Kartofler og grøntsager i ovn med timian. I dag får du opskriften på ovnbagte kartofler med grøntsager, alt stegt færdigt i samme fad.
Kartoffelfadet stegte i en lækker marinade med honning, sennep og timian og halløj hvor de smagte godt.
Kartoflerne spiste vi til den lækreste sennepsglaserede skinke.
Uhm. Mør og langtidsstegt skinke i stegeso Römertopf.Det er oplagt at lave et kartoffel & grøntsagsfad, imens ovnen alligevel er i gang.
Det er jo ovnvarme i mange timer, der kan udnyttes, til både tilbehør, brød eller måske kage?
Min mand havde tilbudt at ordne kartofler. “YES! Gør du bare det!!” sagde jeg og skyndte mig at finde et BJERG ingredienser til ham.
2½ kilo kartofler, 1 kilo gulerødder, 2 peberfrugter og 5 rødløg.
Det var de grøntsager vi lige havde på lager i køleskabet. Måske du har andre der kan bruges?“Skræl og snit du bare løs i store stykker” min ven, sagde jeg. Imens jeg svansede ud på terrassen, velvidende at det var et KÆMPE arbejde jeg havde sat ham på. Gnæk, gnæk!
Han tilbød det selv! og fair fordeling! Jeg sørgede jo for hovedretten?! (=fyldte Römertopfen på under 5 minutter Hm, hm 😉
Sikke et KÆMPE fad min mand fik skrællet.
Vi elsker bare når der er mad til flere dage. Helt perfekt, for jeg vidste bare at ugens første dage ville blive sene og travle. Perfekt med nemt restemad til lange arbejdsdage.
Her er mad til mange munde i flere dage OG til frokost-varme-boxe til arbejdet. Skønt 🙂Det jeg bidrog med var dressingen til kartoffelfadet
En enkel enkel creme fraiche dressing vil være rigtig fin:
Her kommer opskriften på de ovnbagte kartofler og grøntsager. Bare brug de grøntsager du lige har på lager:
Kartofler og grøntsager i ovn med timian, honning og sennep – nem opskrift
Ingredienser
- 2½ kg kartofler i grove stykker
- 1 kg gulerødder i store stykker
- 2 peberfrugter i grove stykker
- 5 rødløg i både
Marinade med timian, sennep og honning:
- 1½ dl olie solsikke- eller rapsolie
- 1 spsk dijonsennep
- 1½ spsk honning
- 2 spsk tørret timian
- 2 tsk. groft salt.
Sådan gør du
- Skræl kartofler og gulerødder og skær i store stykker. Skræl løgene og skær dem i både. Skær peberfrugten i store tern.
- Fordel kartofler og grøntsager i ovnens store bradepande
- Rør marinaden sammen og vend den godt rundt i kartoflerne.
- Bag kartoffelfadet 1-1½ time ved 175 grader varmluft (evt. 200 grader det sidste kvarter).
- Vend kartoflerne flere gange undervejs, så de kan blive sprøde på alle sider
- Kartoffelfadet er færdigt, når kartofler og grøntsager er sprøde og gennembagte
Noter
Kartofler i ovn med grøntsager, honning, timian og sennep – et lækkert kartoffelfad
Ovnbagte kartofler med grøntsager, honning, timian og sennep – en lækker kartoffelret
Min mand kaldte på mig da det hårde manuelle skrælle-arbejde var fuldført.
Jeg ilede ind fra terrassen og rørte marinaden sammen. Det tog to minutter. Sikke en hård post. 😉Marinaden med sennep, olie, honning og timian er den allerbedste marinade.
Den er et hit og det er også den der er brugt til disse lækre ovnbagte rodfrugter. Den må du prøve 🙂Sådan ser det færdige kartoffelfad ud, klar til ovn.Uhm hvor bliver rødløg og peberfrugter bare søde, sprøde og lækre, når de bliver ovnbagt.
Både kartofler og grøntsager bliver særligt gode, hvis de bliver vendt i den gode honning/olie-marinade. Sennep og timian giver lige det ekstra pift.
Den marinade må du altså prøve! 🙂
Et KÆMPE stort kartoffelfad! Uhm! 🙂Den lækre honningglaserede skinke var færdig på nogenlunde samme tid som kartoflerne.
Heldigt – det passede bare perfekt ! 🙂Det blev et virkelig lækkert måltid!
Har du endnu ikke prøvet at ovnbage kartofler og grøntsager med sennep og honning, så kast dig endelig ud i det.
Lav gerne en sennepsglaseret skinke til. Det smager skønt!
Du ser også lige et glimt af dette lækre madbrød med tomat og rosmarin på tallerkenen. Uhm et lækkert madbrød
Vi ses i morgen igen og der er rester nok til dag 3.
Overvejer at lave de gode hamburger-koteletter. Dem skal du nok høre nærmere om 🙂
Hvor mange personer er retten til?
Jeg bliver simpelthen nødt til at kommentere denne opskrift også. Jeg prøvede den i sidste uge, og har lavet den endnu engang i denne uge. Det er simpelthen blevet min “yndlingskartoffelret”. Hold da op hvor er den bare god.
Første gang fik vi Kylling til, men anden gang lavede jeg hamburgerryg til, og det var faktiskt rigtig godt med det lidt søde fra dressingen, og det salte fra kødet.
Den må I simpelthen prøve derude!!!!!! 🙂
Er blevet helt vild med din blog 🙂
Uha, det ser godt nok lækkert ud. Jeg har liiige sådan en karl i fryseren;). Hvor meget honning bruger du til kartoflerne?
Fin blog du har sig
Mvh kristine