Bananmuffins uden æg. I dag får du opskriften på nogle lækre muffins med yoghurt, super nemme at lave og helt uden æg.
….har du en rest frugtyoghurt i køleskabet? En banan og lidt chokolade?
Prøv da så lige disse gode og nemme banan muffins.
Heldige mig. Der var lige en ½ liter jordbæryoghurt i vores køleskab der ikke var blevet spist. Perfekt.
Så var der jo lige yoghurt til en portion af disse lækre muffins med yoghurt og banan.
På en måde kan man jo kalde muffins’ene for perfekte stop madspilds-muffins, eller restemuffins?
Hvis du ikke har yoghurt i dit køleskab, så brug gerne tykmælk eller skyr i stedet.
Det er helt genialt at bage med surmælksprodukter som yoghurt. Det tilfører nemlig både fugt og sødme til kagerne.
Mængden af fedtstof sukkermængden kan også reduceres. Smart!
Opskriften er rigtig nem og kagerne er uden æg og fedtstof, så fedtfattige muffins er det også. Genialt at man kan bage muffins uden æg.Kagedejen er simpel at røre sammen. På ingen tid kan du lave de lækreste muffins.
Gode kager, lavet efter princippet: Hvad køleskabet byder på.
Kig med her. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på bananmuffins i alle afskygninger.
Bananmuffins uden æg – få en god nem opskrift på sundere banan muffins med yoghurt
Ingredienser
- 300 gram mel
- 50 gram sukker
- 2 tsk natron
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 5 dl frugtyoghurt kan erstattes med tykmælk eller skyr
- 1 banan moset
- 2-3 spsk olie kan udelades
- 50 gram chokolade grofthakket
Sådan gør du
- De tørre ingredienser blandes og røres i yoghurten. Hak chokoladen groft og tilsæt
- Tilsæt evt. olie. Mos bananen og tilsæt.
- Fyld dejen i muffinsforme af silicone eller papir - formene skal max. fyldes 2/3. Sæt gerne papirforme ned i en form af metal, det holder bedre på formen. Kan også bages som en hel kage. Beregn ca. den dobbelte bagetid til en hel kage
- Drys gerne lidt sukker på toppen, så får kagerne en karamelliseret overflade
- Bag muffins'ene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne, sprøde og gennembagte
Noter
Kan også bages som en hel kage, fordobl bagetiden i så fald
Muffins med yoghurt – uden æg og smør. Svampede, lækre og fedtfattige banan muffins
Dejen er hurtig og nem at røre sammen og vupti, er der fedtfattige bananmuffins på vej.
Muffindejen er fedtfattig, så den kan godt klæbe lidt fast til formene.
Bag derfor gerne kagerne i siliconeforme eller spray dine papirforme med sprayfedt. Muffins’ene kan også bages som en hel kage.
Drys gerne lidt sukker på toppen inden de kommer i ovnen, så får de en sprød karamelliseret overflade.
Så let var det at lave saftige sunde fedtfattige frugtmuffins med banan.
Under en halv time fra tanke til færdig kage på en halv time.
Hurtigere end at køre til bageren. Og man får MEGA god samvittighed af at få brugt den yoghurtrest i køleskabet!
Muffins’ene er lidt fladere end almindelige muffins og konsistensen er lidt “fugtigere”.
Det skyldes manglen på æg og fedtstof tænker jeg? De smager super godt alligevel, bare spring på.
Lækre, svampede vanilje muffins – bare spring på en portion af dem. Det vil du ikke fortryde.
Voila!. Så er der muffins til folket. Dem skulle du da næsten prøve? 🙂
Prøv også disse bananmuffins med Nutella eller disse bananmuffins uden sukker. Man kan også lave bananmuffins med olie, brun farin og chokolade.
Kan du nøjes med en lille portion, kan du også bage bananmuffins i airfryer.
Få flere opskrifter på bananmuffins her:
1.
2
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Jeg har lige bagt din tilrettede opskrift, og de blev gode. Vil dog bruge lige lidt mere mel næste gang, men jeg vil spise disse med velbehag.
Det skal siges, at jeg altid bruger Hvid Hvede til over halvdelen af melet, hvilket kan gøre en forskel.
Mine muffins er hævet fint op. Bagte dem ved 150 gr. varmluft i ca 15 min. Måske lidt mere.
Kan iøvrigt godt anbefale silikone-forme til dem.
Hejsa. Hvor mange muffins rækker opskriften til? Da jeg er kalorietæller, kan jeg lige regne på det, inden jeg laver dem 😉
Hej. Vd du hvor mange kalorier dine muffins indeholder ?
Smagen var jo god nok, men ikke lige som jeg havde troe i konsistenst.Det var jo for at undgå alle de æg der, men måske bare 1 kan bruges. Jeg må forsøge mig frem igen .
Angelina Lotus
Ja det er en udfordring at bage kalorielette kager der ligner almindelige kager. Så vidt jeg husker er der heller ikke æg i denne dej? Måske et par æg vil hjælpe på hæveprocessen? Selvom kagerne bliver klæge og fladere synes jeg dog ikke smagen fejler noget. Her i min familie spiser vi dem med velbehag, trods udseendet, og så er det jo faktisk et ganske fornuftigt og sundt mellemtid 🙂
Håber du synes om kagerne udseendet til trods 🙂
Med venlig hilsen
Gitte
Jeg gjore som du skrev. De hævede op og så klaskede de sammen og var fuldstændig dej agtige Mosede) inden i. Ikke som alm. muffins. med æg. Alm. muffins hæver jo op og bliver der oppe, dine er jo flade kan man sige på bileldet.Men det burde være muligt at lave muffins uden alle de kalorier ikke.Elsker Banan ,chokolade muffins. ; – )
Hilsen Angelina Lotus
Hej
jeg har prøvet din opskrift. Det gik ikke godt for mig.De ville ikke bages inden i. Jeg gav dem længere og længere tid , men så skruede jeg ned til 150. Men nej, stadig næsten ubagt inden i. Smagte da godt. jeg tillod mig at bruge Cutlure sammen med lidt soyamælk så der blev det antal ml. du snakkede om. Er det grunden til at de ikke vil bages inden i ?