Koteletter i fad med porrer, karry, kokosmælk og ananas. Uhm, en skøn mad i fad ret, du får opskriften på her.
Disse fad koteletter har jeg stegt i en sautérpande, men de kan også laves i ovn eller i slow cooker.
Er du også vild med koteletter i fad? Det er jeg. I alle afskygninger.
Der er den klassiske med bacon, tomat og champignon, den lækre version med persille/ketchup og fløde og f.eks. karryvarianten med æble.
Koteletter i fad er en perfekt ret, til dig der godt kan lide nemme retter, der passer sig selv.
Gode, fyldige simreretter hvor kød og grøntsager kan give smag til hinanden.
I dag skal du høre om koteletter med karry, kokosmælk, porrer og ananas stegt i en dyb stegepande. Uhm – en lækker ret!
Er du ikke fan af kokosmælk, kan du sagtens erstatte det med fløde.
Kokosmælk giver dog den lækreste smag i karryretter, så prøv du også gerne det.
Karry og kokosmælk er nemlig GENIALT sammen. Kombinerer du med ananas eller æble, så går alt bare op i en højere enhed.
Jeg iler med at bringe dig opskriften på de lækre karrykoteletter lige her.
Koteletter i fad med kokosmælk & karry opskrift

Ingredienser
- 4 store svinekoteletter (eller 8 små) nakkekoteletter kan også bruges
- Smør til stegning
- 1-2 spsk karry
- 2-4 porrer i skiver kan erstattes med 7-8 forårsløg
- 2 rødløg i skiver alm. løg kan også fint bruges
- 2 bouillonterninger
- 300 gram champignon eller 1 glas med væde
- 400 gram ananas med væde væden skal også bruges. Ananas i tern eller skiver.
- ½ liter kogende vand
- 400 ml kokosmælk kan erstattes af fløde
- Jævning
- Salt/peber
Sådan gør du
- Svits koteletterne i smør sammen med karry og bouillontrninger. Krydr med salt/peber. Brug gerne en sautérpande eller en dyb stegepande. Tag koteletterne af panden og hold dem varme på en tallerken med staniol.
- Svits champignonerne og ananasskiverne på panden (gem ananasvæden). Skyl porrerne og skær dem i skiver. Skær rødløgene i tern. Svits grøntsagerne med på panden, til væden er fordampet.
- Læg koteletterne tilbage på/i panden. Hæld kogende vand ved og tilsæt også ananasvæde og kokosmælken. Læg låg på panden og lad retten simre minimum 30 minutter eller til koteletterne er møre.
- Jævn saucen og smag evt. til med ekstra salt/peber og karry.
- Servér fuldkornsris til og evt. dampet broccoli.
Noter
Koteletter med kokosmælk, porrer, ananas og karry er en skøn ret
Jeg har brugt svinekoteletter, men nakkekoteletter, kyllingebryst eller kalkunbryst kan også sagtens bruges.
Måske du falder over et godt tilbud hos slagteren eller i dit supermarked?
De bedste koteletter er de gode, tykke svinekoteletter med skaft, men almindelige koteletter kan sagtens bruges også. Nakkekoteletter er også fine, de bliver mest møre og er fyldt med smag.
Du bestemmer. Måske du har din helt egen kødfavorit.
Jeg brugte en dyb sautérpande, som kan rumme en del.
En almindelig pande kan også sagtens bruges, men tjek lige, om den er dyb nok, da saucen ellers gerne vil “boble” ovenud. Tjek også lige, om du har et låg til panden?
Retten kan også fint laves i stegeso eller i et ildfast fad (gerne tildækket med stanniol)
Porrer gav en rigtig god smag til retten. Prøv også denne version uden porrer.
Rødløg tilsatte jeg, fordi de røde løg er så smukke i gule karryretter og giver en mild, sød smag. Du kan sagtens bruge almindelige løg.
Retten er en god simreret, der bliver lækrere, jo længere tid den simrer.
Jeg elsker, når kød bliver så mørt, at det falder helt fra hinanden, men mindre tid kan også gøre.
Smagen bliver også mere intens, af langtidssimring, så lad gerne retten simre længere tid end ½ time, hvis I altså kan? Det kommer jo helt an på hvor sultne I er. 😉
En-to-tre-voila, var der en portion koteletter i fad klar til jer.
Er I vilde med boller i karry, i din familie, vil I også elske denne ret.
Jeg er sikker på at retten bliver et HIT i din familie.Bon appetit.
Måske der også snart skal “koteletter i fad” på menuen hjemme hos dig?
Prøv også denne version med tomatsovs eller denne med mango.
Få flere opskrifter på koteletter i fad her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
