere forslag..;-)DSC_6061 Kartoffelsalaten vendes rundt med marinade og det hele. Vend forsigt, så kartoflerne ikke moses. DSC_6064 Tilsæt tomater til sidst og lad gerne kartoffelsalaten trække lidt. Gerne 1 time inden servering (så lang tid kunne vi dog ikke vente i dag 😉DSC_6070Så er kartoffelsalaten klar. Det gik da hurtigt ikke? Det allerbedste er at man som regel har de fleste ingredienser i køleskabet. Love it! Hader supermarkedsbesøg på en fri-ferie-dag!

DSC_6076 DSC_6077

Stegen blev skåret tyndt ud efter hviletiden.

DSC_6098

Et lækkert hurtigt måltid, når man tænker på at begge voksne huserede med gør-de-selv-projekter udenfo.

Vi synes RIGTIGT godt om  nem køkkenmad, så denne kartoffelsalat vil vi huske! 🙂

DSC_6102

Selvfølgelig skal man da også have sommerferiedessert! Hvad kan det blive andet end jordbær med fløde (igen igen). En klassiker man aldrig tager fejl af. 😉 Købte to bakker og havde måske en forestiling om at jeg ville kunne fryse den ene bakke ned.

HA den altid jordbærsultne familie på min matrikel udryddede begge bakker. Mon jeg overhovedet når at få nogle bær i fryseren?

DSC_6084God sommer til dig fortsat.

Skøøøønt med ferie, fritid, god tid, ferietid. ! 🙂

P.S.: Jeg skal nok lægge flere billeder af terrasseprojektet på. Flisefolket kommer i morgen og går igang. Der er gravet ud og der er klar til støbning. Spændende!  🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer