Lækker og mør grillet oksetyndstegsfilet og grillede kartofler

 • Mør og lækker grillet oksetyndstegsfilet
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mør og lækker grillet oksetyndstegsfiletForår, solskin og grillen blev støvet af for første gang denne grillsæson….og sikke en debut! En lækker, mør grillet oksetyndsteg grillet på roterende spyd. Sikke en lækkerbisken!

Jeg bruger gasgrill, så der er langt fra tanke til handling. ELSKER virkelig min gasgrill!

Jeg er jo stadigvæk en grillamatør og forundres enormt når noget lykkes. Når der er succes, kan jeg slet ikke få armene ned! Så bliver jeg en lalleglad jubelidiot! 🙂 Jeg øver mig stadig på temperatur og tid og funderer over hvordan man mon kan udnytte grillen til også at få tilberedt kartofler imens (uden de brænder af?)

Ja der skal ikke altid så meget til at give hovedbrud når man holder ferie 🙂Mør og lækker grillet oksetyndstegsfiletI dag forkogte jeg kartoflerne og lod dem grille med under stegen de sidste 20 minutter i et rustfrit-stålfad.  Hvis kartoflerne tilberedes uden forkogning, vil de nemt branke (er min erfaring). Nogen fortæller mig, at man med fordel kan hæve stegefadet lidt op (med en flise evt?), så brænder tingene ikke så nemt på? (men kan rotisseriet så dreje rundt?)DSC_1017Nedenfor følger opskrift, men du bestemmer jo selvfølgelig helt selv, om du vil stege stegen alene eller sammen med kartofler. Kartofler kan fint grilles i ovnen, det vil klart være nemmest at styre? Det er bare mig der tænker økonomisk/rationelt; at grillens varme må da kunne udnyttes?

Har du ikke en gasgrill og heller ikke noget roterende rotisserie, så spring bare på alligevel 🙂Mør og lækker grillet oksetyndstegsfilet

Det blev den lækreste tyndsteg. Mør og lækker og virkelig velsmagende.

Brug et stegetermometer når du griller, da temperatur og tilberedningstid kan svinge efter stegens størrelse og vejr- og vindforhold (placer meget gerne din grill i læ og under halvtag, der reducerer varmetabet). Jeg lod stegen grille til 60 grader og den blev helt perfekt.

Jeg tænker at opskriften nedenfor kan bruges til alle slags oksestege? Culotte/cuvette/ oksetynd eller tyksteg? Mør og lækker grillet oksetyndstegsfilet

Her kommer opskriften – god fornøjelse med den 🙂

Mør og lækker grillet oksetyndstegsfilet
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Familiens favoritter
Kategori: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4 -6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 oksetyndsteg á 1½ kilo
 • Salt/hvidløgspeber
 • 2 kilo kartofler og gulerødder i stave/både
 • Olie
 • Salt/peber
 • Tilbehør: Kogte bønner og bearnaisesauce

Sådan gør du

 • Skræl kartofler og gulerødder og forkog dem 15 minutter ca.
 • Krydr stegen godt på begge sider med salt og hvidløgspeber
 • Sæt tyndstegen på det roterende grillspyd (rotisserie) hvis du har et sådant, ellers læg den bare på grillen v. 200 grader indirekte varme.
 • Jeg satte mit stålfad nedenunder stegen med ½ liter kogende vand i (det giver godt med fugt til stegen og du undgår at stegefedtet brænder af/på under stegen)
 • Når kartoflerne er færdigkogt vender du dem med olie og krydderier og lægger dem ned i stegefadet (vandet er fordampet i mellemtiden). Jeg har købt billige stålfade i Ikea - bare lige et tip, men alu-grillbakker kan også bruges.
 • Kartoffelfadet steger nedenunder stegen (hvis du bruger rotisserie) ellers lægger du bare stegen på toppen af kartoffelfadet, som du sætter på risten (håber ikke det lyder for indviklet?)
 • Lad steg og kartofler grille sammen. Sæt et stegetermometer i, og hold øje med hvornår stegen har fået nok.
 • Min steg/kartofler fik 200 grader indirekte varme i 30-40 minutter i alt.
 • Det tog rimeligt lang tid for mig, men jeg grillede også et kæmpe kartoffelfad (som tog en del varme). Vi er 4 voksne her når vi spiser, så der går en del kartofler til. Tilbered gerne kartoflerne i ovnen i stedet for og nøjes med at grille stegen, så går det hurtigere.
 • Vend kartoflerne 2-3 gange undervejs men gør det tjept, så ikke alt for meget af grillens varme går tabt.
 • Når stegen har nået 60 grader, tager du stegen af. Lad evt. kartoflerne få lidt ekstra.
 • Spises med bearnaise og dampede grønne bønner til (bønnerne bevarer mest smag og bid hvis de tilberedes i mikrobølgeovnen)
 • Lækker menu!

