Flødebollekage – uhm i dag skal du høre om en rigtig nem og lækker sommerdessert, med flødeboller, jordbær, makroner og flødecreme.
En perfekt dessert på varme sommerdage, for “kagen” skal nemlig slet ikke bages i ovnen. Skønt når man slipper for at varme køkkenet yderligere op.
Sikke en skøn kage du skal høre om i dag. En dejlig nem og farligt fristende sommerkage, du kan lave med få enkle ingredienser.
Denne dessert kommer vi helt sikkert til at lave mange gange herhjemme fremover.
Mine store børn og svigersøn har været hjemme på sommerferie i sommerhuset. Juhuu – så var der nogen at forkæle med lækker dessert. Skønt! Det elsker jeg!
Vi havde flødeskum, jordbær og makroner på lager, så faktisk var det kun flødeboller, jeg måtte i butikken efter.
Det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at flødebollekagen kan laves på kun 10 minutter. Dessert til 10 personer på ingen tid. Så smart.
Flødebollekagen er hit hvis du er på på ferie i sommerhus eller campingvogn, og desserten skal være ekstra nem.
Kagen bliver lidt en rodebunke på tallerkenen, men pyt med det, for smagen er skøn! Flødebollerne søder og makronerne giver sød knas. Jeg blandede lidt ymer i flødeskummet, for at give kagen et syrligt strejf. Ymer kan du erstatte med creme fraiche/ylette/skyr ell. lign. Du kan også sagtens bare nøjes med flødeskum.
Brug gerne rigeligt med bær på toppen. Bærrenes syrlighed klæder nemlig den søde kage.Jeg brugte en masse jordbær og blåbær til kagen, men du kan bruge alle slags bær og brug gerne rigeligt af dem.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Flødebollekage – nem lækker sommerdessert med makroner, flødeboller, jordbær og syrlig flødeskum

Ingredienser
- 10 flødeboller
- 25 makroner knuste
- 3 dl piskefløde
- 2 dl ymer/creme fraiche/ græsk yoghurt/skyr ell. lign. kan erstattes med 2 dl ekstra piskefløde
- 2-3 tsk vaniljesukker smag til
- 500 gram jordbær kan erstattes med andre bær
- 100 gram blåbær ell. andre bær
- evt. 100 gram grofthakket chokolade f.eks. Daim hvis dine bær er meget sure
Sådan gør du
- Vask og skyl bærrene. Lad dem dryppe af og dup dem tørre.
- Mos flødebollerne flade i et serveringsfad.
- Knus makronerne og drys dem ovenpå flødebollerne
- Pisk fløden let og vend ymer/creme fraiche/græsk yoghurt ell. lign. i. Smag til med vaniljesukker. Vær obs på at både makroner og flødeboller søder en del
- Fordel flødeskumscremen på toppen
- Pynt med bærrene på toppen. Jeg halverede jordbærrene. Fordel evt. grofthakket chokolade på toppen. Opbevar flødebollekagen på køl, til den skal serveres. Portionen rakte til ca. 10 pers.
Noter
Flødebollekagen kan laves nogle timer/dagen før. Opbevar den på køl, til den skal serveres.
Du kan bruge alle slags bær på kagenCreme fraiche ell. lign. giver desserten et syrligt strejf. Kagen vil blive sødere, når den står nogle timer
Kagen kan også laves uden flødeboller - se f.eks. med her
En nem og lækker sommerdessert med jordbær, makroner og flødeskum – en no bake kage, der er hurtig at lave
Det er virkelig bare en nem kage.
Flødebollerne skal bare mases/trykkes flade, knuste makroner drysses på toppen og herefter smøres den syrlige flødeskumscreme på.
Jordbær eller lignende drysses herefter bare på med rund hånd på toppen.Voila! Det var faktisk dét. Er det ikke bare en nem dessert?
Flødebollekagen kan sagtens laves i forvejen. Faktisk bliver den kun bedre af at stå nogle timer, eller natten over, i køleskabet.
En rigtig god sommerkage, du hurtigt kan lave og nydes en dejlig stund på terrassen.
Smart, hvis du skulle få uventede sommergæster, eller hvis du bare ikke orker at stå længe i køkkenet?
Jo flere bær, du putter på toppen, jo bedre. Hvis dine bær er noget sure, så kan du vælge at drysse med grofthakket chokolade f.eks. Daim også.
Uhm hvor var det altså bare en dejlig kage! Frisk, sød, syrlig, helt perfekt.
Kombinationen af makroner/flødeboller, som basis i en dessert, lyder lidt sjov, men du skulle prøve flødebollekagen. Den er altså bare mega god.
Desserten kan også laves som flødebollelagkage. Tjek opskriften her
Du kan sagtens udelade flødeboller i denne kage. Så vil kagen minde om denne lækre jordbærkage med makroner , der også er én af de mest populære på nogetiovnen.dk

Kagen kan også laves med med gulerødder. Få opskriften på rå gulerodskage her

Vi nød den dejlige sommerdessert kage på terrassen i det skønneste solskinsvejr.
Min familie var meget begejstrede for flødebollekagen og det vi ikke kunne spise om eftermiddagen, spiste vi til dessert om aftenen.
Jeg er sikker på, at jordbærkagen nok skal blive spist op til sidste smule. Vi har stadigvæk en lille rest tilbage. Mon ikke vi kommer til at kæmpe lidt om dén? Det tror jeg 🙂 Spring du bare på den lækre kage. Den er skøn!
Lige nu er der sæson for friske bær. Det skal vi da nyde. Alle de lækre jordbærkager, vi kan gå ombord i.
Få inspiration til flere lækre sommerkager med jordbær her
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Ser lækkert ud! Hvordan tror du kagen vil smage med frugter som fx. mango, ananas og passionsfrugt? Kan den i øvrigt laves dagen før den skal spises?
Gulerodskage uden bagning
1/4 ps makroner
1 ds. mandariner (eller ananas i stk.)
4 små Daim
1/4 l piskefløde
1/4 l cremefraiche
1 tsk. Vanillesukker
4 tsk. sukker
6 mellemstore, revne gulerødder
Knuste makroner lægges i bunden af et fad, så den er dækket.
Ovenpå lægges er dækkende lag mandariner/ananas.
Knust/knækket Daim drysses over.
Pisket fløde, tilsat vanillesukker og sukker blandes med cremefraiche og lægges over Daim-laget.
Øverst toppes med reven gulerod.
Kagen kan sagtens laves nogle timer før servering, blot skal man være opmærksom på, at makronerne bliver bløde, jo længere tid, kagen trækker.
Hej Gitte
Din ‘ikke-bagte’, nemme flødebollelagkage fik mig til at tænke på denne opskrift fra min svigerinde (kaldet faster), som vist har fået den af ‘Laila’ … den er også rigtig nem, ikke-bagt, sommerlig – og involverer en del af de samme ingredienser, som din flødebollekage. Det er ikke altid lige nemt at opdrive mandariner i dåse, så jeg har tænkt mig at forsøge med dåse-ananas. De er også søde, men nemmere at få fat i end mandariner.
Jeg prøver at sætte et billede ind af opskriften, men lykkes det ikke, skriver jeg den i en ny kommentar.