Bastogne kage med marengs, flødeskum og bær. Uhm sikke en dejlig sommer kage med Bastogne kiks du skal høre om i dag.

Bastogne kage med marengs flødeskum & bærSikke en skøn og dejlig kage vi kunne nyde på sommerhusterrassen i går.

Der var en pakke Bastognekiks i spisekammeret og jordbær, blåbær og flødeskum på lager.

Halløj – pludselig var der en lækker Bastogne kage med nem kiksebund på kagefadet. Wow en skøn kage og se lige hvor flot den er! 🙂Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Hvad er en Bastogne kage?

Tjo det er såmænd knuste bastognekiks rørt sammen med smeltet smør til en lækker kikseagtig bund.

På toppen en marengstop og flødeskum rørt med vaniljesukker og masser af friske bær.

En nem og virkelig lækker sommerdessert, der smagte så godt at vi slet ikke kunne nøjes med et enkelt stykke.Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Det er super smart at bruge de lækre Bastognekiks som bund. Mega-hurtigt er det jo også lige at knuse en pakke og smelte smør. En lynhurtig kiksebund, der slet ikke skal forbages.

Bastogne kagen var et kæmpe hit. Jeg er sikker på at vi kommer til at nyde den mange gange henover sommeren, med friske bær i alle afskygninger.Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Du kan røre lidt creme fraiche eller skyr i din vaniljeflødeskum, hvis du synes. Den er dog også rigtig fin bare med flødeskum.

De friske bær giver en fin kontrast til den søde marengs og den sprøde krydrede Bastognebund. Alt passede bare perfekt sammen. Øj en lækker kage. Den må du altså prøve!Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Opskriften får du lige her. Mon ikke også at kagen bliver en storfavorit som årets sommerkage hjemme hos dig? Det er jeg sikker på 🙂Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Bastogne kage med marengs, flødeskum & bær – få en god opskrift her

Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
En lækker marengskage med Bastognekiksebund
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Bastogne kage med marengs, flødeskum & bær
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kiksebund:

  • 260 gram Bastogne kiks 1 hel pakke. Andre Bastogne-agtige kiks kan også bruges, Digestive også
  • 100 gram smør smeltet

Marengstop:

  • 2 æggehvider
  • 130 gram sukker
  • 1 knivspids salt

Flødeskum med vanilje:

  • dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • evt. 2-3 spsk creme fraiche, skyr, græsk yoghurt ell. lign.

Bærtop:

  • Friske bær i alle afskygninger kan bruges.

Sådan gør du

Kiksebund:

  • Knus Bastognekiksene med håndkraft eller i en blender.
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Smelt smørret. Har du en mikroovn, kan det klares på få sekunder. Bland smørret i kikseblandingen.
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Beklæd en springform med bagepapir og fordel kikseblandingen heri. Min form målte 25 cm i diameter, men en mindre form kan bruges. Pres blandingen godt sammen og få den helt ud til kanterne med hænderne. Bunden skal først i ovnen, når marengstoppen er kommet på.
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Marengstop:

  • Pisk æggehviderne til skum og tilsæt salt (saltet stabiliserer æggehviderne) Tilsæt nu sukkeret meget langsomt imens du pisker ved høj hastighed. Pisk marengsen til den er tyk, sej og blank og du kan trække toppe - der kan stå selv - i marengsen. Det tager flere minutter
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Fordel marengsen på kiksebunden
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Bag kagen 20-25 minutter v. 140 grader varmluft eller 160 grader almindelig ovn. Bunden er færdig, når marengsen er gylden. Stil kagebunden til afkøling
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Flødeskum med vanilje:

  • Vask bærrene og lad dem dryppe godt af
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Pisk fløden og smag til med vaniljesukker og evt. creme fraiche/skyr
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Træk kagen over på et kagefad ved at trække i bagepapiret. Fjern herefter bagepapiret. Det kan nemt trækkes ud under kagen. Smør flødeskum på toppen af den afkølede kage
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Fordel bær på toppen af kagen. Brug så mange du har
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Servér kagen straks
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Noter

Du kan bruge alle slags bær på kagen. Tilsæt evt. lidt creme fraiche eller skyr til flødeskummet
Kagebunden kan bages i forvejen og så kan kagen pyntes før severing. 
Opbevar kagen på køl. Bunden kan fryses og pyntes før servering
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bastogne kage med marengs flødeskum & bærEn nem og lækker Bastognekage med knuste Bastogne kiks, marengs, vaniljeflødeskum og friske bær

Wow altså! Kagen blev så god, at jeg slet ikke kan få armene ned!

Faktisk var kagen også rigtig nem at lave, kagebunden tog ikke mange minutter at forberede.

Jeg glæder mig til at servere kagen i sommerhuset for mine gæster henover sommeren. Det er en rigtig dejlig sommerkage 🙂Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Om vinteren tænker jeg at vi vil kunne lave lave kagen med bananer eller syltede ferskner nedenunder flødeskummet måske?

JA sådan en version vil jeg da også prøve. Alle de Bastogne kager vi nu har i vente 🙂Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Nogle gange er Bastogne kiks på tilbud, så køb stort ind der. Der findes også Bastogne efterligningsmærker og de vil sikkert også være fine at bruge.

Prøv også at bruge blendede mandler i din marengsbund eller knuste TUC kiks – uhm så lækre kager. 
Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

I dag havde jeg jordbær og blåbær på lager. De smagte skønt på Bastognekagen og bærrene pyntede da også bare kagen så fint.