Håber altså ikke min beskrivelse lyder alt for indviklet? Jeg – og min familie – synes vist at jeg har en evne til at “komplicere” grilleriet med for store ambitioner om både at få kød og tilbehør færdigt sammen og samtidigt i grillen?Mør og lækker grillet oksetyndstegsfiletVi var lidt nødt til det denne gang – for vores ovn er gået kaput, men næste gang tror jeg, at jeg prøver at nøjes med bare at grille kødet alene? Der er lidt for meget der skal klappe ellers (har prøvet kartoffelfade med ½ cm kul under bunden – ikke sjovt). Kartoflerne blev vellykkede i dag, dog kogt lidt i mos. De smagte godt, men ikke så wow-fantastiske at det er besværet værd at grille dem.

Du bestemmer. Steg stegen alene eller med kartoffeltilbehør.

Det er sjældent jeg ser tyndsteg i butikkerne og jeg er ikke den store kødkender, så jeg kan ikke engang fortælle dig om kødets kvaliteter. Jeg ved at der er tyk- og tyndsteg, men hvad mon lige forskellen er? Denne steg var tynd, men jeg tænker ikke at det er derfor den bliver kaldt “tyndsteg”? Det ville da næsten være for indlysende? Sorry – at jeg ikke engang kan gøre dig klogere, men lækkert kød, DET er det altså! 🙂
DSC_1012 Det er vigtigt du krydrer stegen godt på begge sider. Jeg ridsede ikke min steg, for fedtkanten var ikke så stor. Måske bør man ridse en tyndsteg som en culotte? Jeg har ingen anelse. Ja beklager virkelig, men jeg er jo bare en sølle grillamatør (og kødamatør) i virkeligheden. Kan du i stedet oplyse mig/os – så gør det meget gerne 🙂Mør og lækker grillet oksetyndstegsfiletGrillsæsonen blev skudt igang og dejligt det blev med en succes. Stegen havde for en gangs skyld ikke fået for meget og den blev vildt lækker og mør. Måske det skyldes det vand jeg tilsatte stegefadet i starten? Vigtigt at stegen ikke “griller tør” tænker jeg (ligesom når du steger i ovn/stegeso).

Stålfadene kan købes i forskelige størrelser i IKEA f.eks. Mit er for stort, for det dækker næsten hele grillens størrelse og jeg tænker at varmen må have svært ved at slippe væk? Nøjes du gerne med et mindre fad, hvis I ikke griller til så mange. Jeg har jo mine to sultne teenagere her på matriklen og kartoffeltilbehør-forbruget er enormt 🙂

P.S.: Det er smart at købe stålfade, for alubakker bliver dyre i længden. Stålfade kan også genbruges og tager ikke skaden af den høje temperatur. Bare lige et tip fra mig til dig <3
Mør og lækker grillet oksetyndstegsfiletHåber du synes opskriften virker nem at gå til? Jeg kan kun sige, at hvis jeg kan grille kan du også. Du behøver  slet ikke et roterende grillspyd for at tilberede en oksesteg, men det er altså en genial opfindelse, for stegen bliver grillet på alle sider og bliver grillet jævnt. Den bliver sprødstegt hele vejen rundt.

Kunsten er når stegetermometeret skal stikkes i undervejs. Mit stegetermometer er på snor – og når grillspydet drejer, bliver snoren viklet rundt om spyddet. Jeg har dog fået styr på en metode nu; jeg ruller snoren fri af et lille hul i siden på min gasgrill. Dette er HÅBLØST at forklare, gid jeg dog kunne demonstrere det?

Har du en anden genial ide til hvordan man kan bruge stegetermometer med snor på et roterende grillspyd, så hører jeg/vi gerne om det. Mig bekendt, findes der ikke helt trådløse grilltermometre (hvorfor forstår jeg faktisk ikke?)

“Keep it simple” – grill en steg – sæt stegetermometer i. Lav tilbehør og grønt imens. Når uret bipper spiser i. Voila. Kylling på grill med roterende grillspyd

Ja det lyder meganemt og som regel lykkes grillprojekter også efter denne devise. Nogle griller hele året og jeg er dybt misundelig. Jeg fryser om fødderne og orker bare ikke at tage overtøj af/på undervejs. Jeg orker heller ikke at tjekke grillen udenfor alt for mange gange, når temperaturen er indstillet på “køligt”. “Luksus-grillamatør!”

Kald mig bare “grill-kylling” – det passer vist faktisk meget godt?  😀

Apropos, så SKAL fredagskyllingen altså grilles på det roterende spyd næste gang. VI SKAL for den bliver jo superlækker altså! Billedet ovenfor snyder ikke  🙂

Håber du har haft den skønneste søndag? Det har vi. Vi har været i skoven i det mest pragtfulde vejr. Måske du kommer til at høre mere om den tur i morgen?

Jeg har nemlig ferie og al tid i verden til fri disposition. Verden ligger for mine fødder og hvor er det skønt. Håber du nyder påsken og vejret lige så meget som jeg  🙂2016-03-20 15.50.21


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Flemming Krogsgaard Jensen

Med hensyn til problemet med den roterende grill og følerledning så løste jeg det ved at købe en bøsning som sættes uden på spyddet og følerledningen føres så indvendig og dermed kan det hele rotere med imonteret termometer .

Charlotte

Det er jo lidt sjovt at dette indslag handler om at stege en tyndstegsfilet på grill ??? Men det læser man intet om men kun om alle andre detailer ???? Omkring kartofler og div….

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer