Bastogne kage med marengs, flødeskum og bær. Uhm sikke en dejlig sommer kage med Bastogne kiks du skal høre om i dag.
Sikke en skøn og dejlig kage vi kunne nyde på sommerhusterrassen i går.
Der var en pakke Bastognekiks i spisekammeret og jordbær, blåbær og flødeskum på lager.
Halløj – pludselig var der en lækker Bastogne kage med nem kiksebund på kagefadet. Wow en skøn kage og se lige hvor flot den er! 🙂
Hvad er en Bastogne kage?
Tjo det er såmænd knuste bastognekiks rørt sammen med smeltet smør til en lækker kikseagtig bund.
På toppen en marengstop og flødeskum rørt med vaniljesukker og masser af friske bær.
En nem og virkelig lækker sommerdessert, der smagte så godt at vi slet ikke kunne nøjes med et enkelt stykke.
Det er super smart at bruge de lækre Bastognekiks som bund. Mega-hurtigt er det jo også lige at knuse en pakke og smelte smør. En lynhurtig kiksebund, der slet ikke skal forbages.
Bastogne kagen var et kæmpe hit. Jeg er sikker på at vi kommer til at nyde den mange gange henover sommeren, med friske bær i alle afskygninger.
Du kan røre lidt creme fraiche eller skyr i din vaniljeflødeskum, hvis du synes. Den er dog også rigtig fin bare med flødeskum.
De friske bær giver en fin kontrast til den søde marengs og den sprøde krydrede Bastognebund. Alt passede bare perfekt sammen. Øj en lækker kage. Den må du altså prøve!
Opskriften får du lige her. Mon ikke også at kagen bliver en storfavorit som årets sommerkage hjemme hos dig? Det er jeg sikker på 🙂
Bastogne kage med marengs, flødeskum & bær – få en god opskrift her
Ingredienser
Kiksebund:
- 260 gram Bastogne kiks 1 hel pakke. Andre Bastogne-agtige kiks kan også bruges, Digestive også
- 100 gram smør smeltet
Marengstop:
- 2 æggehvider
- 130 gram sukker
- 1 knivspids salt
Flødeskum med vanilje:
- 2½ dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- evt. 2-3 spsk creme fraiche, skyr, græsk yoghurt ell. lign.
Bærtop:
- Friske bær i alle afskygninger kan bruges.
Sådan gør du
Kiksebund:
- Knus Bastognekiksene med håndkraft eller i en blender.
- Smelt smørret. Har du en mikroovn, kan det klares på få sekunder. Bland smørret i kikseblandingen.
- Beklæd en springform med bagepapir og fordel kikseblandingen heri. Min form målte 25 cm i diameter, men en mindre form kan bruges. Pres blandingen godt sammen og få den helt ud til kanterne med hænderne. Bunden skal først i ovnen, når marengstoppen er kommet på.
Marengstop:
- Pisk æggehviderne til skum og tilsæt salt (saltet stabiliserer æggehviderne) Tilsæt nu sukkeret meget langsomt imens du pisker ved høj hastighed. Pisk marengsen til den er tyk, sej og blank og du kan trække toppe - der kan stå selv - i marengsen. Det tager flere minutter
- Fordel marengsen på kiksebunden
- Bag kagen 20-25 minutter v. 140 grader varmluft eller 160 grader almindelig ovn. Bunden er færdig, når marengsen er gylden. Stil kagebunden til afkøling
Flødeskum med vanilje:
- Vask bærrene og lad dem dryppe godt af
- Pisk fløden og smag til med vaniljesukker og evt. creme fraiche/skyr
- Træk kagen over på et kagefad ved at trække i bagepapiret. Fjern herefter bagepapiret. Det kan nemt trækkes ud under kagen. Smør flødeskum på toppen af den afkølede kage
- Fordel bær på toppen af kagen. Brug så mange du har
- Servér kagen straks
Noter
Kagebunden kan bages i forvejen og så kan kagen pyntes før severing.
Opbevar kagen på køl. Bunden kan fryses og pyntes før serveringEn nem og lækker Bastognekage med knuste Bastogne kiks, marengs, vaniljeflødeskum og friske bær
Wow altså! Kagen blev så god, at jeg slet ikke kan få armene ned!
Faktisk var kagen også rigtig nem at lave, kagebunden tog ikke mange minutter at forberede.
Jeg glæder mig til at servere kagen i sommerhuset for mine gæster henover sommeren. Det er en rigtig dejlig sommerkage 🙂
Om vinteren tænker jeg at vi vil kunne lave lave kagen med bananer eller syltede ferskner nedenunder flødeskummet måske?
JA sådan en version vil jeg da også prøve. Alle de Bastogne kager vi nu har i vente 🙂
Nogle gange er Bastogne kiks på tilbud, så køb stort ind der. Der findes også Bastogne efterligningsmærker og de vil sikkert også være fine at bruge.
Prøv også at bruge blendede mandler i din marengsbund eller knuste TUC kiks – uhm så lækre kager.
I dag havde jeg jordbær og blåbær på lager. De smagte skønt på Bastognekagen og bærrene pyntede da også bare kagen så fint.
Hvis du skal have studenter på besøg hjemme i haven, vil denne Bastogne kage også være et fint bud på en dejlig sommerkage til dem.
Se lige hvor fin den er!
Ups jeg kom vist til at tage 1000 billeder af den skønne kage! Men det er jo også bare en mega smuk og virkelig pæn kage der er på kagefadet. 🙂
Kombinationen af krydret kiksebund med kanelsmag, sød marengs, vaniljeflødeskum og syrlige bær var et kæmpe hit.
Fremover vil jeg ALTID have Bastognekiks i spisekammeret. Det passer lige med at der går en pakke til denne kage, fratrukket en enkelt lille kiksesmagsprøve til bagermesteren 🙂Bastognekagen med marengs nød vi på terrassen en stille aften aften, imens vi lyttede til fuglene og beundrede solens spejlinger i vandet.
Der var komplet tyst og stille på sommerhusterrassen og meget stemningsfuldt.
Et hold gråspurveforældre fløj om kap for at forsyne de sultne fugleunger i fuglehuset med mad.
De var slet ikke bange for os, selvom fuglehuset er placeret tæt på terrassen. En fryd og fornøjelse at holde øje med fuglene. Roen sænkede sig over os, efter en lang og intens arbejdsuge.
Luksus! Vi nyder ekstra meget at kunne suse i sommerhuset, når det er weekend, og lade skuldrene sænke sig og hovedet finde ro.
På forunderlig vis, så smager kager også bedre i sommerhuset. Faktisk er de også sjovere at lave herude, hvor jeg kan kigge ud over vandet imens.
Ja det er der jo nok ikke noget underligt i. Jeg ved det godt. Jeg er en heldig sommerhus-kartoffel og jeg stornyder virkelig vores sommerhusplet <3I dag venter resten af Bastogne kagen på køl.
Håber den stadig er god, efter at den har tilbragt natten i køleskabet.
Lagkager og roulader er jo altid bedre på dag 2, så mon ikke også at kagen er et scoop i dag? Jeg tror det. Kagen vil også være fin at fryse, tror jeg, ihvertfald kagebunden.
Sæt du lige en pakke Bastognekiks på din indkøbsseddel, så du også nemt vil kunne bage den lækre Bastogne kage.
Mon ikke også kagen vil blive et hit hjemme hos dig? Dine gæster vil juble 🙂
Hvis du er vild med marengskager, så prøv også denne TUC kage med marengsnøddebund. En fragilité eller en pavlova er også en dejlige dessertkager med marengs. Prøv også en chokolade pavlova.
God fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Jeg delte et foto af kagen på bloggens Facebookside og spurgte om I kunne tænke jer opskriften.
Måske et dumt spørgsmål, for kagen ser bare overdrevet lækker ud. Der rejste sig da også straks det allerstørste heppekor. Hvor er I altså bare herlige! Tak for alle jeres skulderklap. 🙂
JA TAK til opskriften, blev der brølt, så jeg skyndte mig straks at gå i gang med skriveriet.
Få flere lækre opskrifter på dejlige marengskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Jeg har bage de skønne bunde i dag (søndag) men skal først bruge dem på onsdag. Vil du anbefale mig at fryse dem ned eller pakke dem i en pose og gemme dem der indtil de skal bruges ?
Har lige afprøvet denne skønne( og kalorierige kage😜) i weekenden. den var virkelig lækker med friske bær. Havde ikke creme fraiche, men puttede lidt græsk youghurt i den piskede fløde. Den forsvandt som dug for solen.
Jeg kom til at love at bage nogle til en kommende fødselsdag … ved du hvordan bunden bliver, hvis jeg fryser den først? Så er den jo ekstra nem bare at pynte.
Mvh Mai-Britt B 😊