Hvis du skal have studenter på besøg hjemme i haven, vil denne Bastogne kage også være et fint bud på en dejlig sommerkage til dem.

Se lige hvor fin den er!

Ups jeg kom vist til at tage 1000 billeder af den skønne kage! Men det er jo også bare en mega smuk og virkelig pæn kage der er på kagefadet. 🙂Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Kombinationen af krydret kiksebund med kanelsmag, sød marengs, vaniljeflødeskum og syrlige bær var et kæmpe hit.

Fremover vil jeg ALTID have Bastognekiks i spisekammeret. Det passer  lige med at der går en pakke til denne kage, fratrukket en enkelt lille kiksesmagsprøve til bagermesteren 🙂Bastogne kage med marengs flødeskum & bærBastognekagen med marengs nød vi på terrassen en stille aften aften, imens vi lyttede til fuglene og beundrede solens spejlinger i vandet.

Der var komplet tyst og stille på sommerhusterrassen og meget stemningsfuldt.

Et hold gråspurveforældre fløj om kap for at forsyne de sultne fugleunger i fuglehuset med mad.

De var slet ikke bange for os, selvom fuglehuset er placeret tæt på terrassen. En fryd og fornøjelse at holde øje med fuglene. Bastogne kage med marengs flødeskum & bærRoen sænkede sig over os, efter en lang og intens arbejdsuge.

Luksus!  Vi nyder ekstra meget at kunne suse i sommerhuset, når det er weekend, og lade skuldrene sænke sig og hovedet finde ro.

På forunderlig vis, så smager kager også bedre i sommerhuset. Faktisk er de også sjovere at lave herude, hvor jeg kan kigge ud over vandet imens.

Ja det er der jo nok ikke noget underligt i. Jeg ved det godt. Jeg er en heldig sommerhus-kartoffel og jeg stornyder virkelig vores sommerhusplet <3Bastogne kage med marengs flødeskum & bærI dag venter resten af Bastogne kagen på køl.

Håber den stadig er god, efter at den har tilbragt natten i køleskabet.

Lagkager og roulader er jo altid bedre på dag 2, så mon ikke også at kagen er et scoop i dag? Jeg tror det. Kagen vil også være fin at fryse, tror jeg, ihvertfald kagebunden.

Sæt du lige en pakke Bastognekiks på din indkøbsseddel, så du også nemt vil kunne bage den lækre Bastogne kage.

Mon ikke også kagen vil blive et hit hjemme hos dig? Dine gæster vil juble 🙂

Hvis du er vild med marengskager, så prøv også denne TUC kage med marengsnøddebund. En fragilité eller en pavlova er også en dejlige dessertkager med marengs.  Prøv også en chokolade pavlova.

God fornøjelse med bageriet til dig 🙂

Jeg delte et foto af kagen på bloggens Facebookside og spurgte om I kunne tænke jer opskriften.

Måske et dumt spørgsmål, for kagen ser bare overdrevet lækker ud. Der rejste sig da også straks det allerstørste heppekor. Hvor er I altså bare herlige! Tak for alle jeres skulderklap. 🙂

JA TAK til opskriften, blev der brølt, så jeg skyndte mig straks at gå i gang med skriveriet.Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Få flere lækre opskrifter på dejlige marengskager her:

1.

Fragilite - nem marengskage med frugt & bær
Nem marengskager med mandler, flødecreme og bær / frugt
Se opskriften her
Fragilite - nem marengskage med frugt & bær

2.

Pavlova opskrift - nem pavlova kage med bær, banan og fløde
Lækker Pavlova med banan, blåbær og flødeskum
Se opskriften her
Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

3.

Pavlova dessert med frugt & yoghurt flødeskum
Lækker pavlova med marcipan, nektariner og flødeskum
Se opskriften her

4.

Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift
Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Se opskriften her

5.

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
Marengs fuglereder med fløde og bær - nem lækker sommerdessert
Se opskriften her
Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

6.

Budapestrulle opskrift - nem fragilité roulade
Nem marengsroulade af nøddemarengs
Se opskriften her
Budapestrulle opskrift - nøddemarengs roulade

7.

Marengsroulade med rabarber og flødeskum
Nem og lækker marengsoulade med rabarber og flødeskum
Se opskriften her
Marengsroulade med rabarber flødeskum

8.

Herregårdskage med rabarber & kokos marengs
En saftig og lækker rabarberkage med kokosmarengs
Se opskriften her
Herregårdskage med rabarber & kokos marengs

9.

Kyskager - nem opskrift på marengs kys
Nemme kyskager - god grundopskrift
Se opskriften her
Marengs kys - nem opskrift på kyskager

10.

Tuc kage - opskrift med nødder og chokolade
Marengskage med hasselnødder, chokolade og Tuc kiks
Se opskriften her
Tuc kage - opskrift med nødder og chokolade

11.

Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær og flødeskum
Lækker Pavlova med kakao, flødeskum og bær
Se opskriften her
Chokolade pavlova opskrift - marengskage med bær & flødeskum

12.

Mini pavlova - nem opskrift på marengs dessert
Små mini pavlovaer med flødeskum og bær - nem lækker sommerdessert
Se opskriften her
Mini pavlova - nem opskrift på marengs dessert


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.