•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sprødstegt kylling med sennep, rasp og paprika

På bloggen er der den sødeste bloglæser, nej dem har jeg jo heldigvis rigtigt mange af, men en helt særlig bloglæser der hedder Karen. Hun var så sød at skrive en god kyllingeopskrift til mig.

Hvis du læser trofast med på bloggen, vil du vide, at fredag er kyllingedag her på matriklen. Indimellem piber jeg lidt over den genstridige konservative fredagsmenu, og opfordrer ofte på bloggens Facebookside til  gode kyllingealternativer. Mange er heldigvis søde at sende opskrifter til mig.

Sprødstegt kylling med sennep, rasp og paprika

Også Karen. Dejligt. Jeg sætter meget stor pris på at vi på bloggen kan udveksle god inspiration med hinanden – både du, jeg og Karen 😉

Karen foreslog mig at eksperimentere med grillkyllingen ved at pensle den ind i sød sennep, rasp og paprika. Rigtig god idé – det blev den lækreste kylling og mine hårde kritikere, teenagerne, godkendte retten, selvom jeg dog ikke turde snakke særligt højt om at jeg forinden havde indsmurt kyllingen i sennep. Uha modige mig 🙂

DSC_3085

Sprødstegt kylling med sennep, rasp og paprika

Karen skrev både en opskrift på den lækre sennepskylling og også en opskrift på en lækker risret, som jeg dog ikke har fået afprøvet endnu. Hvis jeg den fredag også havde skiftet pommes frites’erne ud med en risret, ville mine børn nok have myrdet mig.  En sennepskylling må vist være dristigt nok 😉

Karens opskrift på sprødstegt grillkylling med sennep, rasp og paprika og en lækker risret:

Du skal bruge:

1 kylling

1/3 flaske sød sennep

2 tsk. paprika

½ tsk. salt

5-7 spsk. rasp.

Risret:

Ris, løg, rød og grøn peberfrugt og hvidvin.

Sprødstegt kylling med sennep, rasp og paprika

Når jeg skriver med Karen hedder hun fra nu “Kyllinge-Karen” . Kan hun hedde andet? Hilsner fra hende er altid velkomne. Her kan du se hvad Karen skrev til mig:

 

Jeg håber, du har lyst til at prøve den, for jeg er 45 og den er stadig på menuen – selvom jeg første gang lavede den i hjemkundskab i 7. Klasse !

 Man parterer en kylling – eller man køber den i stykker.

Kyllingestykkerne renses og man smører et godt lag sød fransk sennep på (det står ved siden af burgerdressing, remo etc)

Derefter vender man kyllingestykkerne i en blanding af rasp, salt og paprika. Og så i ovnen med dem en times tid til de er gennemstegte og vidunderligt sprøde.

Sideløbende tager man et stort løg og en rød og grøn (eller gul) peberfrugt. Snit det og smid det i en kasserolle med en en rigtig god skvis olivenolie (man må ikke være nærig) – og gerne en sjat hvidvin, hvis man har en stående.

Løg/peberfrugtblandingen skal bare simre ved lav varme, og til sidst vendes det i en omgang løse ris, som man har kogt ved siden af. Det er vigtigt, at der er olie/hvidvin nok til at sikre en lidt cremet konsistens 🙂

Kyllingen og risene smager megagodt sammen med en tomatsalat med feta og basilikum med en olie/balsamico dressing.

Bon appetit! Som sagt har jeg elsket denne ret i over 30 år, så nu nægter jeg at tro, at jeg kan blive træt af den!

Bedste hilsener herfra
Karen”

Sprødstegt kylling med sennep, rasp og paprika

Karens gode ord er hermed givet videre og jeg købte en stor kylling at eksperimentere med. Dvs. jeg skar den ikke engang ud i mindre stykker. Jeg fulgte bare Karens anvisninger og smurte kyllingen ind i sød sennep, dryssede med paprika og rasp og salt også. Kyllingen fik 1 time i ovnen og smagte rigtigt lækkert!

Thumbs up til Karen og tusind tak for opskriften 🙂

Nem og lækker ret og dejlig afveksling i den almindelige fredagsmenu. Jeg tror det gør en stor forskel med den søde sennep, og det går vist ikke an at bruge den almindelige tror jeg ikke? Karen har fortalt at vi skal lede efter den søde sennep i supermarkedet, så det må du hellere gøre 🙂
Sprødstegt kylling med sennep, rasp og paprika
Jeg må sige at kyllingen smager rigtigt godt til pommes frites, men jeg tror da, mellem os sagt, at jeg hellere ville have prøvet risretten,? Den skal prøves snart da! 🙂

Desværre er det ikke lykkedes mig at tage supergode billeder af kyllingen, men jeg håber da at du alligevel synes den ser så lækker og indbydende ud, at du har fået lyst til at springe på?

Prøv det, retten koster under 10 minutter i forberedelsestid 🙂

Rigtig god fornøjelse – onsdags-solskinshilsner fra mig til dig 🙂
Sprødstegt kylling med sennep, rasp og paprika

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •