•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kartoffelsalat med marinade af pesto, dijonsennep, rødløg og peberfrugt. En frisk sommersalat med olie dressing, godt tilbehør til mange retter f.eks. svinekam

Det er SOMMERFERIE!

og jeg er langt om længe kommet i gang med mine to-do-gøremål på matriklen.

Jeg ELSKER når vi har ferie og vi har gang i småprojekter udenfor. Mand og søn slæbte rundt på terrassefliser. Jeg tror de hyggede sig med at lave noget praktisk fysisk sammen. Det bilder jeg mig i hvert fald ind 😉DSC_6076

Problemet er ofte, når man er i gang udenfor, at man først kommer indenfor når man ER sulten. Hvad med maden og hvem laver den? I ferietiden burde der jo også lidt særligt ekstra lækkert til? Tja tjo, men når man nu ikke har tid til køkkentjansen?

Planlægning, planlægning, planlægning må være løsningen.DSC_6042Dagens menu var en kamsteg med kartoffelsalat. Kartoflerne blev sat til at koge ved 14-tiden, så de var kolde og klar til kartoffelsalat til aften. Perfekt!Planlægning, planlægning, planlægning må være løsningen.Tilbage var kun, da jeg kom ind v. 18-tiden at snitte de kolde kartofler og røre dem sammen til en hurtig kartoffelsalat og ja så lige putte kamstegen i ovnen.

Kamstegen havde jeg købt i Netto for 30 kr og der var kød til 4. Kamfilet er en billigere udgave af en mørbrad tænker jeg? Fint kød der blev supermørt. Kamstegen stegte jeg 40 minutter v. 175 grader herefter hviletid 10 minutter. Nemt og lækkert og kødet blev super mørt og saftigt. DSC_6044Nu til kartoffelsalaten. Den blev VIRKELIG lækker! Kartoffelsalaten er perfekt som hverdagsmad, men den vil også pynte fint på et buffetbord? Farverne er så fine. En rigtig god kartoffelsalat med grøntsager og jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig. Den kommer lige her 🙂Kartoffelsalat med marinade af pesto, dijonsennep, rødløg og peberfrugt. En frisk sommersalat med olie dressing, godt tilbehør til mange retter f.eks. svinekam

Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt

Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt 1 kg nye kartofler (gerne små hurtige, der er købt vaskede) 1 finthakket peberfrugt (rød eller gul) 1 finthakket rødløg 250-300 gram cherrytomater Pesto marinade: 3 spsk. god olivenolie (f.eks. extra jomfru olivenkerne) 1 spsk pesto (rød eller grøn kan bruges) 1 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft 1 tsk.dijonsennep Salt/peber Fremgangsmåde: Snit de kolde kogte kartofler Snit løg og peberfrugt.  Bland kartofler og grønt Nu skal marinaden laves. Jeg havde en rest pesto i bunden af et glas. Jeg puttede olien heri og rystede glasset godt, så jeg kunne få al pestoen med. Jeg brugte min extra gode jomfruolienolie. Til en salat du skal spise "au naturel" skal det helst være en god smagfuld olie (jeg bruger en billigere variant, til fødevarer jeg skal opvarme f.eks.) Jeg tilsatte 1 tsk sennep til pestodressingen og krydrede med salt og peber og hvidvinseddike, for at tilføre lidt syrlighed. Den blev HAMRENDE god den dressing! Tror jeg skal prøve den næste gang jeg skal ovnstege pestokartofler, sennepsmarinaden må også kunne bruges til varme kartoffelretter? Tja tjo kønt ser det ikke ud. Vi skal vist ikke tale om hvad det ligner her men LÆKKERT smager det! Har du en rest pesto, så smid den endelig ikke ud. Brug den i din dressing/marinade/gryderet (find selv på flere forslag..;-) Kartoffelsalaten vendes rundt med marinade og det hele. Vend forsigt, så kartoflerne ikke moses.  Tilsæt tomater til sidst og lad gerne kartoffelsalaten trække lidt. Gerne 1 time inden servering (så lang tid kunne vi dog ikke vente i dag ;-)
Sommer kartoffelsalat med pesto, rødløg og peberfrugt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt
Portioner: 4 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,3 kg kogte kolde nye kartofler gerne små hurtige, der er købt vaskede. Kan erstattes med kogt pasta
  • 1 finthakket peberfrugt rød eller gul
  • 1 finthakket rødløg
  • 250-300 gram cherrytomater skåret i halve

Pestomarinade

  • 3-5 spsk. god olivenolie f.eks. extra jomfru olivenkerne
  • 1 spsk pesto rød eller grøn kan bruges
  • 1 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Vask og kog kartoflerne og stil dem til afkøling. Snit de kolde kogte kartofler
    Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt
  • Snit løg og peberfrugt.
    Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt
  • Bland kartofler og grønt
    Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt
  • Bland pesto med olie
    Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt
  • Tilsæt sennep og hvidvinseddike og krydr med salt og peber.
  • Vend kartoffelsalaten forsigtigt rundt med marinaden. Hvis du synes den virker for tør, så tilsæt evt. lidt ekstra olie
    Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt
  • Tilsæt tomater til sidst. Fordel dem på toppen. Lad gerne kartoffelsalaten trække lidt før servering.
    Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt 1 kg nye kartofler (gerne små hurtige, der er købt vaskede) 1 finthakket peberfrugt (rød eller gul) 1 finthakket rødløg 250-300 gram cherrytomater Pesto marinade: 3 spsk. god olivenolie (f.eks. extra jomfru olivenkerne) 1 spsk pesto (rød eller grøn kan bruges) 1 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft 1 tsk.dijonsennep Salt/peber Fremgangsmåde: Snit de kolde kogte kartofler Snit løg og peberfrugt.  Bland kartofler og grønt Nu skal marinaden laves. Jeg havde en rest pesto i bunden af et glas. Jeg puttede olien heri og rystede glasset godt, så jeg kunne få al pestoen med. Jeg brugte min extra gode jomfruolienolie. Til en salat du skal spise "au naturel" skal det helst være en god smagfuld olie (jeg bruger en billigere variant, til fødevarer jeg skal opvarme f.eks.) Jeg tilsatte 1 tsk sennep til pestodressingen og krydrede med salt og peber og hvidvinseddike, for at tilføre lidt syrlighed. Den blev HAMRENDE god den dressing! Tror jeg skal prøve den næste gang jeg skal ovnstege pestokartofler, sennepsmarinaden må også kunne bruges til varme kartoffelretter? Tja tjo kønt ser det ikke ud. Vi skal vist ikke tale om hvad det ligner her men LÆKKERT smager det! Har du en rest pesto, så smid den endelig ikke ud. Brug den i din dressing/marinade/gryderet (find selv på flere forslag..;-) Kartoffelsalaten vendes rundt med marinade og det hele. Vend forsigt, så kartoflerne ikke moses.  Tilsæt tomater til sidst og lad gerne kartoffelsalaten trække lidt. Gerne 1 time inden servering (så lang tid kunne vi dog ikke vente i dag ;-)

Noter

Kartofler kan erstattes med kogte pastaskruer (gerne fuldkorns)
Du kan tilsætte andre grøntsager til kartoffelsalaten: f.eks. grønne ærter, forårsløg, majs, feta?
Kartoffelsalaten kan holde sig på køl i 1-2 dage
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kartoffelsalat med pesto, rødløg og peberfrugt – en frisk sommersalat

Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugt

Det smarte ved at købe nye vaskede kartofler er at du ikke behøver skrabe dem. Der sidder god smag og vitaminer i skrællen, så lad den gerne blive på.
DSC_6047 Sikke fine farver. Snit løg og peberfrugt. Jeg brugte en gul peberfrugt, der er sød og mild i smagen. DSC_6048 Bland kartofler og grønt.
DSC_6051Nu skal marinaden laves. Jeg havde en rest pesto i bunden af et glas. Jeg puttede olien heri og rystede glasset godt, så jeg kunne få al pestoen med.
DSC_6053Til en salat vi spiser kold, bruger jeg gerne en god smagfuld olie (f.eks. extra jomfru olivenkerne). Jeg bruger gerne en billigere variant (raps- solsikkeolie) til fødevarer der skal opvarmes.DSC_6055 Jeg tilsatte 1 tsk sennep til pestodressingen og krydrede med salt og peber og hvidvinseddike, for at tilføre lidt syrlighed.

Den blev HAMRENDE god den pestodressing! Tror jeg skal prøve den næste gang jeg skal ovnstege pestokartofler, sennepsmarinaden må også kunne bruges til varme kartoffelretter?DSC_6060 Tja tjo kønt ser det ikke ud. Vi skal vist ikke tale om hvad det ligner her men LÆKKERT smager det! Har du en rest pesto, så smid den endelig ikke ud. Brug den i din dressing/marinade/gryderet (find selv på flere forslag..;-)DSC_6061 Kartoffelsalaten vendes rundt med marinade og det hele. Vend forsigt, så kartoflerne ikke moses. DSC_6064 Tilsæt tomater til sidst og lad gerne kartoffelsalaten trække lidt. Gerne 1 time inden servering (så lang tid kunne vi dog ikke vente i dag 😉DSC_6070Så er kartoffelsalaten klar. Det gik da hurtigt ikke? Det allerbedste er at man som regel har de fleste ingredienser i køleskabet og du kan sagtens eksperimentere med det du har på lager i din grøntsagsskuffe. 
DSC_6077Stegen blev skåret tyndt ud efter hviletiden.Kartoffelsalat med pesto, rødløg & peberfrugtEt lækkert hurtigt måltid, når man tænker på at begge voksne huserede travle rundt med gør-de-selv-projekter udenfor.

Vi synes RIGTIGT godt om  nem køkkenmad, så denne kartoffelsalat vil vi huske! 🙂Kartoffelsalat med marinade af pesto, dijonsennep, rødløg og peberfrugt. En frisk sommersalat med olie dressing, godt tilbehør til mange retter f.eks. svinekam

Selvfølgelig skal man da også have sommerferiedessert! Hvad kan det blive andet end jordbær med fløde? (igen igen). En klassiker man aldrig tager fejl af. 😉 Købte to bakker og havde måske en forestiling om at jeg ville kunne fryse den ene bakke ned.

HA den altid jordbærsultne familie på min matrikel udryddede begge bakker. Mon jeg overhovedet når at få nogle bær i fryseren? 🙂

DSC_6084En skøn sommerdag er til ende – god fornøjelse med din sommermenu 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •