Kylling med honning, citron, hvidløg og rosmarin.

  • Kylling med honning, citron, hvidløg og rosmarin

Opskriften på kylling med honning, citron, hvidløg og rosmarin

Sikke en dejlig lørdag! Den skønneste fineste solskinslørdag, der bød på både terrassetid og havearbejde.

En lang dag på terrassen og i haven. Hvem laver så maden? Heldigvis var der købt nemt ind. Kylling.Kylling med honning, citron, hvidløg og rosmarinDet blev til et hurtigt kyllingefad med hvidløgsfed, citronsaft, honning og rosmarinkviste på toppen.

Forberedelserne til retten tog kun 5 minutter og herefter kunne maden passe sig selv i ovnen (imens vi kunne fortsætte arbejdet i det fri).

En genial hverdagsret også, til en dag hvor I kommer sent hjem og ikke helt har energi til de store køkkensysler. Kyllng med honning, citron, hvidløg og rosmarin

Kylling med honning, citron, hvidløg og rosmarin
Nem opskrift på kylling med honning, citron, hvidløg og rosmarin
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Kylling med honning, citron, hvidløg og rosmarin
Kategori: Billigt hverdagsmad
Keyword: kylling
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 poser kyllingeoverlår eller en hel parteret kylling. ca. 1½ kg. kylling
  • 3 spsk. flydende honning (f.eks. akaciehonning)
  • 3 spsk. citronsaft
  • Feddene af 1 helt hvidløg
  • Rosmarin. frisk

Sådan gør du

  • Kyllingen lægges i et aluminiums- eller støbejernsfad. Et ildfast fad kan også bruges. Honningen dryppes over i striber. Citronsaft hældes over. Salt drysses på. 
    Opskriften på kylling med honning, citron, hvidløg og rosmarin
  • På toppen lægges friske rosmarinkviste. Læg hele hvidløgsfed ned til kyllingestykkerne.
    Opskriften på kylling med honning, citron, hvidløg og rosmarin
  • Steg kyllingefadet i ovnen i ca. 1 time v. 175 grader varmluft.
    Opskriften på kylling med honning, citron, hvidløg og rosmarin

Det er virkelig en nem ret.

Kylling i fadet. Honning og citron dryppes på, hvidløg og rosmarin lægges ved. Voila.

Smukt ser det ud! Det ligner jo næsten noget fra et fransk landkøkken? 🙂Kylling med honning, citron, hvidløg og rosmarin

Opskriften tyvstjal jeg fra et SØNDAG ugeblad, som jeg læste i et par solskinstimer i haven. I opskriften stod anført at hvidløgsfeddene skulle lægges hele ned til kyllingen som vist her. Det undrede jeg mig først lidt over, men…Kylling med honning, citron, hvidløg og rosmarinDet er bestemt ikke sidste gang vi prøver tricket med hvidløg! Feddene blev bagte og lækre og afgav en diskret hvidløgssmag til kyllingen. En helt perfekt kylling

Honningen på kyllingeskindet gjorde overfladen karamelagtig sprød. Uhm. 🙂Kylling me dhonning, citron, hvidløg og rosmarinVi lavede en hurtig portion bønner i baconsvøb til kyllingen. Genialt grønt tilbehør, der fint kunne tilberedes 15 minutter i ovnen imens kyllingen stegte færdig. Win win 🙂

Det er SÅ nemt at lave bønner i baconsvøb og det smager rigtigt lækkert. Perfekt tilbehør til rigtigt mange retter. 
Bønner i baconsvøbKyllingen var smuk gylden da den var færdig. Den smage skønt!

Sønnike kom skeptisk spankulerende forbi og udbrød bekymret, da han så kylllingen: “MOR, hvorfor er der GRENE i maden??!!!”

Jeg gjorde hvad jeg kunne for at få ham beroliget, men han tænkte vist sit. “Har hun nu IGEN ødelagt grillkyllingen?” 😉
Kylling med honning, citron, hvidløg og rosmarinHvidløgsfeddene blev bagte og lækre. Uhm.  Befries fra skallen og nydes med velbehag. Små hvidløgshapser.

Bønnerne blev møre og smagfulde. Bacon tryller næsten ALTID på en hvilken som helst råvare.

Lav gerne rigeligt, når du laver bønner i baconsvøb. Vi spiste 1 kg. bønner og vi var 4 mand til bords. De gode bønne-pakker smager bare så godt 😉Bønner i baconsvøb Det blev den lækreste møreste kylling!

Saftig og med en skøn diskret smag.

Jeg funderer over om det mon var citronsaften der gjorde kyllingen så mør og saftig? Honningen hjalp også godt på vej. Den gjorde skindet karamelagtigt sødt og sprødt. En lækker smag i forening med hvidløget.DSC_3961Lækkert saftigt kyllingekød. Skøn og nem måde at tilberede grillkylling på.

Vi spiste små sprøde kartofler til kyllingen. Dem kan du skimte i baggrunden her.

Kartofler vaskes, vendes i olie og salt og ristes/steges i ovnen i 1 time. Perfekt at stege ovnkartofler, når ovnen alligevel er i gang med kyllingen.
DSC_3963 Hvis du læste med igår, vil du vide, at jeg i går vandt i jordbærlotteriet . På min handletur “faldt” jeg over jordbær til 9 kr pr. bakke. Store flotte søde jordbær. Max. 5 pakker pr. kunde. Hm. hm. Jeg købte jo selvfølgelig 5 pakker. Surprise? 😉

Igår fik vi jordbær med chokoladetop men det betød at der var 4 bakker jordbær til rest til i dag.

Tiden var knap efter dagens aktiviteter i haven. Det blev en hurtig jordbærdessert. En klassiker vi ALDRIG bliver trætte af her i huset.

Jordbær med sukker og fløde.

Sol og sommer i haven og jordbær med fløde til dessert. Giver sommerfornemmelser i maven!.. 😉

DSC_3965 Uhm! Sikke en fornem menu på en fortravlet havedag. Hvor er vi heldige!

Mon søndagen også byder på lækkert havevejr og flere jordbærdesserter? 😉

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer