Foccacia med tomat, ost bacon og rosmarin – uhm i dag får du opskriften på nogle rigtigt lækre koldhævede madbrød.
Prøv lige at se nogle smukke foccacia brød man kan lave af koldhævet dej. Den nemmeste dej, der langtidshæver i køleskabet natten over. Det er bare så nemt at bage brød på den måde.
I dag fremtryllede jeg disse lækre foccaciabrød med tomat og feta af en koldhævet dej. Det er den opskrift du får her.
Wow nogle lækre brød og så nemme også – hurtige at frembringe til aftensmaden, buffet eller frokosten.
Faktisk så smager de lækre foccaciabrød så godt som små pizzabrød. De kan fint spises som hovedret også, serveret med en god fyldig salat til.
Der var jubel omkring middagsbordet, da jeg serverede dissse foccacia brød. Ros fra hele familien og “high-fives” over dagens opfindelse.
Lækre nemme foccacia madbrød med soltørret tomat, bacon, mozzarella, friske tomater og rosmarin. Uhm et hit og se lige hvor smukke de er.
Du kan sagtens udskifte og variere fyldet i foccacia brødene. Bacon kan udelades eller erstattes med f.eks. pepperoni eller parmaskinke,. Man kan også sagtens bruge andre krydderurter end rosmarin.
Prøv også at udskifte lidt af hvedemelet med en grovere meltype, hvis du ønsker en grovere variant. Tomat/soltørret tomat kan erstattes med f.eks. oliven? Mozzarella kan sagtens også udelades eller erstattes med f.eks. feta eller parmesanost? Du bestemmer
Grundopskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Foccacia med tomat, ost & bacon – koldhævet. Få en god foccacia opskrift hér

Ingredienser
Koldhævet dej:
- 5 dl. vand
- 1 kg mel (ca.) erstat evt. 1/3 med en grovere meltype eller havregryn
- ½ tsk salt
- 5-10 gram gær
- 1 tsk honning eller sukker
Fyld:
- 125 gram bacon i tern eller baconskiver klippet i små stykker. Kan erstattes med parmaskinke eller pepperoni
- 100 gram soltørrede tomater - klippet i små stykker. Kan udelades eller erstattes med f.eks. oliven?
- 125 gram mozzarella skåret i små stykker kan udelades eller erstattes med andre ostetyper
- 250 gram cherrytomater
- Friske rosmarinkviste kan erstattes med andre krydderurter
- Olivenolie til pensling raps- solsikkeolie kan også bruges
- Groft salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt honning
- Rør mel og salt i dejen. Dejen kan røres bare med ske. Den bliver hård og klistret.
- Lad nu dejen hæve i minimum 6-8 timer i køleskab - gerne natten over.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Klip/skær bacon og soltørrede tomater i små stykker og rør det i dejen
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt foccaciaboller på bagepladen med to spiseskeer - tryk dem lidt flade og pensl med olie. Du kan også smøre dejen ud på hele bagepladen og bage brødet som et helt foccacia brød i bradepande
- Skær mozzarellaosten i tern og stop ostestykkerne ned i brødet
- Skær cherrytomater i halve og stop også dem godt ned i dejen
- Drys med groft salt og friske rosmarinkviste - eller andre krydderurter
- Bag foccacia brødene ca. 15-20 minutter v. 200 grader varmluft(225 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne og sprøde
- Nyd foccacia brødene lune.
Noter
Foccacia brødene kan bages som et helt bradepandebrød
Brødene er fryseegnede Fyldet kan sagtens varieres/udskiftes med andet fyldSprøde foccaciabrød med mozzarella ost, bacon og tomat – nemme og lækre madbrød
Uhm hvor bliver det altså bare nogle lækre foccacia brød! Nemme og lækre madbrød hvor fyldet sagtens kan udskiftes og varieres.
Fyldet på vores foccacia var et kæmpe hit her i familien.
Selvom der var en helt fyldt bageplade med foccaciabrød, så forsvandt de som dug for solen. Der var lige et par stykker tilbage, som var perfekte at tage med i madpakken dagen efter.
De nemme brød vil også være perfekte at tage med på tur? Skønne brød at gnave af i det fri for både store og små 🙂
Brødene vil også være et hit som buffetbrød eller som brød til tapas. Børn vil også elske at spise brødene.
Måske med lidt skinkestrimler eller cocktailpølser i? Uhm pepperoni i brødene vil helt sikkert også være et hit.
Brødene bliver sprøde, lækre og bløde på samme tid. Helt perfekte. Dem må du prøve 🙂
Rigtig god fornøjelse til dig med de lækre foccaciabrød – jeg er sikker på at de også bliver et hit hjemme hos dig.
Det er så smart, for så har familien nemlig brød til morgenmad og madpakkebrød og måske et madbrød i ugens løb.
Tjek da lige denne opskrift ud – måske det også kunne være noget for din familie?

Få flere gode opskrifter på nemme koldhævede deje her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Hej. Hvor ser det lækkert ud, ved du hvor lang tid brødet skal have i ovnen, hvis man laver det som et stort brød? Og er det til en bradepande fra ovnen mængden passer til?
De ser i hvert fald sk*degode ud! Sådan et kunne jeg godt spise lige nu – hvis jeg ikke lige var på LCHF-kost disse dage 😉