•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bastogne kage med marengs flødeskum & bærSikke en skøn og dejlig kage vi kunne nyde på sommerhusterrassen i går.

Efter min lørdagsvagt på biblioteket var slut, ilede jeg i sommerhus og fik sådan lyst til at koble af med at bage lækkerier. Ja måske det er svært at forstå, men det er jo sådan jeg slapper af 🙂

Der var en pakke Bastognekiks i spisekammeret og jordbær, blåbær og flødeskum på lager – halløj og pludselig var der en lækker Bastogne kage på kagefadet. Wow en skøn kage!

Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Hvad er mon en Bastogne kage?

Tjo det er såmænd knuste bastognekiks rørt sammen med smeltet smør til en lækker kikseagtig bund. På toppen en marengstop og flødeskum rørt med vaniljesukker og masser af friske bær.

En nem og virkelig lækker sommerdessert, der smagte så godt at vi slet ikke kunne nøjes med et enkelt stykke.Bastogne kage med marengs flødeskum & bærDet er super smart at bruge de lækre Bastognekiks som bund og mega-hurtigt er det jo også lige at knuse en pakke og smelte smør. En lynhurtig kiksebund, der slet ikke skal forbages.

Bastogne kagen var et kæmpe hit og jeg er sikker på at vi kommer til at nyde den mange gange henover sommeren, med friske bær i alle afskygninger.Bastogne kage med marengs flødeskum & bærDu kan røre lidt creme fraiche eller skyr i din vaniljeflødeskum, hvis du synes, men den er også rigtig fin bare med flødeskum.

De friske bær giver en fin kontrast til den søde marengs og den sprøde krydrede Bastognebund, alt passede bare perfekt sammen. Øj en lækker kage. Den må du altså prøve!Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Jeg delte et foto af kagen på bloggens Facebookside og spurgte om I kunne tænke jer opskriften. Det var måske nok et dumt spørgsmål, for kagen ser bare overdrevet lækker ud, og det er den også, så der rejste sig straks det allerstørste heppekor. Hvor er I altså bare herlige! Tak for alle jeres skulderklap 🙂

JA TAK til opskriften, blev der brølt, så jeg skyndte mig straks at gå i gang med skriveriet. Opskriften får du lige her. Mon ikke også at kagen bliver en storfavorit som årets sommerkage hjemme hos dig? Det er jeg sikker på 🙂

Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Bastogne kage med marengs, flødeskum & bær

Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
En lækker marengskage med Bastognekiksebund
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: Bastogne kage med marengs, flødeskum & bær
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: Bastogne kage, marengsdessert
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kiksebund:

  • 260 gram Bastogne kiks 1 hel pakke. Andre Bastogne-agtige kiks kan også bruges vil jeg tro
  • 100 gram smør smeltet

Marengstop:

  • 2 æggehvider
  • 130 gram sukker
  • 1 knivspids salt

Flødeskum med vanilje:

  • dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • evt. 2-3 spsk creme fraiche, skyr ell. lign.

Bærtop:

  • Friske bær i alle afskygninger kan bruges.

Sådan gør du

Kiksebund:

  • Knus Bastognekiksene med håndkraft eller i en blender.
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Smelt smørret. Har du en mikroovn, kan det klares på få sekunder. Bland smørret i kikseblandingen.
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Beklæd en springform med bagepapir og fordel kikseblandingen heri. Min form målte 25 cm i diameter, men en mindre form kan bruges. Pres blandingen godt sammen og få den helt ud til kanterne med hænderne. Bunden skal først i ovnen, når marengstoppen er kommet på.
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Marengstop:

  • Pisk æggehviderne til skum og tilsæt salt (saltet stabiliserer æggehviderne) Tilsæt nu sukkeret meget langsomt imens du pisker ved høj hastighed. Pisk marengsen til den er tyk, sej og blank og du kan trække toppe - der kan stå selv - i marengsen. Det tager flere minutter
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Fordel marengsen på kiksebunden
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Bag kagen 20-25 minutter v. 140 grader varmluft eller 160 grader almindelig ovn. Bunden er færdig, når marengsen er gylden. Stil kagebunden til afkøling
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Flødeskum med vanilje:

  • Vask bærrene og lad dem dryppe godt af
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Pisk fløden og smag til med vaniljesukker og evt. creme fraiche/skyr
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Træk kagen over på et kagefad ved at trække i bagepapiret. Fjern herefter bagepapiret. Det kan nemt trækkes ud under kagen. Fordel flødeskummet på toppen af den afkølede kage
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Fordel bær på toppen af kagen. Brug så mange du har
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
  • Servér kagen straks
    Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Noter

Du kan bruge alle slags bær på kagen. 
Kagebunden kan bages i forvejen og så kan kagen anrettes lige før den skal serveres. En perfekt dessertkage
Tilsæt gerne lidt creme fraiche eller skyr til flødeskummet
Opbevar kagen på køl
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bastogne kage med marengs flødeskum & bærEn nem og lækker Bastognetærte med marengs, vaniljeflødeskum og friske bær

Wow altså! Kagen blev så god, at jeg slet ikke kan få armene ned!

Faktisk var kagen også rigtig nem at lave, kagebunden tog ikke mange minutter at forberede. Jeg glæder mig til at servere kagen i sommerhuset for mine gæster henover sommeren. Det er en rigtig dejlig sommerkage 🙂Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Om vinteren tænker jeg at vi vil kunne lave lave kagen med bananer eller syltede ferskner nedenunder flødeskummet måske? JA sådan en version vil jeg da også prøve. Alle de Bastogne kager vi nu har i vente 🙂Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Nogle gange er Bastogne kiks på tilbud, så køb stort ind der. Der findes også Bastogne-efterligningsmærker og de vil sikkert også være fine at bruge tænker jeg?Bastogne kage med marengs flødeskum & bærJeg havde jordbær og blåbær på lager og de smagte skønt på kagen og bærrene pyntede da også bare kagen så fint.

Hvis du skal have studenter på besøg hjemme i haven, vil denne Bastogne kage også være et fint bud på en dejlig sommerkage til dem.

Se lige hvor fin den er! Jeg ved godt at jeg har taget 1000 billeder af den skønne kage, men når der er en mega smuk og virkelig pæn kage på kagefadet, så gælder det bare om at knipse løs! 🙂Bastogne kage med marengs flødeskum & bær

Kombinationen af krydret kiksebund med kanelsmag, sød marengs, vaniljeflødeskum og syrlige bær var et kæmpe hit.

Fremover vil jeg ALTID have Bastognekiks i spisekammeret og det passer  lige med at der går en pakke til denne kage, fratrukket en enkelt lille kiksesmagsprøve til bagermesteren 🙂Bastogne kage med marengs flødeskum & bærVi nød den lækre Bastognekage med marengs på terrassen en stille aften aften, imens vi lyttede til fuglene og beundrede solens spejlinger i vandet. Der var komplet tyst og stille på sommerhusterrassen og meget stemningsfuldt.

Et hold gråspurveforældre fløj om kap for at forsyne de sultne fugleunger i fuglehuset med mad. De var slet ikke bange for os, selvom fuglehuset er placeret tæt på terrassen. En fryd og fornøjelse at holde øje med fuglene. Bastogne kage med marengs flødeskum & bærRoen sænkede sig over os, efter en lang og intens arbejdsuge.

Både min mand og jeg er igang i den fysiske verden igen, efter en lang Coronanedlukningsperiode, og det er bare skønt at se kolleger og bibliotekslånere igen – men er du vimmer, hvor det trætter at forholde sig til så mange mennesker og få så mange indtryk, efter en lang periode, hvor livet og hverdagen har været så begrænset.

Mon du også har det sådan, hvis du er vendt tilbage til den virkelige verden igen? 🙂

Vi nyder ekstra meget at kunne suse i sommerhuset, når det er weekend, og lade skuldrene sænke sig og hovedet finde ro.

På forunderlig vis, så smager kager også bedre i sommerhuset og faktisk er de også sjovere at lave herude, hvor jeg kan kigge ud over vandet imens. Ja det er der jo nok ikke noget underligt i. Jeg ved det godt. Jeg er en heldig sommerhus-kartoffel og jeg stornyder virkelig vores sommerhusplet <3Bastogne kage med marengs flødeskum & bærI dag venter resten af Bastogne kagen på køl. Jeg er spændt på hvordan den vil smage efter at have tilbragt natten i køleskabet. Lagkager og roulader er jo altid bedre på dag 2, så mon ikke også at kagen er et scoop i dag? Jeg tror det.

Sæt du lige en pakke Bastognekiks på din indkøbsseddel, så du også nemt vil kunne bage den lækre Bastogne kage. Jeg er sikker på, at den også vil blive et hit hjemme hos dig. Dine gæster vil juble 🙂

God fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Bastogne kage med marengs flødeskum & bær


  •  
  •  
  •  
  •  
  •