•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pommes frites af selleri - rodfrugt fritter stegt i ovnDet er højsæson for rodfrugter og her i huset spiser vi dem lige nu i alle afskygninger. De ovnbagte varianter sværmer vi særligt for – disse sennepsbagte rodfrugter er f.eks. vores favorit.

Rodfrugter kan have en kraftig smag, især selleri, men smagen mildnes meget, ved ovnbagningen. Konsistensen bliver også rigtig lækker – blød indeni og sprød udenpå.

Rodfrugter er taknemmelige grøntsager og det er nemmest at tilberede dem som “fritter” – altså skåret i stave og penslet med olie og drysset med krydderi. Pommes frites af selleri - rodfrugt fritter stegt i ovnRodfrugt-fritter kan man spise virkeligt mange af og de er et godt alternativ til almindelige pommes frites.

Opskriften på selleri-fritter du skal høre om i dag, er den nemmeste i verden og du skal kun bruge ganske få ingredienser. Du kan også drysse selleri-stavene med sesam – det vil klæde fritterne. Sesam-sellerifritter vil kunne blive et lige så stort et hit som sesam-kartoffelfritterne tror jeg.

Der er meget væde i fritterne, så de kan med fordel også drysses med rasp inden bagningen.  Pommes frites af selleri - rodfrugt fritter stegt i ovnOpskriften du får i dag er helt enkel og du får den lige her:

Pommes frites af selleri - rodfrugt fritter stegt i ovn
Pommes frites af selleri - rodfrugt fritter stegt i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Dagens ret
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 knold-selleri (ca. 800-1 kg) kan erstattes af andre rodfrugte
  • 3-4 spsk. olie
  • Salt evt. urtesalt timian er også godt at drysse på

Sådan gør du

  • Skræl selleri-hovedet og skær det ud i tynde pommes frites stave
  • Hæld selleri-stavene i en pose og hæld olie ved og omryst godt, så olien fordeles på alle sider Du kan også pensle selleri-stavene.
  • Drys godt med hvidløgssalt.
  • Steg selleri-fritterne på en bageplade beklædt med bagepapir eller fordel dem i et stegefad.
  • Steg fritterne minimum 45 minutter v. 175 grader varmluft
  • Vend dem flere gange undervejs.
  • Fritterne er færdige, når de er gyldne og sprøde
  • Serveres straks, gerne med en portion aioli til

Noter

Du kan bruge andre rodfrugter til "fritterne".
Pastinak, rødbeder, gulerødder er også fine at bruge.
En opskrift på aioli får du lige her - det perfekte tilbehør til fritter
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Pommes frites af selleri - rodfrugt fritter stegt i ovnJeg har brugt hvidløgssalt til selleri-fritterne, og det smagte rigtigt godt. Timian vil også være godt krydderi at bruge tror jeg. Det er rigtigt nemt at lave selleri-fritterne og det er faktisk hurtigere, end at skrælle kartofler til almindelige pommes frites.

Her i huset blev hele portionen spist op, og vi var kun 3 omkring middagsbordet. Det må siges at være en god anbefaling. 🙂

Servér gerne en lækker aioli til fritterne – det var et kæmpe hit her hos os.

Du kan finde en nem og lækker opskrift på hjemmelavet hvidløgs-mayo her.

Orker du ikke at lave mayonnaise selv, så kan du fint bare røre hvidløg med lidt god mayonnaise (Hellmanns f.eks.).
Pommes frites af selleri - rodfrugt fritter stegt i ovnSå er der en portion selleri-fritter klar til dig:  

Nyd dem til retter hvor du ellers plejer at servere almindelige pommes frites.

Jeg er sikker på at de vil blive et hit – også selv hos mindre børn. Selleri-fritter er milde i smagen. De bliver med garanti også populære hjemme hos dig 🙂
Pommes frites af selleri - rodfrugt fritter stegt i ovn

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •