Koteletter i fad med porrer, karry, kokosmælk og ananas. Uhm, en skøn mad i fad ret, du får opskriften på her.
 Koteletter i fad med porrer, karry og ananas - opskrift

Disse fad koteletter har jeg stegt i en sautérpande, men de kan også laves i ovn eller i slow cooker.

Er du også vild med koteletter i fad? Det er jeg. I alle afskygninger.

Der er den klassiske med bacon, tomat og champignon, den lækre version med persille/ketchup og fløde og f.eks. karryvarianten med æble.

Koteletter i fad er en perfekt ret, til dig der godt kan lide nemme retter, der passer sig selv.

Gode, fyldige simreretter hvor kød og grøntsager kan give smag til hinanden. Koteletter i fad med porrer, karry og ananas - opskrift

I dag skal du høre om koteletter med karry, kokosmælk, porrer og ananas stegt i en dyb stegepande. Uhm – en lækker ret!

Er du ikke fan af kokosmælk, kan du sagtens erstatte det med fløde.

Kokosmælk giver dog den lækreste smag i karryretter, så prøv du også gerne det.

Karry og kokosmælk er nemlig GENIALT sammen. Kombinerer du med ananas eller æble, så går alt bare op i en højere enhed.Forårsløg

Jeg iler med at bringe dig opskriften på de lækre karrykoteletter lige her.

Koteletter i fad med porrer, karry og ananas - opskrift

Koteletter i fad med kokosmælk & karry opskrift

Koteletter i fad med karry, ananas, porrer og kokosmælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Koteletter i fad med porrer, karry og ananas
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 store svinekoteletter (eller 8 små) nakkekoteletter kan også bruges
  • Smør til stegning
  • 1-2 spsk karry
  • 2-4 porrer i skiver kan erstattes med 7-8 forårsløg
  • 2 rødløg i skiver alm. løg kan også fint bruges
  • 2 bouillonterninger
  • 300 gram champignon eller 1 glas med væde
  • 400 gram ananas med væde væden skal også bruges. Ananas i tern eller skiver.
  • ½ liter kogende vand
  • 400 ml kokosmælk kan erstattes af fløde
  • Jævning
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Svits koteletterne i smør sammen med karry og bouillontrninger. Krydr med salt/peber. Brug gerne en sautérpande eller en dyb stegepande. Tag koteletterne af panden og hold dem varme på en tallerken med staniol.
    Koteletter
  • Svits champignonerne og ananasskiverne på panden (gem ananasvæden). Skyl porrerne og skær dem i skiver. Skær rødløgene i tern. Svits grøntsagerne med på panden, til væden er fordampet.
    Koteletter i fad med karry, ananas, porrer og kokosmælk
  • Læg koteletterne tilbage på/i panden. Hæld kogende vand ved og tilsæt også ananasvæde og kokosmælken. Læg låg på panden og lad retten simre minimum 30 minutter eller til koteletterne er møre.
    Koteletter i fad med karry, ananas, porrer og kokosmælk
  • Jævn saucen og smag evt. til med ekstra salt/peber og karry.
    Koteletter i fad med porrer, karry og ananas - opskrift
  • Servér fuldkornsris til og evt. dampet broccoli.
    Koteletter i fad med karry, ananas, porrer og kokosmælk

Noter

Brug gerne en sautérpande eller en dyb stegepande. Retten kan også laves i ildfast fad, støbejernsgryde eller stegeso.
Fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Koteletter i fad med porrer, karry og ananas - opskrift

Koteletter med kokosmælk, porrer, ananas og karry er en skøn ret

Jeg har brugt svinekoteletter, men nakkekoteletter, kyllingebryst eller kalkunbryst kan også sagtens bruges.

Måske du falder over et godt tilbud hos slagteren eller i dit supermarked?

De bedste koteletter er de gode, tykke svinekoteletter med skaft, men almindelige koteletter kan sagtens bruges også. Nakkekoteletter er også fine, de bliver mest møre og er fyldt med smag.

Du bestemmer. Måske du har din helt egen kødfavorit.

Koteletter

Jeg brugte en dyb sautérpande, som kan rumme en del.

En almindelig pande kan også sagtens bruges, men tjek lige, om den er dyb nok, da saucen ellers gerne vil “boble” ovenud. Tjek også lige, om du har et låg til panden?

Retten kan også fint laves i stegeso eller i et ildfast fad (gerne tildækket med stanniol)Porrer

Porrer gav en rigtig god smag til retten. Prøv også denne version uden porrer.

Rødløg tilsatte jeg, fordi de røde løg er så smukke i gule karryretter og giver en mild, sød smag. Du kan sagtens bruge almindelige løg.
Koteletter i fad med porrer, karry og ananas - opskrift

Retten er en god simreret, der bliver lækrere, jo længere tid den simrer.

Jeg elsker, når kød bliver så mørt, at det falder helt fra hinanden, men mindre tid kan også gøre.

Smagen bliver også mere intens, af langtidssimring, så lad gerne retten simre længere tid end ½ time, hvis I altså kan? Det kommer jo helt an på hvor sultne I er. 😉

En-to-tre-voila, var der en portion koteletter i fad klar til jer.

Er I vilde med boller i karry, i din familie, vil I også elske denne ret.

Jeg er sikker på at retten bliver et HIT i din familie.Koteletter i fad med porrer, karry og ananas - opskriftBon appetit.

Måske der også snart skal “koteletter i fad” på menuen hjemme hos dig?

Prøv også denne version med tomatsovs eller denne med mango.

Få flere opskrifter på koteletter i fad her:

1.

Koteletter i fad med grøntsager og marinade
Koteletter med sennepsbagte gulerødder og løg
Se opskriften her
Koteletter i fad med rodfrugter og marinade

2.

Koteletter i fad med tomatsovs og peberfrugt
Møre koteletter i tomatsauce med peberfrugt
Se opskriften her

3.

Koteletter i fad med karry, æble & kokosmælk
Møre karry koteletter med porrer, kokosmælk og æble i Römertopf
Se opskriften her

4.

Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs
Møre koteletter i fad i Römertopf
Se opskriften her
Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs

5.

Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs
Møre koteletter i fad i Römertopf
Se opskriften her
Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs

6.

Koteletter i fad - opskrift med bacon og fløde
Møre koteletter i fad - med bacon og lækker flødesauce
Se opskriften her

7.

Orientalske koteletter på pande med kokosmælk
Lækre koteletter med appelsin, kokosmælk og karry - på pande eller i fad
Se opskriften her
Orientalske koteletter med karry og kokosmælk

8.

Koteletter i fad - slow cooker crock pot opskrift
Koteletter i fad - langtidsstegt i Crockpot - mørt og lækkert
Se opskriften her

9.

Koteletter i fad i airfryer med fløde og tomat - opskrift
Møre koteletter i flødesovs i airfryer
Se opskriften her
Koteletter i fad i airfryer med fløde og tomat - opskrift

10.

Koteletter i fad - langtidsstegt i stegeso
Møre koteletter i Rømertopf - koteletter i rød flødesovs
Se opskriften her
Koteletter i fad i flødesauce - opskrift til stegeso


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.