•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jamen halløjsa – sikke da en lækker kylling man kan lave med sådan et roterende grillspyd dér?!

Kylling på grill med roterende grillspydJeg har sværmet om og for det dér rotisserie til min nye Weber gasgrill – skal/skal ikke, det er jo mange penge? (900 kr og gasgrillen kostede 2700 – så en dyr “gadget”)

Efter at have læst med i diverse grillfora var jeg dog ikke i tvivl. “Det bedste udstyr man kan købe til sin Weber” “Verdens bedste grillkylling” “Et rotisserie er dyrt i flæskestege – for man spiser dobbelt så mange!”DSC_6838

Med disse anbefalinger var jeg jo ikke i tvivl. Også plagt med et grillspyd, når nu familien spiser grillkylling hver fredag, ikke? 😉

Det skulle prøves og det gik jo helt forrygende, som du kan se her. Mage til saftig kylling og mage til sprødt skind? Jamen halløj da, og nej, jeg scorer ikke engang reklamekroner fra Weber!  😉Kylling på grill med roterende grillspyd

Har du ikke et grillspyd, eller har du ikke en grill, kan kylllingen jo sagtens laves på sædvanlig vis i en ovn. Jeg – og familien – er fint tilfredse med det sprøde skind som en ovn kan lave, men indrømmet, med et roterende grillspyd bliver det bare en lækrere kylling!

Grillspyddet (rotisseriet) kan bruges til både gas- og almindelig grill.

DSC_6834

Hvad får man med i købet når man køber et rotisserie?

  • En grillforhøjer, så der bliver mere plads i grillen
  • Et spyd som kyllingen/stegen kan “hænge” på imens der grilles
  • En lille motor som drejer spyddet rundt imens der grilles. Smart!
    Kylling på grill med roterende grillspydAltså ligefrem at sige at det er meganemt at grille kylling på den måde, gør jeg ikke endnu, men måske når jeg har prøvet det et par gange?Kylling på grill med roterende grillspyd

Kylling på grill rotisserie – sprød & saftig

Sprød og saftig kylling på grill - med roterende grillspyd
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Ret: Kylling på grill rotisserie - sprød & saftig
Kategori: Grill og grilltilbehør
Keyword: grillkylling, kylling, rotisserie
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • En god stor kylling gerne barbecue. 1400 gram.
  • Tilbehør: Pommes frites, aioli, og dampede majs

Sådan gør du

  • Sæt "forhøjerfronten" på grillen og tænd grillen. Jeg bruger gasgrill, så en opvarmning tager kun 5 minutter. Jeg starter med at varme begge brændere op for fuld varme.
  • Sæt en alu-drypbakke med minimum ½ liter vand nedenunder kyllingen. Dette gøres for at undgå "fedtbrand". Det gør også, at du vil kunne lave en lækker sauce af stegeskyen, hvis du skulle have lyst (mest genialt ved flæskesteg).
  • Sæt kyllingen på spyddet. Bind lår og vinger sammen med lidt snor, se de ikke hænger og "dasker" - de vil bare brænde af. Sæt drejemotoren igang.
  • Sluk den midterste gasbrænder og lad kyllingen grille ved indirekte varme (ca. 200 grader) i minimum 1 time og et kvarter.
  • Efterfyld med vand i drypbakken undervejs. Vandet fordamper hurtigt, så der skal faktisk en del til.
  • Kyllingen er færdig når der løber klar saft fra kyllingen. Vores kylling fik ca 1½ time (det afhænger meget af hvor koldt det er udenfor grillen og hvor meget det blæser).
  • Let forsigtigt på låget et par gange indenfor den sidste halve time. Det er SÅ ærgerligt hvis kyllingen brænder af jo!
  • Sluk gerne grillen 5 minutter før og lad kyllingen grille videre ved eftervarmen. Grillen holder SÅ fint på temperaturen.
  • Vi lavede pommes frites i ovn, jeg ville ikke eksperimentere med at fylde grillen alt for meget op med kartofler, når nu grillkyllingen var dagens hovedperson. Lav endelig gerne dine pommes frites selv, de smager SÅ meget bedre. (vend kartoffelbåde med olie og salt og steg i ovnen minimum 45 minutter v. 175 grader)
  • Hvidløgsbagte gulerødder: Skræl 1 kg gulerødder og skær i stave. Dryp med olie og hvidløgssalt og bag i ovnen i minimum 30 minutter. Vend undervejs.
  • Majsene "dampkogte" jeg i mikrobølgeovnen ca. 8 minutter
  • Aioli: God mayonnaise røres op med hvidløg og salt. Aioli er genialt til pommes frites og bagte gulerødder, vi elsker det her i familien.

Noter

Det er en fordel at grille to kyllinger på samme tid, da du så kan spare temmelig meget gas/kul. En bloglæser skriver at hun har grillet 3 kyllinger på samme tid
Kyllingerne kan laves på både gasgrill og alm. grill til kul. Jeg har dog kun erfaringer med at  at grille kyllinger på gasgrill
Del et foto af dit bud på denne opskriftFølg og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Kylling på grill med roterende grillspydDet er ikke besværligt, overhovedet ikke, med lidt øvelse går det gelinde. Et par gange – så er vi prof.!:-)

Vær evt. gerne to i processen med at sætte kyllingen/kyllingerne på spyddet, så du undgår at kyllingen ryger på gulvet. Det ville jo være trist?

Altså du vil slet ikke fortryde, hvis først du går igang med dette grillprojekt. Det bliver altså en underskøn kylling. Sprød og saftig.

Indrømmet, det ville have været lettere at smække kyllingen i ovnen, men får man lige taget på projektet, er det bestemt anstrengelserne værd.

En rigtig grillkylling smager altså bare bedst på grillen 🙂

Kylling på grill med roterende grillspydKyllingen var mør og saftig og nem at partere.

At det var en færdigkøbt barbecuekylling, gjorde bestemt ikke projektet ringere. Du kan snildt også marinere din egen kylling tænker jeg? Grillkrydderi rørt op med olie pensles på? eller lad kyllingen marinere i en grillpose nogle timer før du skal bruge den?Kylling på grill med roterende grillspydKyllingen var nem at få af grillspyddet efter stegning og nem at partere også. Den var fin mør, men jeg synes det var svært at vurdere hvornår den havde fået nok? En investering jeg snart skal foretage mig, er at få anskaffet et trådløst termometer. Ej jamen altså, sådan ét kan jeg jo ikke undvære?

Jeg har et stegetermometer med en lang snor til/fra “målespyddet”, men det er usmart, for ledning bliver viklet rundt om rotisseriet. Ja det er svært at forklare, det skal næsten prøves. Jeg er sikker på du også vil ønske dig et trådløst termometer efter at have gjort forsøget.
Kylling på grill med roterende grillspyd Vi fik sommersøde majs til kyllingen.

De er jo rigtigt gode og søde lige nu og så koster de ingen penge. God ide altid at spise sæsongrænt synes jeg? Det giver jo ikke meget mening at importere grønt, når vi har så lækkert frugt og grønt herhjemme?

Jeg synes det er nemmest at dampkoge majskolberne i mikrobølgeovnen. De kan også nemt grilles, hvis du har plads på grillen, ellers lægger du dem blot på en tallerken med en mikrobølgeovnstop henover, så de dampkoger. Tilberedningstid ca. 8 minutter +/-DSC_6849 Der var rigeligt med kylling, men køb og tilbered gerne en 1600 grams kylling, hvis I er 4. Der går rigtigt meget kylling til, når kyllingen serveres som ægte grillkylling, men det er jo også fordi den kylling smager så godt jo?! 🙂

Spring du bare på de roterende kyllinger, hvis du har et grillspyd/rotisserie.

Tænk lige på Pippi’s seje motto:

“Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert”.  😉

Se hvor godt det gik med én kylling og hvis der havde været to, ville det have været dobbelt så godt. Læs med om mine eksperimenter med to kyllinger på rotisseriet her:
Kylling på grill med roterende grillspydFornem grillkylling, bagte gulerødder, majs, pommes frites og aioli.

Sikke da en vindermenu!

Jeg kan snildt anbefale et grillspyd, selvom jeg kun har prøvet det få gange. Jeg er allerede på vej til at blive ellevild. Mit andet grillprojekt med grillspyddet var et flæskestegsprojekt, som du kan læse mere om herKylling på grill med roterende grillspyd Som du kan se fik jeg ikke helt reddet vingerne. Pyt med det, der er jo alligevel ikke megameget kød på? Vikl gerne lidt snor om dem, for at få “hold” på dem.Kylling på grill med roterende grillspyd Lækker lækker  grillmenu -kast dig gerne ud i projektet. Bare lige lidt grillinspiration til dig fra mig 🙂Kylling på grill med roterende grillspyd


  •  
  •  
  •  
  •  
  •