Oksegryde. Her får du opskriften på skøn simre gryde med oksekød. Gryderetten kunne vi også kalde for vintergryde, for det er jo nok tit om vinteren vi spiser de gode simreretter.

Hjemme hos os elsker vi bare gryderetter, der kan simre på komfuret i timevis. Det er sådan en ret du skal høre om her.

Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern

En rigtig god oksegryde, til en dag du har god tid i køkkenet. Måske du har en fridag eller måske du har lyst til at lave den i weekenden?

Gryderetter med oksekød, bliver ekstra gode, hvis du lade dem simre længe. Oksekødet bliver mørt og lækkert og sovsen får god smag af både kød og grøntsager.

Comfort food af allerbedste slags. Fyldt med smag, vitaminer og kraft til vintertrætte kroppe.

Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern

Denne gryderet er med flåede tomater/tomat passata og koncentreret tomatpure. Jeg har også brugt gulerødder og peberfrugt. Wow en smag! Sovsen rundede jeg af med fløde og sikke en skøn flødesovs!

Denne gryderet med oksekød i tern kan nydes med kartoffelmos eller ris.Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre gryderetter med oksekød, men allerførst opskriften på oksegryden.

Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern

Oksegryde – simre gryderet med oksekød i tern. Få opskrift her

Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern
Lækker vintergryde med oksekød
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Ret: Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern
Keyword: oksegryde
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 25-50 gram smør til stegning.
  • 2 store løg finthakkede
  • ½-1 kg skært oksekød du kan nøjes med ½ kg. Oksesmåkød eller oksekød i tern
  • Salt/peber
  • 2 oksebouillonterninger kan erstattes med anden bouillon eller oksefond
  • 3 fed hvidløg kan udelades eller du kan tilsætte flere/færre
  • 3 gulerødder i små tern eller skiver
  • 1 glas champignon glas eller 2-300 gram friske
  • 1-2 peberfrugter i skiver eller grove tern. Gerne røde. Kan også udelades
  • 3-4 spsk sød paprika jeg brugte edelsüss paprika, der er mild i smagen. Røget paprika kan også bruges. Smag til
  • 500 gram tomat passata kan erstattes med 2-3 dåser flåede tomater
  • 140 gram koncentreret tomatpuré en stor dåse. Kan udelades
  • ½-1 liter kogende vand brug kun ½ liter, hvis du kun bruger ½ kg kød
  • dl. fløde gerne madlavningsfløde
  • dl. mælk kan erstattes med fløde
  • evt. jævning evt. majsstivelse
  • Tilbehør: ris eller kartoffelmos
  • evt. bacon

Sådan gør du

  • Svits hvidløg, løg og bouillonterninger i smør og steg til løgene er blevet klare. Brun nu kødet til det skifter farve. Krydr godt med salt, peber og paprika. Tilsæt champignon. Gem gerne lidt krydderier til sidst, hvor du smager til.
  • Skræl gulerødder og skær i små tern og tilsæt sammen med peberfrugt. Peberfrugt kan også udelades eller erstattes med andre grøntsager. Jeg brugte 1 rød peberfrugt, da den passede i farven
    Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern
  • Hæld passata/flåede tomater, koncentreret tomatpure og kogende vand ved. Bruger du 1 kg kød, så brug gerne 1 liter vand. Lad nu retten simre med låg, gerne 2-3 timer ved svag varme. Jo længere tid, jo bedre. Brug gerne slow cooker.
    Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern
  • Tilsæt fløde og mælk og kog retten op. Jævn med meljævning eller majsstivelse/kartoffelmel, til retten har en passende konsistens.
    Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern
  • Smag retten til evt. med mere salt, peber og mere paprika.
    Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern
  • Servér med ris eller kartoffemos
    Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern

Noter

Vi spiste ris til, men den smager også godt med kartoffelmos til. Få en god opskrift her
Kan også laves i slow cooker / crockpot. 
Andre grøntsager kan bruges. Tilsæt evt. laurbærblade. Smager også godt med bacon i.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern

Skøn vintergryde. Comfort food er bare et hit om vinteren. Denne ret med oksekød i tern må du prøve

Tomatsmagen i flødesoven var rigtig god til oksekødet. Du kan sagtens udelade f.eks. koncentreret tomatpure, hvis du ønsker en mildere tomatsmat?

Tilsæt genre laurbærblade og kulør som i denne opskrift på gryderet med skært oksekød. Så får du en ret der minder mere om gullash?

Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern

Måske du synes 3-4 spsk paprika lyder lidt meget?

Det er lidt smag og behag hvor kraftig man ønsker paprika smagen skal være. Jeg brugte mild edelsüss paprika.

Hvis du bruger en stærkere paprika, så skal du måske nøjes med mindre? Retten er også rigtig god med røget paprika. Uhm så smager retten jo næsten som en ungarsk paprikagryde eller en god ungarsk gullash.

Bare smag til, til sidst, så din oksegryde kommer til at smage lige som du synes den skal smage.

Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern

Vi spiste ris til dagens oksegryde, men den er også god med hjemmelavet kartoffelmos til. Du bestemmer.

Oksekød er blevet ret dyrt at købe, så i opskriften har jeg skrevet, at du kan lave retten med enten ½ eller 1 kg oksekød i tern

Hvis du bruger 1 kg, så tilsæt gerne 1 liter kogende vand, så I strækker flødesovsen.

Hvis du tilsætter endnu mere vand, så kan du faktisk lave en lækker ungarsk gullashsuppe? En skøn smag med masser af kraft og smag også. Få inspiration i denne opskrift.

Min mand var heldig og finde oksekød i tern som datovare, så han købte flere poser til lækre simreretter til vinter. Skønt! Luksus!

Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern

Vi elsker nemlig gode gryderetter med mørt oksekød. Hold du også øje med gode tilbud.

Hvis du gerne vil se flere opskrifter på simremad, så klik her eller se med nedenfor.

Få flere opskrifter på gryderetter med oksekød her:

1.

Gryderet med skært oksekød – sammenkogt ret
Lækker gullash - god stærk ungarsk paprikagryde
Se opskriften her
Gryderet med skært oksekød – sammenkogt ret

2.

Gullashsuppe opskrift på ungarsk gullash suppe
Lækker suppe med gullash kød
Se opskriften her
Gullashsuppe ungarsk gullash suppe opskrift

3.

Gullash med ris og fløde - nem opskrift
Gullash er en lækker sammenkogt ret i flødesauce
Se opskriften her
Gullash med ris og fløde - nem opskrift

4.

Gullash opskrift - klassisk mormor simremad
Gullash - en klassisk simreret
Se opskriften her

5.

 Minestronesuppe - opskrift på god oksekødssuppe
Lækker gullashsuppe med hakket oksekød, bacon, porrer og peberfrugt
Se opskriften her
Minestronesuppe med hakket oksekød

6.

Bøf Stroganoff - opskrift med pølser og bacon
Bøf Stroganoff i flødesauce med bacon, løg og pølser
Se opskriften her

7.

Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød
God og lækker simremad med skært oksekød
Se opskriften her
Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød

8.

Benløse fugle opskrift med bacon & flødesovs
Mørt og lækkert oksekød med bacon og løg i lækker flødesovs
Se opskriften her
Benløse fugle opskrift med bacon & flødesovs

9.

Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso
Lækker simremad i stegeso: benløse fugle med flødesovs og tilbehør
Se opskriften her
Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso

10.

Bøf Stroganoff - lækker gryderet med fløde
Mør langtidssimret Bøf Stroganoff i flødesauce
Se opskriften her
Mør og langtidssimret Bøf Stroganoff i flødesauce


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.