Bagte rodfruger i ovn. I dag skal du høre om de lækreste bagte rodfrugter du kan lave i ovnen.
Du kan bruge lige de rodfrugter du allerbedst kan lide. Du kan også købe en pose færdig rodfrugt-mix der f.eks. består af rødbeder, gulerødder, selleri, knoldselleri og pastinak og/eller persillerod.
Netop disse rodfrugter er SÅ lækre at bage i ovnen. men du kan sagtens bruge andre slags.
Det er det nemmeste i verden at lave ovnbagte rodfrugter. Du kan bage dem bare med olie og salt eller du kan også bage dem med den lækre sennepsmarinade.
Uhm – en magisk marinade med sennep, honning og timian som du kan vende rodfrugterne i, og som giver den LÆKRESTE smag.
Når rodfrugterne er bagt i sennepsdressingen, vil familien uden problemer kunne spise over et helt kilo rodfrugter som tilbehør til aftenmenuen.
De smager bare SÅ godt og rodfrugterne bliver sprøde, lækre, søde og særligt gode
Det er super nemt at lave bagte rodfrugter i ovnen og det er det lækreste tilbehør, der smager godt til mange retter.
Bagte rodfrugter i ovn med honning & sennep – få en god lækker opskrift hér
Ingredienser
- 1,5 kg blandede rodfrugter gulerødder, pastinak, knoldselleri, persillerod, rødbeder
- 1 dl sød fransk sennep dijonsennep kan også bruges
- 4 spsk. olie
- 4 spsk akaciehonning
- Salt/hvidløgspeber
- 1 spsk. tørret timian eller 2 spsk. frisk
Sådan gør du
- Skræl rodfrugterne og skær dem i stave
- Bland sennepsdressingen: Rør olie med sennep, honning og krydderier.
- Vend rodfrugterne i sennepsdressingen.
- Bag rodfrugterne 30-45 minutter i ovnen v.a 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend dem et par gange undervejs. Rodfrugterne er færdige når de er sprøde og stadig har "bid". Kan også laves i airfryer
Noter
Du kan bruge mange forskellige slags rodfrugter til opskriften.
Du kan bruge en større mængde end jeg, så laver du bare mere marinade.Sennepsmarinaden kan bruges til koteletter, svinemørbrad, kylling, kalkun
Det er super nemt at lave ovnbagte rodfrugter og de smager skønt!
Faktisk er det bare rodfrugter der skal vendes rundt i den lækre sennepsmarinade og herefter klarer ovnen resten af arbejdet.
Vi kan spise ustoppeligt mange grøntsager, når de serveres på denne måde.Jeg er særligt vild med de bagte rødbeder, de bagte pastinakker og persillerod. Brug bare lige de rodfrugter du har – næsten alle slags kan bruges vil jeg tro.
Nej faktisk elsker jeg alle de bagte rodfrugter, også gulerødderne! Man kan spise virkelig mange grøntsager, når de tilberedes på denne måde.
Vi spiste de sennepsbagte rodfrugter til weekendens lækre simreret. Koteletter i flødesauce i Römertopf
Perfekt at tilberede rodfrugter imens stegesoen alligevel står og simrer i ovnen i timevis.
Ovnbagte rodbrugter kan spises til alt men vi laver dem tit, når ovnen alligevel er i gang.
De sennepsbagte rodfrugter kan spises som tilbehør til al slags kød. Svinekød og fjerkræ især tænker jeg, men oksekød måske også og vel også fisk?
Hvis du kan nøjes med en mindre portion, kan du lave bagte rodfrugter i airfryer.
De bagte rodfrugter smager næsten så godt som en snack, dem skal du virkelig glæde dig til at prøve.
God fornøjelse med rodfrugterne til dig 🙂
Få flere opskrifter på bagte rodfrugter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Jeg vil prøve at lave rodfrugterne som tilbehør til lammekølle, men er blevet lidt i tvivl om bagetiden, hvis de skal i ovnen samtidig med lammet, som bages på 150 grader. Har du er bud på det?
Har lige lavet grøntsagerne som tilbehør, og det smagte rigtig godt, brugte rigeligt med krydderier, og hvidløgs stykker mm. Vil bestemt lave dem igen! Brugte samme dressing til laksen, som også smagte dejligt.
Hej Gitte jeg er her desværre ikke så meget som før ,fordi facebook har smidt mig ud så jeg modtager desværre ikke noget link mere det er trist jeg ved ikke om du kan gøre noget .De kærligste hilsner Gitte Gjerløv
Kan de laves på forhånd og varmes op ?
Hvordan får vi den sprøde syntes ikke vi kan få vores til at blive
Hej ?
Jeg har nu lavet dem et par gange og de er supre lækker, vores gæster roser dem også ??
Mvh Helle ?
Fuldstændig forrygende smag og konsistens.
Blandede rodfrugter ( jordskokker, selleri, gulerødder, rødbeder , kartofler) med400 gram rosenkål og 12-15 fed hvidløg , ca 1,4 kg. Lidt rigeligt til to mennesker, men der blev gået til fadet med vellyst. Der er dog stadig til en reprise i morgen. Dressingen fik også koriander og cayennepeber. Mums. Tak for den inspiration,
Jens
Er det en opskrift til 4 personer?
Hej
Kan de bages ved lavere temperatur? Ville gerne prøve dem som tilbehør til langtidstegt okseklump, men har kun én ovn…
Jeg har lige prøvet at lave rodfrugterne, men de blev alle sammen røde af rødbederne, og de lignede ikke dine, hvad har jeg lige gjort forkert
Erik
Jeg vender tilbage efter næste weekend
Hej
De rodfrugter ser rigtig gode ud og jeg vil prøve at lave dem, men hvilken olie bruger du til at røre sammen med sennep og det andet
Erik